Úsvit Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Spolu se svým mužem přišla vybudovat utopický svět uprostřed čisté přírody. Helena, aspirující lékařka a také manželka ředitele fabriky na umělá vlákna, brzy porodí a její rodinu čeká růžová budoucnost v moderním městě, které vyrůstá v podhůří slovenských Tater. Všechny iluze a myšlenky na budoucnost ovšem brzy zastíní nález mrtvého novorozence –… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Spolu se svým mužem přišla vybudovat utopický svět uprostřed čisté přírody. Helena, aspirující lékařka a také manželka ředitele fabriky na umělá vlákna, brzy porodí a její rodinu čeká růžová budoucnost v moderním městě, které vyrůstá v podhůří slovenských Tater. Všechny iluze a myšlenky na budoucnost ovšem brzy zastíní nález mrtvého novorozence – hermafrodita. Tvrdohlavá a empatická Helena kvůli bezpečí vlastního dítěte potřebuje zjistit, co se stalo, a odmítá se spokojit s nápadně rychlým řešením…. Psychologické detektivní drama režiséra Matěje Chlupáčka a scenáristy Mira Šifry, inspirované skutečnou historií intersex lidí v 30. letech, do knižní podoby převedl Jiří Walker Procházka.

Jiří W. Procházka (*1959) narodil se v Kutné Hoře. Do roku 1989 se označoval za „permanentního vězně ČSSR“. Živí se psaním knih, jezdí po republice s literárními pořady pro děti, pro studenty i pro dospělé. Vše, co chcete vědět o jeho literárních dílnách, o přednáškách pojednávajících historii komiksu nebo o dějinách fantastické literatury, najdete na jeho osobních stránkách. Se science fiction a fantasy se seznámil díky Ceně Karla Čapka, která je od roku 1982 roku 1982 organizována Československým fandomem. Od roku 2014 je ženatý s Klárou Smolíkovou, spisovatelkou, lektorkou a scenáristkou. Má syna Ondřeje, psa Lupina a hada Vincenta Tkaničku. Jiří Walker Procházka se podílel svými povídkami na několika antologích (např. Rigor Mortis, Je dobré být mrtvý nebo Punk Fiction), publikuje v časopisech Pevnost, Ikarie nebo Fantázia. Za svá literární díla získal roku 1991 Cenu Ludvíka Součka a dále tři ocenění Akademie science fiction, fantasy a hororu (v letech 1997, 2002, 2004). Svou tvorbou zasáhl do nejrůznějších literárních žánrů. Jeho romány se řadí k pilířům české fantasy.

Anita Krausová (*1985) Narodila se v Trutnově a po maturitě na místním gymnáziu byla v roce 2005 přijata na Divadelní Akademii múzických umění. Během studia na DAMU absolvovala stáž na Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch. Po absolutoriu působila v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. Od roku 2014 velmi intenzivně spolupracuje s řadou především alternativních scén. Je zakládající členkou divadelní skupiny Kolonie, s níž se účastnila i umělecké stáže v norském Hammerfestu. Hostovala v roli Cizí princezny v hudebním nastudování Malé mořské víly H. Ch. Andersena na scéně Theater Bremen. Diváci ji mohou znát z televize a filmu (série Pustina, seriál Rapl II, Vodník nebo Bez vědomí). Pravidelně spolupracuje s Českou televizí a Českým rozhlasem.

UDIOKNIHA: Jiří W. Procházka: Úsvit | Čte Anita Krausová | Režie Petr Mančal | Zvuk, střih a mastering Radek Rondevald a Karolína Škápíková | Hudba Simon Goff ; Derek Luff Music | Natočeno ve studiu S Pro Alfa CZ | Grafiku CD podle původní knižní obálky adaptovala Jana Rybová | Produkce S Pro Alfa CZ | Supervize Kateřina Višinská | Vydala Euromedia Group, a. s. – Témbr, v prosinci 2023. KNIHA: Text © Jiří Walker Procházka, 2023 | Vydala © Euromedia Group, a. s. v edici Kalibr, 2023.

Sdílet 0

Nakladatel
Témbr
datum vydání
19.12.2023
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
05:57:28

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora