Christine Brandová*Švýcarsko, 1973

Christine Brand je švýcarská novinářka, lektorka a spisovatelka, která se proslavila v roce 2019 nevídaným thrillerem s názvem Slepec. O rok později byl následován mysteriózním titulem Trpělivá, který na svou českou verzi teprve čeká.

Vyrostla ve vesničce Emmental ve švýcarském Oberburgu. Má učitelské vzdělání zakončené seminářem ve městě Langenthal. Absolvovala stáž v německém časopise Berner Zeitung, kde dělala editorku. V letech 1996-2004 působila jako redaktorka a soudní reportérka novin Der Bund, následně publikovala v řadě německých deníků jako Basler Zeitung nebo St. Galler Tagblatt. Roku 2005 absolvovala stáž jako televizní reportérka švýcarské televize Rundschau a další dvě stáže ve Federálním paláci v Bernu a v Ženevě. Od roku 2008 až do 2017 pracovala v redakci nedělního deníku NZZ am Sonntag v Curychu.

V roce 2013 jí byla udělena mediální cena Švýcarské advokátní komory za její soudní zprávu a také mediální cena SRG SSR za zprávu o rodinných vraždách.

Vyučuje „vyprávění příběhů“ a „reportáž“ v kurzu žurnalistiky na odborné škole EB Zürich v Curychu. Chce být spisovatelkou a žurnalistkou na volné noze. Je členkou autorské skupiny německy psané krimi literatury a sdružení Autoři Švýcarska. Žije v Curychu.

Přelomovému Slepci, který se zatím dočkal jako jediný českého překladu, předcházela řada románů a menších prací, například Tajemství synů, Chladné duše, Tichá nenávist nebo četné příspěvky do kolektivních sbírek Příběhy z Emmentalu (volně přeloženo).

Slepec (česky 2021) vypráví netradiční příběh muže Nathaniela, jehož světem je jenom tma. Nathaniel tenkrát telefonoval s jednou ženou v osudný čas, kdy byla zřejmě napadena. Zaslechl výkřik a podle všeho byl jediným svědkem, že se odehrálo něco zlého. Jenže neexistují žádné stopy ani důkazy a nikdo mu nevěří. Kromě kamarádky novinářky. Je možné, aby nevidomý hrdina dokázal vyřešit záhadu a pomohl najít onu ženu?

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení