Odhalil Stieg Larsson vraha kontroverzního premiéra?

Odhalil Stieg Larsson vraha kontroverzního premiéra? - titulní obrázek

Co spojuje Stiega Larssona, vraždu kontroverzního premiéra Olofa Palmeho a Českou republiku? Na tuhle otázku vám odpoví Odkaz Stiega Larssona, novinka, která se brzy objeví na knižních pultech.

Znáte knihy jako Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopala do vosího hnízda? Pak jistě víte, že jejich autorem je legendární spisovatel Stieg Larsson. Mnoho fanoušků ale nemá ani ponětí, že tento mistr detektivních románů se snažil rozluštit dodnes nevysvětlenou vraždu švédského premiéra Olofa Palmeho.

 

 

Během pátrání se mu podařilo nashromáždit mnoho cenných informací, které mohly policii dovést k pachateli. Jenže s jeho smrtí zůstaly na dlouhá léta uvězněny v archivu.  

Jan Stocklassa kráčí v Larssonových stopách

Deset let poté se shodou několika zvláštních okolností dostaly k novináři Janu Stocklassovi. Dokumenty ho šokovaly, vyburcovaly a nedaly mu spát. Na co by Larsson přišel, kdyby nezemřel? Jak mohla policie některé indicie přehlédnout? Proč vrah stále není dopaden? Všechny tyhle otázky mu vířily hlavou, až ho dohnaly k jedinému možnému řešení - pokračovat v investigativních šlépějích jeho předchůdce. 

Stocklassa postupně začal rozmotává spletité klubko jedné z nejzáhadnějších vražd v moderních dějinách Evropy. Došel k pevnému přesvědčení, že Larssonovy nepublikované záznamy a jeho nejnovější poznatky dovedou polici k dopadení skutečného vraha. Vše se rozhodl odhalit nejen příslušným úřadům, ale také celému světu. Napsal proto knihu, jež nese název Odkaz Stiega Larssona.

Autor se během psaní bál o život

Publikace zatím vyšla v několika evropských zemích a téměř okamžitě se vyšvihla mezi nejprodávanější tituly. Ale každý úspěch je vykoupen i stinnou stránkou. Jan Stocklassa během psaní a vydání této knihy musel učinit řadu bezpečnostních opatření, aby uchránil nejen sebe, ale i svou rodinu před Palmeho vrahem a všemi, co si vyřešení případu rozhodně nepřejí.

Co jste nevěděli o postavách Milénia

Odkaz Stiega Larssona vře v hlubinách tajemství a dramatičností stejně, jak jsme na to zvyklí u jeho krimi románů. Navíc klíčové osobnosti případu kolem Olofa Palmeho se pravděpodobně staly předlohou několika postav oblíbené série Milénium. A díky Stocklassově pátrání vyvěrá napovrch i důvodné podezření, že hlavní protagonista Mikael Blomkvist je ve skutečnosti Larssonovým alter egem.

Stopa vede do i České republiky

A jaká zajímavost v tomto pomyslném žebříčku převyšuje nad ostatními? Děj knihy je výrazně spojen s Českou republikou. Vystupuje v ní totiž česká novinářka, která se s pravděpodobným Palmeho vrahem setkala.

Prožijte skutečný detektivní případ

Odkaz Stiega Larssona vás vtáhne do poutavého kriminálního příběhu, který je vystaven na reálných událostech. Ocitněte se ve skutečné detektivce a pronikněte do tajů jednoho z nejtřaskavějších případů v dějinách Evropy.

Mohlo by vás zajímat

Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho - Jan Stocklassa Nedostupné

4.6 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Deset let po smrti Stiega Larssona, autora slavné severské krimi série Milénium, se poprvé otevřel jeho osobní archiv, do té doby po...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty