Mikoláš Tuček

Mikoláš Tuček*1977

Mikoláš (Tukan) Tuček je český herní a fotbalový novinář, moderátor a influencer. Kromě youtube a facebooku působí také v tištěných periodicích a v televizi. Pracoval jako šéfredaktor herního magazínu Score a jako moderátor pořadů Game Page, Applikace, Re-play, New Game či BLate Night Show. Je také zakladatelem projektu Linka 451 aneb zachraňte knížky.

V roce 2022 vychází jeho kniha 42: Dělej co tě baví!, kterou autor sám nazývá „ Tukanovy odpovědi na otázku Života, Vesmíru a vůbec“. I když knihu dopsal až ve svých 44 letech, rekapituluje v ní formou zábavných a vtipných historek svou kariéru do věku 42 let. Neopominutelný je v knize odkaz na proslulého anglického spisovatele Douglase Adamse, autora Stopařova průvodce Galaxií, ale také na další populární literaturu, filmy a samozřejmě hry.

"Když chcete napsat takovou knížku, je dost fajn začít tím, o čem to bude. A já si řekl, že mi je 42 a že by to měla bejt knížka o mě, což je jediná věc, ve který se aspoň trochu vyznám (a občas taky ne), a že by tam měly bejt odpovědi na základní otázku života, vesmíru a vůbec. ©Douglas Adams. A taky dost fotek!“

Mikoláš Tuček studoval po gymnáziu Fakultu sociálních věd Karlovy univerzity, obor Mediální studia, kterou však nedokončil. Je náruživým čtenářem knih a komiksů a degustátor piv. Je také dvojnásobným držitelem titulu Juniorský mistr ČR v baseballu. V době Covidu pomáhal knižním nakladatelům. Za tento projekt Linka451 byl s kolegy nominovaný na Křišťálovou lupu. Mikoláš Tuček je ženatý, má tři dcery a dva psy. Společně žijí v Roztokách u Prahy.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení