Lucie Bílá*Kladno, 1966

Lucie Bílá, vlastním jménem Hana Zaňáková, toho doposud během dvaceti pěti profesně aktivních let dokázala už hodně. Je známá jako členka známých rockových kapel i sólová pěvkyně, Zlatá slavice, herečka, moderátorka, podnikatelka, ale také jako matka či manželka a partnerka.

Se svým tátou jsem se vždycky hádala, že život je jiný, než mi tvrdí, ale po několika letech jsem mu dala ve všem za pravdu.

Svůj bohatý život se snaží přiblížit fanouškům i formou knih, ať už fotografických či životopisných. Je autorkou a spoluautorkou již několika z nich. Ta nejnovější, mapující posledních deset let jejího profesního, ale především soukromého života Posílám to dál, spatřila s pomocí publicisty Jefima Fištejna světlo světa v roce 2020. Už o devět let dříve vyšla Lucii Bílé kniha plná zajímavostí a tajných přání Můj fantastický rok a hned o rok později v roce 2012 fotografická kniha s bonusovým DVD Život je jen náhoda.

Život je jen náhoda… Jednou jsi dole, jednou nahoře. Ani já nebývám jen nahoře, ale kdybych se uměla pouze smát, nebyla bych vám vůbec platná. Možná jednou zapomenete, co jsem říkala, o čem jsem zpívala, ale z celého srdce si přeju, abyste nikdy nezapomněli, jaký jste ze mě měli pocit. Přála bych si, abyste se nebáli vypnout mysl a vnímat mě srdcem. Pak budu tou nejšťastnější zpěvačkou na světě.

Knihy Teď už to vím, Možné je všechno (1999) a otevřená zpověď Jen krátká návštěva potěší (2007) jsou ještě staršího data, ale všechny dohromady mají jedno společné – jsou milé, zábavné a nechávají čtenáře nahlédnout pod pokličku slavné české zpěvačky, a to jejím vlastním pohledem.

Dokonalou představu při čtení vám Lucie Bílá ještě zprostředkovává svými tematicky laděnými CD a DVD, jako jsou Bílé Vánoce Lucie Bílé, Velké hity pro slavnostní chvíle, a mnoha dalšími.

Lucie Bílá je držitelkou státního vyznamenání ČR – medaile Za zásluhy I. stupně, která jí byla udělena prezidentem republiky v roce 2014. V současné době žije ve svém domě v Otvovicích, má syna Filipa a jejím partnerem je fitness trenér Radek Filipi.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení