Jana Švecová*Kelč, 1967

Česká spisovatelka, učitelka a redaktorka Jana Švecová, vlastním jménem Jaroslava Ševčíková, píše knihy jak pro dospívající, tak pro dospělé.

Publikuje u různých nakladatelství rovněž pod pseudonymy Šárka Jínová a Šárka Junková, které využívá ke knihám pro děti a dívky. Vydává knihy i pod svým vlastním jménem, např. Písně lásky s vůní dálek (2012). Na svém kontě má celkem přes 20 knih.

Pseudonym Jana Švecová záměrně používá většinou pro knihy určené dospělým – tragický příběh lásky a osudu odehrávající se v orientálních reáliích - Mé slzy zůstaly v Iráku (2005) a příběh Čachtické paní Alžběty Báthoryové - Zrození bestie (2008). Přesto, poslední dílo, které napsala pod tímto jménem – fantasy příběh Legenda o Ladě (2022) – je určeno spíše mládeži.

Jana Švecová se při psaní knih volně inspiruje skutečnými příběhy, které často zasazuje do valašského prostředí. Tématy jejích knih jsou láska a zamilovanost, ale nebojí se dotknout ani vážnějších či tragičtějších námětů. Jana Švecová je členkou Obce spisovatelů. V současné době žije a pracuje ve Vsetíně. Je vdaná a má dvě děti. O kariéře spisovatele na volné noze prozatím neuvažuje.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení