• Zdeněk Gothard Zdeněk Gothard

    Pustil jsem se pro jednou opět do čtení něčeho z domácí tvorby. Je super, že se u nás najdou autoři, kteří jsou schopni napsat kvalitní krimi román. Ba dokonce celou sérii. Do této škatulky musím po přečtení této knihy zařadit i mladou spisovatelku Kristýnu Trpkovou. Ta napsala mimo jiné detektivní sérii o dvojici vyšetřovatelů Lauře Linhartové a Adamu Benešovi. První díl se jmenuje Stvůra, druhý díl Vesnice a třetí Vetřelec. A právě až třetí díl se ke mně dostal.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 45 hodnocení čtenářů

41× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.3 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Marika Vyšohlídová registrovaný uživatel

    Trpkova je mistryně v českém krimi. Takhle třetí kniha mi opět vyrazila dech. Konec jsem ani v nejmenším nepředpokládala. Skoro i slza ukápla. Za mě top

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Kyselová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Velmi dobře napsaná, čtivá, napínavá kniha. Konec je ale zklamáním, dopadne to špatně.

    E-kniha, Kalibr, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček DeJa registrovaný uživatel

    Tak tato kniha mi přišla nejlepší ze všech 4 autorčiných děl. Od začátku mě vtáhla a hltala jsem každou stránku, abych se co nejdřív dozvěděla, kdo a proč to mohl udělat. Konec mi přišel drastickej a vůbec jsem ho nečekala. Je velká škoda, že autorka s duem Linhartová - Beneš skončila, protože mě fakt bavilo a mám celkem obavy, že další knihy už mě možná tak nenadchnou, což se už ukázalo u Někdo z nás. Nezbývá, než doufat, že autorka ještě někdy přijde s podobně kvalitními knihami a sympatickými hlavními postavami, protože si troufám říct, že se to uchytilo jak nejlépe mohlo.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Kamil Nosál registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Závěr trilogie, co člověka opět vtáhne a nenechá odpočinout. Úžasný zlom v příběhu, kdy člověk prostě nemůže knihu odložit a musí pokračovat.

    Audiokniha (mp3), Témbr, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna Šléglová registrovaný uživatel

    Napínavost příběhu, celkové vyvrcholení trilogie a sladká nevědomost do samotného konce přináší uspokojující pocit ze samotného čtení. Paní Trpková ví jak čtenáře napnout a udržet si jej až do poslední strany.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Misa Sadima registrovaný uživatel

    Naprostá pecka! Velmi poutavě napsané, knížka přečtena za dva dny, nešlo přestat. Závěr absolutně nečekaný!

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Andrea B. registrovaný uživatel

    Dechberouci! Prvni polovina popisuje co se stalo, a v druhe polovine je spousta "prekvapeni", ktera ctenare nenecha knizku odlozit. Za me jedna z nejlepsich knih po dlouze dobe! Laura mi bude chybet, ale doufam ze spisovaatelka najde dalsi postavu/-y.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie Urbanová registrovaný uživatel

    Námět jistě dobrý. Jen jsem opět čekala víc. I když na české poměry asi dobrá detektivka. * dolů za klišé-nemám ráda detektivky s takovým rozuzlením * nahoru, že se konec obešel bez přestřelky a krve při dopadení vraha

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Vladimira Vanous registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Super!

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček miloslav bujna registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Dobre napísaná kniha, jedná sa vlastne o poslednú časť trilógie, kde síce prípady nenaväzujú, ale osudy hlavných postáv áno Nie je vždy treba spústa mŕtvol, ani brutalita, dokonca ani hapy end nie. Doporucujem

    E-kniha, Kalibr, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Pavel Černý registrovaný uživatel

    Poslední díl této trilogie je naprosto fenomenální. Opět perfektně popsaná kriminalistická práce. Opět napětí až do poslední stránky. A závěr po kterém čtenáři spadne brada až na zem. Víc takových českých krimi. Doporučuji a tleskám autorce za tak skvělé knihy

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Renáta Nová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Vynikající závěr trilogie, doporučuji číst díly postupně. Včera jsem přečetla a nemohu knihu dostat z hlavy. Skládám hold autorce.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Magdaléna Volfová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Výborná kniha od mladé české autorky. Stejně jako její dvě předchozí knihy, i tato přečtena jedním dechem.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Helena registrovaný uživatel

    Tuto knihu jsem si objednala v před objednávce a moc jsem se na ni těšila. Nezklamala, patří ke knihám co přečtu za dva dny, takže super.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Autorka Kristýna Trpková uzavírá svou krimi sérii s vyšetřovatelkou Laurou Linhartovou. Po knihách Stvůra a Vesnice přichází Vetřelec, který je pro mě nejlepší. V knize najdeme skvělou práci kriminalistů, ale i lidské osudy, které Vás zasáhnou. V Holicích jsou nalezena tři těla – manželé a jejich dcerka. Vypadá to, že vraždu má na svědomí jeden z nich. Postupně však odkrýváme, že to všechno bylo jenom naaranžované, aby si to kriminalisté mysleli. Laura zjišťuje, že rodinu někdo sledoval, a navíc na povrch vyplouvají tajemství, která měla zůstat skryta. Nádherná obálka a chytlavá anotace a když k tomu přidáme skvělé dva předchozí díly, je tu kniha, která Vás prostě nesmí minout. Laura Linhartová je výborná vyšetřovatelka, která to v osobním životě nemá jednoduché. Tentokrát opět dostane nelehký úkol a bude dělat vše pro to, aby odhalila vraha. Práce kriminalistů je tu skvěle vylíčena. Je vidět, jakou práci si autorka musela dát, než zjistila veškeré informace, jak to u police chodí při vyšetřování vražd. Je tu promyšlený a propracovaný každý detail a já si při čtení připadala jako součást týmu. Příběh má spád, vražda je tu hned na prvních stránkách a díky tomu Vás kniha vtáhne a nepustí. Po akčním začátku přichází trochu pomalejší, ale za to zajímavá část plná vyšetřování a ke konci je kniha tak napínavá, že jsem chvílemi ani nedýchala. V příběhu nám autorka průběžně připomíná, co jsme se o Lauře dozvěděli v předchozích dílech, ale jen tak okrajově, poví nám to nejdůležitější a hlavní prostor tu má vyšetřování. Nevěřila bych, že ve mně dokáže detektivní příběh vyvolat takové emoce, jako se to povedlo Vetřelci. Nejedna slzička ukápla a konec jsem si musela dávkovat, protože jsem se bála, co všechno se může stát. Pokud jste ještě od autorky nic nečetli, rozhodně to napravte. Sérii s Laurou Linhartovou si dávkujte hezky postupně a sami uvidíte, jak skvělé detektivní příběhy může napsat mladá česká autorka. Doufám, že Kristýna Trpková bude v psaní pokračovat, protože je mi jasné, že si od ní přečtu všechno, co napíše.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Nela Watzlawikova registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Za sebe musím říct, že poslední díl série se neskutečně povedl. Od první stránky mě příběh pohltil a knihu jsem nemohla odložit dokud jsem nedočetla. Bylo tam několik šokujících zvratů, že jsem knihu musela po dočtení vydýchat.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Šimečková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Fantastické vyvrcholení série - gradující tragédie všech postav..... doporučuji doporučuji.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Šárka registrovaný uživatel

    Právě jsem dočetla knihu Vetřelec.Na tuto knihu jsem se těšila od minulého rok. Konec knihy je nepředvídatelný a nečekaný. Kniha se četla rychle a hlavně nešlo přestat číst ( stejně jako Stvůra a Vesnice) . Budu se těšit na další počiny mladé spisovatelky, která si dává záležet na svých knihách a jede svůj styl. DOPORUČUJI.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136

  • 5 z 5 hvězdiček Martin Kučera registrovaný uživatel

    Stvůra, Vesnice a právě dočtený Vetřelec. Mám rád obě předcházející knihy, ale Vetřelec mě od prvních stran vtáhnul svojí dynamikou děje, napětím, překvapivým rozuzlením a po dlouhé době jsem dal knihu jedním dechem. Styl spisovatelčina psaní je přirozeně uvolněný, přesto dokáže čtenáře doslova "zavrtat" do děje a užít si příběh naplno. Další z jejich knih, která je srovnatelná s kvalitními zahraničními autory žánru. Těším se na její další počiny.

    Kniha, Kalibr, 2023, 9788024286136