4 fantasy knihy, které se chystám číst

4 fantasy knihy, které se chystám číst - titulní obrázek

Jsem velkou milovnicí fantasy a young adult knih, a tak není tajemstvím, že v mé knihovně tyto dva žánry naprosto válcují všechny ostatní. Máte to podobně nebo dokonce stejně? Pak je tento článek přesně pro vás!

Co se skrývá v lesích


Tohle fantasy jsem zhltla během dvou večerů a jednoho odpoledne. Nebudu vám lhát, normálně jsem se chvílemi při jeho čtení bála! Hlavní protagonistka se nastěhuje společně se svojí kamarádkou do domu po její matce (ta se mimochodem před 10 lety ztratila v lesích, které sídlo obklopují) a začnou se dít podivné věci. Do toho si připočtěte pověsti o Nibelunzích, tajnou výzkumnou laboratoř, prazvláštní les a jemnou milostnou zápletku a máte solidní dílko, které nebudete chtít jen tak odložit.

 

 

Zlodějská přísaha

Ke Zlodějské přísaze jsem se zatím nedostala, ale rozhodně ji mám na svém čtecím seznamu. Jedná se o druhý díl série Zlodějský tanec a vypráví o novém životě, který čeká na Kazi a Jase. Přestože to vypadá, že problémům budou čelit společně, jsou znenadání na jejich cestě rozděleni. Musí najít spojence mezi nepřáteli a dát si pozor na stín smrti, který se jim vznáší nad hlavou.

 

 

Lunasterové

Přečtení Lunasterů mi trvalo o něco déle (přeci jen tahle kniha nemá klasický formát, ale je větší a má kolem 400 stránek), ale za to mne náramně bavilo. Autorkou je Natalja Ščerba, která napsala populární série Časodějové a Čarodol. V knize Lunasterové - skok nad hvězdami nám předkládá nový svět plný intrik a nevraživosti.

 

 

Mezi Astery a Lunojasnými panuje napětí - Lunojasní považují Astery za podřadnou rasu, Asterové si o Lunojasních myslí, že jsou to povrchní slaboši. Lunojasní dokážou lítat, Asterové jsou přeborníci ve skocích. A co teprve Lunasterové? To je učiněná rarita! Těchto pár jedinců má schopnosti obou ras. Patří mezi ně i Celest, dcera slavného průzkumníka. Okolnosti kolem jeho posledního průzkumu mají za následek nečekané události, které vyústí v jedno nelibé opatření: Celestina musí na léto odjet ke své matce, která ji v dětství opustila. A co hůř? Vzala si muže, který ze srdce nenávidí Astery. Bude muset tedy své schopnosti dobře tajit, aby se nevystavila nebezpečí?

Appollonův pád - Hrobka nemrtvých


Čtvrtž díl série Apollonův pád vypráví o cestě řeckého boha za znovuzískáním někdejších schopností, které se tentokrát rozhodne hledat v Táboře Jupiter. Na stejné místo se chystají také římští imperátoři, aby zaútočili na římské polobohy novými ničivými zbraněmi.

 

 

Pokud vás snad tato série minula, zkuste její záměrné obcházení ještě promyslet. Autorem totiž není nikdo jiný, než Rick Riordan, který stvořil Percyho Jacksona.

Mohlo by vás zajímat

Co se skrývá v lesích - Katya de Becerra Nedostupné

3.5 z 5 hvězdiček

pevná vazba

V den svých osmnáctých narozenin Hayden zjistí, že zdědila panské sídlo v lesích u městečka Promise, kde bydlela jako malá. Kousek od...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty