Julie Clark

Julie Clark*Santa Monica, USA

Julie Clark je americká spisovatelka, které přinesl celosvětový úspěch její vzdušný thriller Poslední let (2020). Zcela oprávněně se stal nejlepší knihou 2020 podle Amazonu a bestsellerem podle New York Times.

Narodila se a vyrůstala v americké Santa Monice v Kalifornii. Strávila dlouhé chvíle čtením knih na pláži, zatímco ostatní surfovali. Studovala na University of Pacific a krátce pracovala v atletickém ústavu Kalifornské univerzity v Berkeley. Poté se vrátila do rodné Santa Moniky, aby se stala učitelkou. Dodnes tam žije se svými dvěma syny a huňatým golden doodlem.

Sama si ráda přečte cokoliv od Sarah Jiové nebo Kristin Hannahové.

Víš, život je dlouhý. Spousta věcí se může pokazit, a přesto skončit v pořádku.

Debutovala v roce 2018 románem The Ones We Choose, který zatím nemáme v českém znění. Hlavní hrdinkou je genetička Paige, která toužila po tom, čím se denně zabývala. Stát se matkou. A když se nenašel ideální protějšek, pořídila si dítě na vlastní pěst. Uběhlo 8 let a její synek Miles se snaží zapadnout v nové škole. Zničehonic se vynoří chlapcův biologický otec, který všechno zkomplikuje. Paigino tajemství je v náhlém ohrožení.

Autorka mistrně ukazuje, jak delikátní jsou intimní problémy, lidské vztahy a náš původ. Téměř stejně komplikované jako naše DNA. Pochvalně tento román hodnotí třeba autorčina kolegyně Sarah McCoyová. Velmi slibné čtení, které jistě stojí za to!

Svět byl plný lidí, kteří nesli tajemství. Nikdo nebyl tím, kým se zdál být.

 

Co už každopádně dolétlo až do našich končin, je její cestovatelský thriller Poslední let (česky 2021), kde se nešetří napětím a zvraty. Hrdinka příběhu Claire má doslova všechno, žije perfektní život. Ale jenom zdánlivě. Prominentní manžel je výbušný a sleduje ji na každém kroku. Její jedinou šancí je zmizet, což se musí pečlivě naplánovat! Šťastnou náhodou potkává na letišti Evu, která také nemá na růžích ustláno. Obě dámy se tedy domluví, že si na poslední chvíli vymění letenky a identity. Dokonalý plán. Nový začátek. Vzrušující akce! Ovšem jen do chvíle, než se Claiřino původní letadlo zřítí i s Evou na palubě…

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení