Letní recepty v košíku plném rajčat!

Letní recepty v košíku plném rajčat! - titulní obrázek

Pokud hledáte inspiraci v zahraničních kuchyních se špetkou mořského nádechu, pak by vám rozhodně neměla uniknout kuchařka Košík plný rajčat od autorky Jenny Linford.

Jenny vám na více než sto šedesáti osmi stranách představí sedmdesát pět lahodných receptů, kde hrají hlavní roli rajčata. Podělí se nejen o báječné recepty, ale taktéž vás autorka seznámí s historií rajčat, různými druhy, možnostmi zpracování a skladováním, slavnostmi a pěstitelskými komplexy. V neposlední řadě se můžete pokochat krásnými fotografiemi, které celou knihu perfektně doplňují.

 

 

Už při letmém prohlížení kuchařky chuťové buňky jenom zaplesají. A zcela jistě ne nadarmo, protože budete nalákáni výtečné recepty vyzkoušet. Protože není lepšího období na vyzkoušení než právě probíhající parné léto. Kuchařka je rozdělena na sedm hlavních kapitol. První kapitola se věnuje malým soustům. V ní najdete recepty na malé chuťovky, které dokážou zpestřit všední den, ale taktéž oslavu.

  • Můžete se inspirovat známou polévkou gazpacho, malými šneky, výrobou domácího kečupu nebo vytvoření té pravé italské bruschetty.
  • Kapitola polévek a salátů vás seznámí s typickými středomořskými pokrmy, které evokují krásnou dovolenou.
  • Naučíte se zde připravit různé druhy lehkých salátů, panzanellu, klasický libanonský pokrm tabouleh, thajský salát či exotické variace rajčat v kombinaci s pomerančem či melounem.
  • V kapitole masa a ryb načerpáte inspiraci na recepty z různých druhů masa - kuřecího, kachního, vepřového ale také jehněčího.
  • Dále zde nechybí různé rybí speciality a také rozmanité druhy zpracování masa.
  • Zeleninová sekce vás bude provázet převážně slanými pokrmy ve formě zapečených receptů, frittaty či speciálního receptu tureckých míchaných vajíček menemen.
  • Taktéž nemohou chybět ani těstoviny a rýže, které se nejčastěji představí ve formě různých druhů rizota či zapečených těstovin.
  • Slané a sladké pečivo je naplněno recepty na koláče, šneky, různé druhy chlebů a chutných pizz či malých muffinů.
  • Kuchařku pak uzavírá kapitola s recepty na omáčky, salsy a konzervovaná rajčata. Tato kapitola vás naučí nachystat velmi rychle rajčatové omáčky několika druhů, rajčatové čatní, pasírovaná rajčata či protlak.
  • Na stránkách najdete také recept na luxusní rajčatový džem s vanilkou či limetkou a citronem.

Kuchařka je nejen plná skvělých receptů, ale taktéž vás seznámí s různými zajímavostmi ze světa rajčat. Nechybí zde přehled různých druhů rajčat, tipů na skladování, které se mimochodem doporučuje při pokojové teplotě, právě tak, aby se rozvinula jejich plná šťavnatost a chuť. Dále zde najdete rady při pěstování rajčat na zahrádce. V knize se dozvíte také ty nejlepší kombinace rajčat a bylinek jako je bazalka, estragon ale také variace s česnekem, zázvorem, šafránem a chilli papriček.

Tuto kuchařku mohu jednoznačně doporučit. Hodí se nejen pro milovníky rajčat, ale především pro všechny, kteří milují typickou středomořskou kuchyni. Recepty obsažené v kuchařce jsou koncipovány jako velmi jednoduché a rychlé, takže se vám nemůže stát, že byste přišli o zářivé paprsky letního slunce. Naopak! Letní atmosféru si můžete vychutnat právě při konzumaci těchto skvělých pokrmů. Takže nezbývá nic jiného, než popřát dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat

Vesmírníček - Petr Brož BESTSELLER

4.8 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Kniha nominovaná na ocenění Magnesia Litera Už jste někdy zažili, že ve vás něco vyvolalo neodbytnou otázku proč? Začal vám v hlavě...

399 Kč

Běžně 499 Kč

Do košíku

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články