Soraya M. Lane

Soraya M. Lane

Soraya M. Lane je novozélandská autorka válečných románů zaměřených na ženy a jejich strasti. Proslavila se románem o statečných zdravotních sestrách Sezdány válkou (2017). Fenomenální Holky od Spitfirů (2019) nás vynesou až do oblak, mezi vojenské letectvo, kde hrstka neohrožených žen svádí svůj vlastní boj. Ačkoliv je mnohem horší peklo čeká spíše na zemi, kde nenachází zrovna vstřícné pochopení mezi lidmi.

Vždycky se chtěla stát spisovatelkou a považuje to za nejlepší práci na světě. Má dva malé chlapce, a přesto zvládá denně psát. Žije s manželem a dvěma syny na statku na Novém Zélandu, obklopena zvířaty a poli s výhledem na pasoucí se koně. Sama si ráda přečte srdceryvné romance od Jojo Moyesové, Jane Porterové nebo Liane Moriarty, autorky slavných Sedmilhářek.

Přestože se uchyluje převážně do silných okamžiků v historii, stvořila také romantické příběhy ze současnosti – o rančerech, kovbojích nebo zkrátka jen bezbřehé lásce. Jmenujme pár příkladů za všechny – Always and Forever, Letters to Love nebo Voyage of the Heart (2014). Historickou řadu zatím se dvěma českými překlady doplňují dosud nepřeložené podnětné tituly Hearts of Resistence (2018), The Girls of Pearl Harbor (2019) nebo The Last Correspondent (2020). Vzhledem k nevyčerpatelné zásobě (válečné) historie se jistě brzy dočkáme i dalších kusů. Nejnověji se očekává román s názvem The Secrets We Left Behind (2021).

Výrazný román pro ženy a o ženách s titulem Sezdány válkou (2017) vypráví příběh dvou odlišných dam s pozoruhodně podobným osudem. Obě jsou zdravotní sestřičky a chtějí pomoci potřebným ve válce. Jedna je z bohaté privilegované rodiny, druhá z chudých poměrů, ale v tom podstatném se shodují. Scarlet hledá svého ztraceného snoubence a touží dokázat své rodině, co v ní opravdu je, když na nádraží potká naoko statečnou Ellie. Ve skutečnosti jsou ale obě nervózní z toho, co jim Francie nachystá. Pod vedením zkušené zdravotnice Lucy se pouští do smrtícího dobrodružství na sklonku druhé světové války, kde se musí spolehnout jedna na druhou, neboť jde o všechno. Přežijí to?

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení