Už nevíte, co vařit? Máme pro vás tip na 5 skvělých kuchařek

Už nevíte, co vařit? Máme pro vás tip na 5 skvělých kuchařek - titulní obrázek

Vehnala vás celostátní karanténa do kolotoče neustálého přemýšlení, co budete dnes vařit? Nezoufejte! Mám pro vás 5 tipů na kuchařky, mezi kterými si vyberou vegani i masožrouti, gurmáni i ledabylí strávníci. Navíc až do 15. 4. můžete tyto kuchařky koupit jen za 99 Kč.

Lahodné probuzení

Říká se, že snídaně je základ dne. U mě osobně toto pořekadlo platí dvojnásob. Snídaně je totiž první věc, na kterou se hned po probuzení těším. Občas mi ale dochází nápady, co pořád připravovat - zvláště teď, kdy jsem každý den doma a chystám „ranní krmi“ nejen pro sebe. 

 

 

Knížka Lahodné probuzení mi svou stovkou slaných i sladkých receptů dodává hojnou inspiraci. Nabízí totiž postupy na klasiku jako jsou vafle či palačinky, vejce a tousty, ale i „vytuněnější“ verze ve stylu barevných smoothie bowl, energetické tyčinky a proteinové šejky. Tohle je pro mě zkrátka taková „snídaňová“ bible.

Nejoblíbenější recepty:

  • Kalifornská omeleta
  • Snídaňové CUBANO
  • Malinovo-citronové muffiny

Tajemství těstovin

Pokud neradi trávíte čas v kuchyni, těstoviny jsou skvělým způsobem, jak pobyt v této místnosti zkrátit. Kuchařka Tajemství těstovin nabízí 70 receptů na rychlé a chutné klasiky až po jejich zdravější varianty. Doporučuji nejen pro všechny lenochy, ale i pro ty, kteří se chtějí přiučit něco nového. Že se tyto dvě možnosti vylučují? Pak nahlédněte do této kuchařky a přesvědčte se o opaku.

 

Kuchařka mě zaujala nejen svými nádhernými fotografiemi a recepty na nejrůznější varianty těstovin, ale i postupy, jak si vyrobit vlastní těstoviny a gnocchi, domácí koření a v neposlední řadě prozrazuje řadu tajemství, která vaše kulinářské umění posunou na vyšší úroveň.

Nejoblíbenější recepty:

  • Smetanová houbová omáčka
  • Těstoviny z jednoho hrnce
  • Těstoviny Limone

Lahodně s Ellou a Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka

Autorka obou knih Ella Woodward-Mills mě zaujala svým příběhem. Věřili byste, že tato zapřisáhlá vyznavačka zdravé výživy se dříve ládovala snickerskama, čokoládou posypanou cukrovým zdobením, a že ze srdce nesnášela ovoce a zeleninu? Říkáte si, co ji přimělo změnit životní styl?

 

 

Ellu začala sužovat záludná nemoc, která byla spojená s neustálou únavou, nevolností a touhou celé dny prospat. Lékaři si nevěděli rady, až po několika krušných měsících jeden z doktorů konečně zjistil, co jí je. Ella trpěla posturálním tachykardickým syndromem, což ji dovedlo na cestu zdravé výživy a rostlinné stravy jako jediné terapie, která jí od nemoci skutečně pomohla a rozhodla se o své zkušenosti podělit.

 

 

Nejoblíbenější recepty:

  • Kokosové thajské kari s cizrnou
  • Chilli z červených a bílých fazolí
  • Quinoa s pečenými batáty

Proto vznikla série kuchařek Lahodně s Ellou, ve kterých autorka nejen popisuje svou cestu ke šťastnému životu, ale především se chce podělit o recepty na zdravé, chutné jídlo. Já osobně jsem si díky ní zamilovala quinou s pečenými batáty nebo například datle Medjool s mandlovým máslem.

Rychlé večeře PIZZA

Fakt, že trávíme celé dny doma nemusí nutně znamenat, že chceme trávit spoustu času v kuchyni. Edice Rychlé večeře nabízí kuchařky: Rychlé večeře PIZZA, Rychlé večeře BURGERY, Rychlé večeře TĚSTOVINY a Rychlé večeře KUŘE, které nám pomohou vykouzlit chutný pokrm během několika minut.

 

 

Já osobně jsem si oblíbila variantu PIZZA. Autorka Kate McMilan v ní přináší inspiraci na více než 50 chutných a rychlých jídel, která si nemusíte dávat nutně jen na večeři :) Nezapomněla na vegetariány, „masožrouty“ ani na milovníky sladkých pokrmů nebo celiaky. Nechybí ani užitečné rady a tipy na přípravu těsta, omáček a dokonce se podělila i o tzv. „Pizzařovo desatero“. Kuchařka ale nepřináší pouze recepty na pizzu, jak by se podle názvu mohlo zdát. Autorka se podělila i své oblíbené saláty a přílohy.

Nejoblíbenější recepty:

  • Salát s dýní, sušenými rajčaty, vlašskými ořechy a rukolou
  • Pizza s prosciuttem, fíkovým džemem a gorgonzolou
  • Pizza s masovými kuličkami a červenou cibulí


>> Všechny kuchařky za 99 Kč<<

Mohlo by vás zajímat

Lahodně s Ellou a přáteli - Ella Woodward - Mills Nedostupné

4.5 z 5 hvězdiček

kniha

Podělte se a užijte si zdravé receptyPřichází velmi očekávané pokračování série kuchařek Lahodně s Ellou, bestsellerů Elly Woodward,...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty