Gabriela Peacock

Gabriela Peacock*Pardubice, 1979

Modelka, nutriční specialistka, výživová poradkyně členů královské rodiny. Těmito tituly se může pyšnit česká rodačka působící v Londýně, Gabriela Peacock. Od patnácti let se věnovala modelingu a dostala se až do těch nejprestižnějších světových magazínů.

Tato výživově strastiplná cesta napříč krásou a módou Gabrielu inspirovala ke studiu tělesné biochemie a jejího vlivu na zdraví i krásu, které zakončila titulem v Health Science na Univerzitě ve Westminsteru.

Znalosti Gabriely Peacock v oblasti nutriční terapie a krásné pleti jí vynesly mimo jiné funkci ambasadorky Vichy Laboratories of L’Oréal Paris ve Velké Británii. 

Gabriela Peacock se rozhodla jít ještě dál a vytvořila řadu úspěšných nutričních programů pro moderní život. Mezi její klienty patří například členové královské rodiny, která si ji oblíbila natolik, že se zúčastnila svatby Harryho a Meghan. Další velmi slavnou osobností, jíž Gabriela sestavovala jídelníček, je například Jeremy Clarkson z pořadu Top Gear. O svých klientech se však zdráhá mluvit a tak více bohužel neprozradila.

Aby své znalosti předala i "obyčejnějším" lidem a ne jen londýnské smetánce, napsala dvě kuchařky. První, Úžasnější za 2 týdny, slibuje cítit se skvěle bez ohledu na naši zaneprázdněnost a hektický životní styl. Součástí knihy je 14denní stravovací plán založený na přerušovaném půstu. Kromě toho se díky této knize dozvíte, jak vyrovnat svou hormonální hladinu, zlepšit spánek a co udělat pro spokojenější a udržitelnější život.

Druhá, Mladší za 2 týdny, vyšla na podzim roku 2023 a trhá prodejní rekordy. Gabriela Peacock se zde zabývá dlouhověkostí – tématem, které zkoumají ty nejprogresivnější oblasti vědy a výživy.

Není důležité být dokonalý. Je důležité začít.

Podle Gabriely je nejefektivnějším způsobem, jak žít zdravě a zhubnout, dodržování přerušovaného půstu. To znamená, že člověk každý den 16 hodin vůbec nejí, zbylé hodiny konzumuje zdravé potraviny. To tělu pomáhá zhubnout bez dopadu na bazální metabolismus nebo úbytek svalové hmoty. 

Gabriela radí:

1. Málo, ale často 

Snězte během dne pět menších porcí, které budou zahrnovat dostatek bílkovin (libové maso, luštěniny, vejce).

2. Na jídlo si udělejte čas

Pokud se budete stravovat ve stresu, tělo nebude trávit správně. Místo trávicích enzymů vyprodukuje adrenalin a živiny se nevstřebají a bude vám navíc těžko. 

3. Zdravé mlsání

Hořká čokoláda není hřích. Obsahuje antioxidanty, které podle Peacock působí jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. Navíc údajně stimuluje produkci FEA, což je hormon vytvářející pocit štěstí. Někdy se mu také říká "droga zamilovaných".

O úspěšné kariéře Gabriely Peacock vypovídá také honosné viktoriánské sídlo o ploše téměř dvou a půl tisíce metrů, v němž Gabriela Peacock žije se svou rodinou. Nachází se v proslulé čtvrti Notting Hill. Vnitřek domu zdobí umělecké předměty z nejrůznějších koutů světa včetně exotických zemí jako je Indie, Indonésie či Vietnam, a je vidět, že si manželský pár s výzdobou interiéru dal opravdu záležet.

Foto: https://www.gpnutrition.cz/

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení