Jak zvládnout Život po Tobě

Jak zvládnout Život po Tobě - titulní obrázek

Vyrovnat se smrtí milovaného člověka je jedna z nejtěžších zkoušek, která nás může v životě potkat. Jak si s ní poradí hrdinka románu, mladá Louisa Clarková?

Život po Tobě

Existují knihy, které vás hluboce poznamenají a vryjí se pod kůži způsobem tak neuvěřitelným, že i po letech stále uchováváte v živé paměti veškeré pocity a emoce, jež ve vás jejich četba vyvolala. Právě takovou osudovou knihou se mi stala Než jsem Tě poznala britské spisovatelky Jojo Moyesové, díky níž jsem dala šanci mnou opomíjeným ženským románům, a především si oblíbila samotnou Moyesovou.

Dodnes mám před očima scénu sebe samé, jak usedavě vzlykám nad pohnutým příběhem Louisy Clarkové a Willa Traynora. Z celého srdce jsem si tenkrát přála, aby jejich netradiční láska skončila vytouženým happy endem.

Pokud jste si Louisu a Willa zamilovali podobně jako já, zbystřete. Pokračování světového bestselleru Než jsem Tě poznala v nedávné době přistálo na pultech našich knihkupectví, a my se tak konečně dozvíme, jak nesmírně obtížný je pro Louisu Clarkovou Život po Tobě.

 

Nový začátek

Louisu pronásledují neutichající výčitky svědomí, pocit marnosti a duši drásající žal. Ve své osamělosti se v trýznivých myšlenkách často vrací ke dni, kdy přišla o muže, jehož tolik milovala. Mohla se tehdy zachovat jinak? Měla tu moc cokoliv změnit? Nevzdala se příliš lehce? Po vážném úrazu se navíc musí na čas vrátit k rodičům do míst, kde jí Willa připomíná snad úplně všechno.

Současně začne Louisa navštěvovat zdejší terapeutickou skupinu, jejíž členové při pravidelných setkáních otevřeně hovoří o osobních zkušenostech se smrtí, a společně tak sdílí bolest ze ztráty svých nejbližších. Lou nevěří, že by jí mohla sezení v podobné skupině výrazně pomoci.

Nedoufá v nový začátek, rezignovala na lásku. Podaří se přesto sympatickému záchranáři Samovi Fieldingovi ukořistit dívčino srdce a vyléčit její hluboké rány? A jak Louisa ustojí nečekaný, o to více šokující Willův návrat do svého života?

Vytoužené pokračování

Když se Will rozhodl ukončit své trápení, prolila jistě nejedna z nás potoky slz. Bez mučení přiznávám, že sama jsem smutkem nemohla skoro dýchat, natož mluvit. Skončila se však „pouze“ jedna cesta. Louisa zůstala sama a ocitla se v situaci, kterou si nechci představovat ani v těch nejhorších snech.

Toužila jsem zjistit, jak se nakonec svérázná Lou poprala s krutým osudem a jakým způsobem naložila se svým životem po Willovi. Evidentně jsem nebyla sama, a tak Jojo Moyesová vyslyšela svou početnou čtenářskou základnu a přichystala si pro nás zbrusu nový román s Louisou Clarkovou v hlavní roli, ve kterém nalezneme odpovědi na otázky, jež nám dlouho nedaly spát.

V Životě po Tobě se mimo jiné setkáme se starými známými i novými hrdiny. Ty ovšem rychle přijmete za své a některé si určitě oblíbíte na první počtenou. Jojo Moyesová i tentokrát zůstává věrná svému nezaměnitelnému rukopisu a vytváří příběh nečekané lásky. Necháte se zlákat?

Královna ženských románů

Život po Tobě bych rozhodně doporučila všem čtenářkám, jež okouzlil dechberoucí bestseller Než jsem Tě poznala a chtějí vědět, jak Louisa zvládla obtížnou životní etapu. Kniha by dále stoprocentně neměla chybět ve sbírce věrných obdivovatelů této oblíbené autorky.

Hledáte-li čtivý ženský román, který vás nenechá chladnou, a zatím stále netušíte, po čem sáhnout, zaručeně nikdy neuděláte chybu volbou některé z knih populární Jojo Moyesové. Radost vám také jistě udělá Poslední dopis od tvé lásky, Jeden plus jedna, Stříbrná zátoka či Dívka, již si tu zanechal. Věřím, že si každou z nich ohromně užijete a jistě mi dáte za pravdu, že si Jojo náklonnost svých čtenářek právem zaslouží.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mohlo by vás zajímat

Život po tobě - Jojo Moyes Nedostupné

3.9 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články