Dívky z trajektu? Už víme, že tento příběh podložený skutečnými událostmi rozhodně stojí za přečtení!

Dívky z trajektu? Už víme, že tento příběh podložený skutečnými událostmi rozhodně stojí za přečtení! - titulní obrázek

Dívky z trajektu - nový trhák z edice Světový bestseller. Stane se další nepostradatelnou knihou ve vaší knihovně? My máme nyní exkluzivní recenzi naší čtenářky Lenky. Naplnila kniha Lenčina očekávání, která byla díky poutavé obálce opravdu vysoká?

Nebudu lhát. Knižní obálka je prvním nakopnutím k tomu, jestli chci knihu číst nebo ne. Tady mi nabíhala husí kůže, jen jsem ji zahlédla. Detektivky jsou můj nejoblíbenější žánr, takže jsem si byla podvědomě jistá, že nemůžu být zklamaná. Moje intuice nelhala a já jsem opět totálně podlehla. 

 

 

 

Jak již název napovídá, kniha pojednává o záhadném zmizení dívek, které se účastnily školního výletu a plavily se na trajektu do Anglie. Dějem proplouváme společně s  Norou – novinářkou dánského plátku Globalt. Pod stálým tlakem svého šéfa neustále hledá zajímavé náměty, o kterých by se mohla zmínit a sepsat článek, který bude v novinářském světě jedinečný. S ohledem na konkurenci je tento úkol ale velice těžký.

 

Nora si ráda vylepšuje bydlení nejrůznějšími vintage kousky, které koupí většinou náhodně. Stejně tak se dostává i ke starému kufru, který zakoupí v bazaru na jihu Anglie. Po otevření zjišťuje, že kufr má podepsaný jistý B. Hix – známý sériový vrah. Po bližším prohlédnutí se z díry v podšívce vysype několik fotografií mladých dívek. Když pohlédne na jeden ze snímků, uvědomí si neuvěřitelnou a mrazivou věc, která ji nenechá spát a začíná pátrat v souvislosti s nikdy nevyřešeným případem zmizelých děvčat. Nora se díky svému pátrání dostane do řady nepříjemných situací a na povrch vypluje dost znepokojujících zjištění. Je odhodlaná přijít na to, jak to vše vlastně bylo. A to i přes nespočet překážek, které by mohly mít fatální důsledky.  

 

Knížka je velice čtivá od prvních řádků. Celý děj na sebe plynule navazuje a neustále se něco děje. To napětí, které vás nenechá knížku odložit, přichází asi po první třetině. Situací, kdy sedíte se zaťatými pěstmi a prožíváte příběh s hlavní hrdinkou, je tam hned několik a to mě na knihách tohoto žánru opravdu baví. S důvtipem a elegancí řešené nejrůznější situace, na které Nora naráží, mě jen utvrzují v tom, že tohle je opravdu to, co mě láká a co mě nejspíš neomrzí. V porovnání s několika naposled přečtenými knihami a hlavními postavami v nich byla Nora celkem psychicky vyrovnaná, to pro mě byla opravdu příjemná změna. I když za normálních okolností se v těch narušenějších spíše vyžívám.  

 

Ve druhé dějové lince řeší Nora trable v soukromém životě. Je to tak trochu odlehčení od nepřetržitého napětí a ani trochu to při čtení nepřekáží. Kapitoly jsou ukončené tak, že i když mi padaly oči únavou a ráno jsem brzy vstávala, musela jsem číst dál. Mimochodem jednu noc jsem díky autorce Lone Theilsové spala čtyři hodiny – což je pro mě opravdu vražedně krátká doba.  

 

Celkově bych knihu hodnotila velice pozitivně. Nejedná se o extrémní výstřelek plný hnusu a krve, na druhou stranu jde o velmi povedenou krimi. Pro mě je velké plus i fakt, že kniha je podložená skutečnými událostmi - pokud toto člověk ví dopředu, dává to příběhu další poutavý rozměr. Takže za mě rozhodně palec nahoru. Nudit se nebudete!

Mohlo by vás zajímat

3.7 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… V říční tůni se najde tělo svobodné matky – a to právě na...

339 Kč

Běžně 379 Kč

Na prodejně

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články