Případ ztraceného zubu. Druhý díl oblíbené detektivní série pro všechny generace

Případ ztraceného zubu. Druhý díl oblíbené detektivní série pro všechny generace - titulní obrázek

Opět se setkáváme s ojedinělým detektivem Jackabym, který se zabývá nadpřirozenými jevy, bytostmi a případy s nimi spojenými. Po minulém případu, který zdárně vyřešili, mají společně se slečnou Abigail Rookovou v očích vedoucího londýnské policie zcela jinou pozici. Ale pro ostatní musí jejich zásadní pomoc zůstat nadobro utajena.

Pátrání ve vykopávkách

Abigail se snaží po své menší újmě na zdraví nabrat nové síly a smířit se s odchodem policisty Charlieho Canea, který jí zachránil život a následně se vydal kvůli své schopnosti pryč z Londýna. A pak, aniž by to čekala, jim osud přivane nový případ, který jí prospěje jak po tělesné stránce, tak i na duši.

S Jackabym jsou totiž povoláni ke zdánlivě nevinnému úmrtí na venkově mimo Londýn. Pro Abigail má tento případ nesmírnou cenu, a to kvůli tomu, že se s Jackabym budou muset vydat na neobvyklé vyšetřovací místo. A ještě ke všemu si je vyžádal jejich přítel Charlie Cane.

Už po příjezdu je oběma jasné, že jejich práce tu bude velmi potřebná. Jackaby nachází velké množství důkazů o nadpřirozeném zásahu a Abigail je u vykopávek svědkem prazvláštních kostí pravěkého tvora, z nichž je tajemně odcizen jeden velký zub.

 

 

Ztracený zub

Začíná nová detektivní výprava, během níž se seznámíte se zcela novými tvory a lidmi a budete svědky mnoha logických i nadpřirozených dedukcí této londýnské dvojice.

William Ritter a jeho Jackaby jsou opět v akci. Po vynikajícím prvním díle jsem se na tuto žlutooranžovou krásku velmi těšila. Byla jsem zvědavá, co nového autor vymyslí a musím přiznat, že (opět) předčil má očekávání.

Příběh měl od začátku velký spád, takže jsme se ani nenadáli a už jsme společně s Jackabym a Abigail řešili případ ukradeného zubu. Oproti minulé zápletce autor hrdiny zavedl do zcela nového prostředí, což se jen vyplatilo. Zatímco v Londýně je ve vedení Jackaby, na vykopávkách je naopak jako doma Abigail. Její vědecké kořeny se zde nezapřely a ona do nejmenších detailů obdivovala krásu tisíce let starých kostí v prachu.

Detektivní série pro všechny

S novým prostředím přišly i nové postavy, které celý příběh dokonale doplnily. Navíc jsme díky nim mohli trochu nahlédnout do Jackabyho minulosti a přesvědčit se, že na světě existují ještě větší podivíni než je on.

Ale ani staří známí hrdinové nezůstali opodál. V příběhu se znovu objevuje například Hatun, policejní inspektor či policista Charlie. Za to jsem byla velmi ráda, jelikož jsem si tyto postavy oblíbila a byla by škoda, kdyby se pro ně nenašlo v dalších dílech místo. Většinou se stává, že druhé díly pokulhávají za těmi prvními, ale tady tomu tak nebylo.

Autor přišel se zcela novými a svěžími nápady a i obměna centrálního prostředí nesla své ovoce. Příběh tak byl oproti Jackabymu zcela jiný, a to je u příběhů tohoto žánru velmi důležité hlavně pro celkový zážitek z četby.

Případ ukradeného zubu oplývá humorem, napětím a tajemnem, a je tak perfektním čtivem pro čtenáře různých věkových kategorií. Spojení krásné obálky a dobře napsaného příběhu zaručuje, že vás kniha nezklame. Za mě můžu říct, že tato detektivní série patří mezi mé nejoblíbenější a už teď se velmi těším na třetí díl, který je zahalen v další krásné barvě – ve fialové.

Mohlo by vás zajímat

Případ ukradeného zubu - William Ritter Nedostupné

3.7 z 5 hvězdiček

kniha

Zábava v holmesovském stylu pokračuje! Ve druhém, rozmařile humorném dílu série s podivínským detektivem a paranormálními jevy v hlavní...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články