Oko za oko. Bude pomsta sladká?

Oko za oko. Bude pomsta sladká? - titulní obrázek

Co se stane, když se sejdou tři dívky, které mají naprosto odlišnou minulost, ale touha po mstě spojí jejich budoucnost? Události, které prožily, byly až přespříliš bolestivé. Stejné utrpení chtějí připravit pro viníky. Dokáží ale správně odhadnout, kdo je vinen za jejich bolesti a jaké mohou mít jejich plány následky?

Tři dívky – tři pohledy a tři rozdílné osudy

Hlavní protagonistky románu jsou tři dívky rozdílného charakteru. Každá z nich si nese svá bolestivá tajemství, která stále rezonují v duši a nenechají je klidně spát.

Mary jako dítě trpěla obezitou, za níž zažila mnoho nejen slovní, ale taktéž fyzické šikany. Její příběh není jenom o boji s tělem, ale také o ztrátě kamaráda. Reeve byl jejím přítelem, jemuž věřila, proto se nikdy nedokázala vyrovnat s tím, že on byl strůjcem všeho zla, které ji přivedlo až k myšlence na sebevraždu.

Druhá dívka, Lillia, trpí tím, že pohledný Alex využívá její mladší sestru a zdá se, že s ní má vztah, i přesto, že to Lilliu velmi zraňuje. Lillia však netuší, že ve skutečnosti je vše jinak.

Tak trochu rebelskou postavou je Kat, jenž trpí nikdy nevysvětleným odmítnutím dlouhého přátelství ze strany své nejlepší přítelkyně Rennie. Kat jí nedokáže zapomenout nejenom zradu, ale především to, že ji opustila v nejtěžší době, kdy umírala její matka. Kat tak zůstala naprosto osamocená, bezmocná a bez podpory.

Pomsta jako prostředek katarze

Oko za oko Oko za oko

Jenny Hanová, ...

269 s DPH

Nedostupné

Celý příběh graduje k jedinému cíli – pomstít se za křivdy minulosti, které způsobují i v přítomnosti příliš mnoho bolesti. Každodenní a rutinní události jsou protknuty spřádáním intrik a plánů, jak ublížit domnělým viníkům.

Taktéž se zde nachází reminiscence na konkrétní události odhalující „třinácté komnaty“ nejen samotných dívek, ale i ostatních postav. Pomsta zde však nefunguje jako prostředek úlevy od bolesti a smutku. Působí právě naopak, neboť přináší dívkám nové problémy a důsledky, které očerňují jejich svědomí.

Nedosažitelná hloubka problému

Střídání uhlů pohledů vypravěček dodává celému příběhu šmrnc a rychlý spád, který vás rozhodně nenechá v klidu. Každá z dívek vypráví svůj osobitý příběh a postupně pak poodkrývá neskutečně spletitou síť pomluv, neštěstí, nedorozumění a intrik v podání všech vystupujících postav.

Na škodu je, že příběh ulpívá až příliš na povrchu problému a nedokáže vykreslit jeho podstatu, i přesto, že se to nabízí. Ať už se jedná o šikanu, úmrtí blízké osoby, deprese, alkoholismus, drogovou závislost či problémy s vlastním sebevědomím.

Obava z budoucnosti

Tato kniha je prvním dílem trilogie. Je jisté, že konec knihy nenabízí čtenáři rozuzlení. Naopak poodkrývá některé skryté uzly spletité sítě, které ve vás stupňují napětí po pokračování příběhu. Čtenář začne polemizovat nad tajuplnými schopnostmi Mary.

Taktéž ho začnou provázet obavy z toho, zda jejich pomsta nebyla až příliš krutá a zda nezpůsobí lidem větší bolest, než si dokázaly holky představit. Už teď přemýšlím nad tím, jak se bude příběh stupňovat a pokračovat v dalším z následujících dílů.

Knihu doporučuji především mladším dívkám. Obsahuje skoro všechno, co by měl obsahovat dívčí román. To, co však chybí, je naplnění postav láskou a štěstím. Možná proto, že na sebe nechává čekat v dalších dílech.

Mohlo by vás zajímat

Oko za oko - Jenny Hanová, ... Nedostupné

4.3 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Velké holky nepláčou, ale vezmou svůj osud pevně do rukou.Ostrov Jar není jen idylické místo na dovolenou, ale to vědí pouze ti, co na...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články