Halloweensko-dušičkové strašidelné počtení

Halloweensko-dušičkové strašidelné počtení - titulní obrázek

Bububububu! Máte pro strach uděláno? Podzim a jeho pochmurné počasí si přímo říká o čtení děsivých knížek! Vybrali jsme pro vás 5 titulů, které vám zaručeně naženou hrůzu! Na své si přijdou milovníci hororů, detektivek i thrillerů.

Temné léto

Máte rádi horory ve stylu Stephena Kinga nebo jste si oblíbili seriál Stranger Things? Pak by vaší pozornosti rozhodně nemělo uniknout Temné léto. Je opředené záhadami a děsivá atmosféra z něj přímo čiší. Jste připraveni na husí kůži, jakou jste při čtení knížky ještě neměli?

 

 

Vše se točí kolem party mladých chlapců a jejich idylického stylu života. Ten ale jednoho dne naruší něco naprosto nečekaného. Uprostřed noci se rozezní zvon. Zvon, který byl roky ztichlý. Zvon, který nikdy nevěstí nic dobrého. Je předzvěstí něčeho temného, silného a zlého. Zdá se, že bezstarostné dny právě skončily.

Dan Simmons zde perfektně vykresluje souboj psychologie a imaginace. Jsou hrůzostrašné děsy pod postelí a podivné zvuky výplodem fantazie? Nebo se městečko Elm Haven skutečně ocitá ve velkých potížích?

Někdo šeptal jeho jméno. Duane se ve tmě posadil a uvědomil si, že má stále nasazená sluchátka. Než usnul, testoval novou stavebnici. Hlas se ozval ještě jednou. Nejspíš patřil ženě, ale připadal mu zvláštně bezpohlavní. Tón oslabovala vzdálenost, ale byl jasný jako hvězdy, které viděl o půnoci cestou ze stodoly. Žena... to něco... ho volalo jménem.

 

Ráj mrtvých dětí

Tato detektivka z pera Roxann Hill potěší ty čtenáře, kteří si libují v kontroverzních tématech. Příběh totiž spojuje rituální sebevraždy a zneužívání dětí s církevními hodnostáři. Vydat se po tak tenkém ledě získá odvahu jen málokterý autor.

 

 

V Ráji mrtvých dětí se setkáváme s inspektorkou Annou, které bude přidělen velmi zajímavý případ: Čím dál častěji se vyskytují nevysvětlitelné sebevraždy dětí z ideálních rodinných poměrů. Časem vyplují na povrch další zločiny: zneužívání dětí. Jenomže stopy vedou právě k církvi, která si ji najala na vyřešení případu…Anna se ocitá ve spletitém klubku, ze kterého téměř není úniku. 

Co se týká samotné autorky, rozhodně stojí za zmínku, že Roxann Hill je naše rodačka. Narodila se v Brně a během Pražského jara utekla i s rodiči do Německa, kde dosud žije.

Povrchově jsem dýchala, zůstávala jsem ve svém úkrytu a neodvážila se ani jednou podívat na hodinky. Mí pronásledovatelé někde číhají v naději, že vyjdu ze skrýše a vběhnu jim přímo do náruče.

 

Chlapec na mostě

Druhý díl výborně hodnocené série Všemi dary obdarovaná potěší především fanoušky postapokalyptických románů a zombie tematiky.

Chlapec na mostě balancuje na pomezí hororu a fantasy. Svět se potýká s fatální nákazou. Ta všechny nakažené proměňuje v nemrtvé hladovce. Požírají vše, co jim přijde do cesty a nemoc šíří dál. Šance na spásu vlastního života je velice mizivá. Epidemie totiž dostihla většinu populace na planetě Zemi.

 

 

Zatím odolává jedno jediné sídlo v jižní Anglii. Parta odhodlaných výzkumníků neztrácí naději a chystá se stůj co stůj vyvinout protilék. Jenže k úspěchu potřebují vzorky plísňových kultur, které po sobě zanechala předchozí expedice. A tak vyráží do Skotska na nebezpečnou výpravu. Dokáží odolat všem nástrahám a hladovému nepříteli, který se skrývá venku?

Kluk udělá další krok. S odstupem a velmi obezřetně ho následují další děti. Nemají ponětí, co může být Greaves zač. Zjevně není cítit jako potrava.

 

Stesk po krvi

Vrah. Zohavená ženská těla. Kanibalismus. Proč na místě činu vyšetřovatelé pokaždé najdou jehly uspořádané jako při zvláštním magickém rituálu? Zabiják se jeví jako skutečný psychopat. Jeho nadprůměrná inteligence zavádí policii do slepé uličky.

 

 

Všechny oběti jsou ženy. Ale nachází se mezi nimi ještě nějaká spojitost? Do případu se zapojují i dva novináři – zkušený Marco, který nemá daleko do důchodu – a nešikovná praktikantka Ilaria. Jak tohle může dopadnout?

Už samotný autor, Dario Correnti, je velkou záhadou. Odmítá o sobě prozradit jakékoliv informace. Ví se pouze, že pochází z Itálie a se svým  Steskem po krvi zabodoval v žebříčku italský bestsellerů.

Teď přijde to nejhorší, musí najít slova pro popis toho masakru. Pro hluboké řezné rány na pravé paži, v bederní oblasti, na šíji. Pro vyříznuté lýtko. A především pro to otevřené břicho, z něhož se jako z morbidního rohu hojnosti valí střeva.

 

Nejúžasnější den

Necháte si raději nahánět hrůzu důmyslnými psychologickými thrillery, protože vás děsí pomyšlení, že takoví lidé mezi námi skutečně mohou žít? Nejúžasnější den je v tom případě přesně typ knihy, kterou nesmíte vynechat.

 

 

Myslela si, že je to dokonalá láska. Pak ale zjistila, že milující manžel je ve skutečnosti dokonalý vrah… Paul si dlouhé roky budoval dokonalý život. Dosáhl všeho, co chtěl: zářivé kariéry, krásné manželky, dvou synů a velkého domu na předměstí. Kdo by tak perfektnímu muži nezáviděl? Jenomže Paul není dokonalý. Paul má svá tajemství.

Jednoho dne slíbí manželce výlet mimo město. Tvrdí, že to bude nejúžasnější den. Paul totiž svou ženu skutečně miluje. Ale ještě víc miluje představu, že se jí konečně zbaví. Každou vteřinou je svému plánu blíž a blíž. Každá hodina znamená dosažení další mety. Dosáhne svého cíle?

Z nosu jí tekla krev, když se na mě s hrůzou podívala, přední část županu se jí zabarvila do červenohnědé, jasně modré oči se leskly strachem a slzami. Podíval jsem se na svou pěst, otřel si klouby prstů v místech, kterými jsem ji udeřil, a zatřepal hlavou.

 

Mohlo by vás zajímat

To - Stephen King Nedostupné

To

4.7 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Bylo jich sedm a byli velmi mladí, když se jejich první klopýtnutí změnilo v horor. Jako dospělí se teď rozprchli do světa, aby v něm...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty