Scilla Bonfiglioli

Scilla Bonfiglioli*Boloňa, Itálie, 1983

Scilla Bonfiglioli je italská herečka, divadelní režisérka a spisovatelka, která se proslavila silným historickým románem Nacista a děvčátko (česky 2021). Na tomto díle spolupracovala s kolegou Francem Forte. Pro fanoušky válečné literatury nepochybně lákavé sousto. Čtenáře obzvlášť zasáhne fakt, že je dílo založeno na skutečných událostech. Připomeňme si dalšího ze smrtelně odvážných hrdinů druhé světové války!

Dějiště: nacistické Německo, rok 1943. Důstojník posádky SS Hans Heigel nesouhlasí s agresivními poměry současného Německa. Kvůli relativně klidnému životu v bezpečí snáší čím dál bizarnější politické události a udržuje tichý nesouhlas. Středem jeho světa jsou manželka a malá dcerka, které musí ochránit. Ale jak je může chránit, když je náhle převelen do samého pekla na zemi, jednoho z nejtvrdších vyhlazovacích táborů?

Osudové kroky ho přivedou k malé holčičce, jež nápadně připomíná jeho vlastní dcerku. Nasazuje svůj život, aby ochránil bezbrannou vězenkyni odsouzenou k nejhoršímu. Riskuje každou minutu, kdy obelhává dozorce, zatajuje a uchyluje se k rozhodnutím, která nepůjdou vzít zpět. Protože spravedlnost a lidskost je to nejcennější, co si může člověk zachovat. Je možné i v nejhlubší tmě vybojovat malý záblesk naděje?

Autorka pochází z Boloni v Itálii, kde žije dodnes. Vystudovala Vědecké lyceum Augusta Righiho a následně obor Divadlo a zábavné disciplíny na Boloňské univerzitě v roce 2009. Věnovala se bojovým sportům karate a aikidu. Ráda si poslechne například legendární a nezapomenutelnou skupinu Queen.

Publikovala příběhy v mnoha antologiích jako Mondadori, Delos Books, Mosca Bianca, Alter Ego. Přispívala do časopisů Writers Magazine či Robot. Doplnila svým talentem některé slavné série včetně italských špionážních románů Segretissimo Mondadori nebo thrillerů Delos Digital. Za příspěvek do řady italské špionáže získala ocenění Altieri Award. Sama s chutí vyrazí na čtenářské výlety do Egypta s italským kolegou Valerym Esperianem.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení