Co když ve vaší rodině žije Jidáš? Pravdivý šokující příběh brzy v prodeji!

Co když ve vaší rodině žije Jidáš? Pravdivý šokující příběh brzy v prodeji! - titulní obrázek

Možná máte sourozence. A možná s ním nevycházíte dobře. Často se hádáte a vyměňujete si názory. Anebo se raději vůbec nevídáte. Ať už je váš vztah jakýkoliv, dokážete si představit, že by mezi vámi panovala doslova vražedná nenávist? Přesně tohle je případ Astrid Holeederové, která se skrývá před vlastním bratrem, aby unikla smrti.

Asi vás napadlo: „Sourozenci, co se chtějí zabít? Pche. To je nějaký thriller, ve kterém autor popustil uzdu fantazii možná až moc.” Ale mýlíte se. Jidáš totiž není žádným smyšleným příběhem, ale jedná se o retrospektivní vyprávění skutečných událostí!

Autorka a zároveň hlavní protagonistka, Astrid Holeederová, má bratra. Je vrah. Je vůdce gangu. Je kriminální celebrita. A chce ji zabít. Proč? Astrid se totiž rozhodla proti němu svědčit u soudu.

 

 

Kriminální minulost Willema Holeedera

Co Willem provedl tak strašného, že se ho vlastni sestra rozhodla zradit a stanout před soudem v jeho neprospěch? Není právě Astrid tou černou ovcí rodiny, která se chce bratra prostě jenom zbavit?

Jenže skutečnost je jiná, než se na první pohled zdá. Willem byl odsouzen za únos pivního miliardáře Freddyho Heinekena. Podle Astrid si navíc objednal vraždu rodinného přítele a zároveň komplice, Cora van Houta.

Poté, co si odpykal trest za únos, přejal Willem roli násilníka a celou rodinu přes 30 let terorizoval. Vydíral ji. Vyhrožoval. Podváděl. Stejně jako jejich otec, který se utápěl v alkoholu.

Jak usvědčit vraha? 

Astrid svému bratrovi sloužila jako právní poradkyně, pomohla mu zařídit utajené bydlení a stala se mu důvěrnicí. To vše podstoupila ve snaze získat si jeho důvěru a přijít k informacím, které by mohla předat policii. V roce 2013 začala nosit odposlechové zařízení a nahrála tak stovky hodin konverzací.

Zradila jsem ho. Svěřil mi do rukou svůj vlastní život, řekl mi všechno, a byla jsem to jediné, co mu po propuštění z vězení zbylo.

I přesto, co má podle ní bratr všechno na svědomí, se autorka za tuto knihu údajně nenávidí. Rozhodla se ale, že svět se musí dozvědět pravdu…

Jidáše napsala jako pomyslnou závěť pro svou 31letou dceru. Úspěch knihy sleduje zpovzdálí na tajném místě. Bojí se, že si pro ni bratr jednoho dne přijde.

„Nepovolí, dokud nás nezlikviduje,“ řekla. „Je to záležitost jeho hrdosti. Nedopustí, aby ho vyřídila jeho sestřička.“

Jidáš, pravdivý příběh o vrahovi, o dysfunkční rodině, o velikém sebezapření, o sourozenecké lásce zmáčené krví vychází v druhé polovině listopadu 2018.

Mohlo by vás zajímat

Neznáš mě - Imram Mahmood Nedostupné

3.8 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Je přece snadné rozlišit mezi správným a špatným, ne?Uslyšíte přesvědčivou pravdu.Teď je na vás, abyste rozhodli ... Nejmenovaný...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty