Čtení pro malé čtenáře - příběhy o zvířátkách

Čtení pro malé čtenáře - příběhy o zvířátkách - titulní obrázek

Hledáte zábavné příběhy pro začínající čtenáře, kteří mají rádi příběhy o zvířátkách a roztomilých příšerkách? Máme pro vás tip na 5 skvělých knížek!

Cesta praštěné slepice za štěstím

Praštěná slepice a jeden roztodivný příběh o slípce, které se tak trochu „zapalují lýtka“, a tak se rozhodne vydat na dobrodružnou cestu přes Pyreneje, aby našla svou osudovou lásku. Na její cestě ji doprovází společnost podivuhodných, a především veselých přátel: koníci, křeček a akvarijní rybka, která ještě nikdy nespatřila moře.

 

 

Celá partička po cestě zjišťuje, že Pyreneje nejsou jen ledajakým pohořím, ale i místem plným kouzelných bytostí. Setkávají se tak s duchem hor, který má slabost pro focení selfíček, ale i se zlým hřibem, který je bude chtít mermomocí přinutit k účinkování v jeho cirkuse.

Cesta praštěné slepice za štěstím je graficky zpracovaná jako komiks, tudíž je plná obrázků, text je krátký a jednoduchý, což ocení především čtenáři od 7 let.

Neotvírat! Slizké!

Nemovi kdysi přišel balíček s nápisem Kouše! Po jeho otevření se v něm objevil malý Yetti (později ohromný Yetti) a způsobil celému Hornímu Suchopáru nemalé potíže. Myslíte, že se chlapec poučil? Tato otázka je na místě, protože tentokrát mu přišel balíček s nápisem „SLIZKÉ!“ Co může být uvnitř? Slizký hlemýžď? Slimák? A je bezpečné zásilku otevírat?

 

 

 

Nemo si dobře pamatuje, co se stalo tenkrát, přesto neodolá a společně se svým kamarádem Bédou balíček otevře. Uvnitř se ukrývá zelený sliz, který nejenže mluví a je strašně lechtivý, ale zdá se, že má i další, skoro zázračné schopnosti. Škoda jen, že z oblohy začne padat slizký déšť a někteří obyvatelé Horního Suchopáru se dostanou do opravdu velkých problémů. Podaří se kamarádům situaci zachránit?

Sesterstvo ve snové říši

Druhý díl série Sesterstvo vezme malé čtenáře do říše snů, kde se začínají dít neobvyklé věci. V ulici, kde bydlí Ela, navíc nikdo nemůže v klidu spát, všichni se neustále bezdůvodně budí a ráno je s nimi kvůli jejich mrzutosti k nevydržení. Proč tomu tak je? To musí zjistit Ela s Bárou, Míšou a kouzelnou kočkou Fabiolou. O tajemné dobrodružství rozhodně nouze nebude!

 

 

V pořadí druhý díl série doprovází nádherné ilustrace. Sesterstvo ve snové říši je vhodné pro čtenáře a čtenářky od 9 let.

Ela ucítila, jak jí po zádech přejel mráz. Probudila se uprostřed noci a má teď hrozně divný pocit. Jako by v pokojíčku někdo byl! Brášku Péťu, který spal ve vedlejší posteli, samozřejmě nepočítala. Bylo tu něco divného, co sem vůbec nepatřilo!

 

Zrzka zvědavá

Série Zrzka zvědavá vypráví o malé neposedné lišce, která zažívá nejrůznější dobrodružství. Příběhy jsou svým rozsahem šité na míru pro první dětské čtení a doprovází je černobílé vtipné ilustrace, které si malý čtenář může vybarvit podle své fantazie.

 

Série pomáhá dětem získat přiměřenou důvěru, pěstovat schopnost porozumění odlišnosti, nachzet dobrou vůli a vědomě budovat otevřený, podporující vztah k druhým. Zrzka zvědavá je vhodná pro čtenáře od 4 let.

Příběhy zvířecích hrdinů

Tato pozoruhodná knížka plná pozoruhodných ilustrací představí čtenářům ty nejodvážnější hrdiny zvířecí říše, který prošli náročnými zkouškami a prokázali neuvěřitelnou odvahu, obětavost a vynalézavost při záchraně lidských životů.

 

 

Příběhy zvířecích hrdinů vypráví například o salutujícím superpsovi Stubbym, o Lin Wangovi - neúnavném slonovi, o válečném koni i o psím parašutistovi.

Poslední část knihy doplňuje dvoustrana o historii využívání zvířat ve válce, vysvětlení, proč jsou zvířata statečná, síň slávy oceněných zvířecích hrdinů a v neposlední řadě také slovníček pojmů. Kniha je vhodná pro čtenáře a čtenářky od 8 let.

Mohlo by vás zajímat

Zrzka zvědavá: Nová kamarádka - Jon Davis,Kim Kane Nedostupné

1.0 z 5 hvězdiček

měkká vazba

Knížka Nová kamarádka je prvním dílem série Zrzka Zvědavá, všech her princezna od australské spisovatelky Kim Kane, zkušené a oceňované...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty