Krystal Sutherlandová*Townsville, Austrálie, 1990

Krystal Sutherland je australská spisovatelka v young adult fantasy žánru. Její první román, který napsala ještě za studií na University of New South Wales, Láska v prachu hvězd (Chemical Hearts) byl publikován ve více než 20 zemích světa a Americká asociace knihkupců (ABA) jej označila za jeden z nejlepších debutů roku 2016. Kniha byla také v Amazon Studios zfilmována, přičemž Krystal Sutherland zde působila jako výkonný producent projektu. I její druhá kniha Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr (A Semi-Definitive List of Worst Nightmares) z roku 2017 byla zfilmována, a to společností Yellow Bird US.

Dívala se na svého malého synka, jako by byl uhněten ze směsi čistých drahokamů, palačinek do postele v neděli ráno a dešťové smrště po sedmiletém období sucha…

Prozatím poslední knihou Krystal Sutherlandové je krimi fantasy s trochou hororu a romantiky Temné sestry (House of Hollow) z roku 2021. Příběh vypráví o třech sestrách, které jako malé zmizely a objevily se až o měsíc později na stejném místě, nahé a s podivnou jizvou na krku. Tmavé vlasy jim zbělely, modré oči ztmavly. Nikdo neví, co se stalo, kde byly a dívky si v sobě nesou trauma, které jen tak nezmizí. Pak se ale za podezřelých okolností ztratí jejich nejstarší sestra Grey. Sestrám se začnou vybavovat divné vzpomínky a uvědomí si, že jediným způsobem, jak sestru zachránit, bude rozluštit záhadu a přijít na to, co se jim v dětství stalo. A jaké strašlivé tajemství před nimi Grey celá léta skrývala?

Co dát dívce, jejíž mysl je jako celý vesmír, zatímco tvůj mozek uvnitř tvé hlavy je pevně přikován k zemi?

Krystal Sutherland se narodila jako dcera svědků Jehovových v severovýchodní Austrálii. Díky zaměření svých rodičů měla zvláštní dětství. V Sydney pak vystudovala anglickou literaturu a film a později začala cestovat. Pracovala také mimo jiné jako zahraniční korespondentka v Amsterodamu a pobývala v Hong Kongu, kde si dokončila titul. Jako dítě toužila být květinářkou, vulkanoložkou a herečkou. Ve svých 18 letech však už napsala svou první novelu a bylo rozhodnuto. Krystal Sutherland má ráda fantasy, sci-fi a zombie.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení