RECENZE: Máš mě v krvi

RECENZE: Máš mě v krvi - titulní obrázek

Náš redaktor Michael vám dnes představí románový debut autorky Elisabeth Norebäck, Máš mě v krvi.

Osobní život psychiatričky Stelly Widstrandové je vcelku normální, žije s manželem a dospívajícím synem. Její profesní život je ale naprostý opak. Noví pacienti nejsou nic zvláštního, ale tato konkrétní dívka byla jiná. Stella k ní okamžitě cítila jakési pouto. Mohla by to být její ztracená dcera Alice? Představila se ovšem jako Isabelle Karlssonová. Je možné, že ji dcera vyhledala? Zlobí se a chce se pomstít, protože si myslí, že ji matka opustila? Tyto trýznivé otázky Stelle velmi rychle začínají dělat ze života peklo.

 

 

V příběhu se střídají tři vypravěči. Jednou je vypravěčem Stella, poté Isabelle a nakonec Kerstin (Isabellina „matka“). Kniha zahrnuje i útržky ze Stellina deníku, který si vedla v době, kdy ještě žila s láskou svého života Danielem a jejich dcerou Alice.

Elisabeth Norebäck napsala nezapomenutelný a skvěle konstruovaný psychologický thriller. Její první román nastiňuje vzrušení a napětí, které nás čeká v autorčiných budoucích dílech.

Tuto knihu budete zbožňovat! Děj je strhující a několik různých úhlů pohledu velmi napomáhá ve vývoji postav. Přestože jsem viníka ke konci již odhalil sám, stejně jsem si závěr užil. Je to působivý debut a těším se, až si toho od Norebäck přečtu víc.

Mohlo by vás zajímat

Máš mě v krvi - Elizabeth Norebäck Nedostupné

4.3 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Jak tenká je hranice mezi nadějí a šílenstvím? | Když k psycholožce Stelle Widstrandové začne na terapie chodit mladinká Isabelle...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články