Dishonored: Zkorodovaný muž. Hra, která vás vtáhne do děje

Dishonored: Zkorodovaný muž. Hra, která vás vtáhne do děje - titulní obrázek

Císařovna Emily Kaldwinová vede dvojí život; vykonává své povinnosti císařovny, ale přitom se svým otcem, Corvem Attanem, trénuje a zdokonaluje se v umění plížení, boje a vraždění.

V Dunwallu se objeví podivná zahalená postava, která údajně disponuje stejnou mocí, jakou kdysi vládl jistý zabiják známý pod jménem Daud. Protože existuje možnost, že se jejich nejnebezpečnější nepřítel vrátil, Emily a Corvo se po hlavě vrhnou do závodu na život a na smrt s časem.

Uprchlý vězeň

Začátkem našeho příběhu nás doprovází postava Žukova, uprchlíka z Tyvijského vězení v tundře. Tyvijské vězeňské orgány dávají najevo, že kterýkoli vězeň smí kdykoli odejít. Nikdo však tuto šanci nevyužil. A proč? Je velice nepravděpodobné, že by vězeň vyčerpaný tvrdou prací a bez nástrojů dokázal přežít drsné podnebí nebo smečky hladových psů, toulající se zmrzlou krajinou.

Jenže Žukov to dokázal – krvavou cestou! A nyní si jde pro pomstu. Přesouvá se do královského města Dunwallu, kde začne vyhledávat spojence pro svůj nový a ďábelský plán. S pomocí svých nově nabytých nadpřirozených sil nachází Galiu Fleetovou, bývalou členku gangu Velrybářů. Tento gang měl kdysi svého legendárního vůdce Dauda. Byli to zabijáci, kteří "čistili město".

Nebezpečný Cizinec

Jednoho dne se ale všichni záhadně vypařili. A jen Galia spolu s Rinaldem zůstali v hospodě Zlatá kočka, kterou Galia vlastní.

Když se však do jejího života připlete záhadný muž s nadpřirozenou silou, který se umí přemisťovat z jednoho místa na druhé, změní jí od základů všechny její plány do budoucna. Může tomuto muži ale věřit? A co vlastně představuje jeho znamení Cizince?

 

 

Emily Drexel Lela Kaldwinová I., císařovna ostrovů. Mladá dívka, která vládne ostrovům. Vyučena bojovému umění svým otcem Corvem se v noci tajně vydává na obchůzku po svém městě a shání různé informace. Mimo jiné i ty, které se týkají tajemného gangu, který se zde nově objevil. A prý je mezi nimi někdo, kdo má znamení Cizince.

Že by se vrátil Daud se svým gangem Velrybářů? Ale co když je nepřítel mnohem nebezpečnější, než byl Daud a jeho přisluhovači? Jaké má Žukov plány? Jakým způsobem se chce na Dunwaluu a jeho obyvatelích pomstít za to, že byl kdysi sám zrazen? Dokáže se mu vůbec někdo vyrovnat?

Soupeření otce a dcery

Kniha se mi četla příjemně. Děj byl velmi zajímavý, už jen proto, že jsem předtím o hře nic nevěděla, a tím pádem mě příběh mile překvapil.

Skvěle propracovaný mi přišel vztah mezi Corvem a Emily. Na jedné straně Corvo, otec, který je mistrem svého umění, a na straně druhé Emily, která chce otci dokázat, že má i na víc a že na ni může být právem hrdý. V knize jsme svědky jejich vzájemného popichování, u kterého se nejednou zasmějete, a také jejich předhánění. Pozorovat, jak se Emily snaží být v terénu lepší než její otec a zároveň pozorovat Corva, snažícího se chránit svou dceru za každou cenu, bylo velmi zajímavé a příjemné zpestření příběhu.

V jednu chvíli se tak postavy více soustředily na předhánění se a prokazování lepších zkušeností než na samostatný úkol. Když jim ale poté došlo, že bude lepší spolupracovat, stal se z nich skvělý tým v boji proti tajemnému muži a jeho nebezpečné bandě.

Ve hře

Autor velmi barvitě popsal tento svět tak, jak zjevně vypadá i ve stejnojmenné hře. Najdeme zde totiž spoustu dlouhých scén, kdy se Emily potuluje po městě zahalená pláštěm noci, zkoušející své dovednosti naučené od Corva. Někdy mi tyto popisy přišly zbytečné, ale na druhou stranu navodily jakousi zajímavou atmosféru pro další dobrodružství a akci, čekající nás na dalších stránkách.

Každá kapitola začíná úryvkem z různých listin, knih a deníků nejen hlavních postav tohoto příběhu. Objevují se zde také Mezihry, které nám dovolují nahlédnout do minulosti našich hlavních hrdinů a padouchů, a díky tomu zjišťujeme, co se stalo před tímto příběhem.

Dishonored: Zkorodovaný muž je kniha plná akce a dobrodružství , která je povinností pro herní fanoušky a příjemným překvapením pro ty, kteří o této hře slyší poprvé.

Mohlo by vás zajímat

Dishonored Zkorodovaný muž - Adam Christopher Nedostupné

5.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Císařovna Emily Kaldwinová vede dvojí život; vykonává své povinnosti císařovny, ale přitom se svým otcem, Corvem Attanem trénuje a...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články