Recenze na produkt
Děsivý odkaz velké války

Zobrazit produkt

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

  • Mrs. Black registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Autorka popisuje svůj příběh, kdy za druhé světové války, kdy ji bylo pouhých 6-8 let, přežívala spolu s její rodinou a dalšími lidmi v kanalizaci a to 14 měsíců! A proč? Protože byli Židé!! Opět pravdivý příběh.. Opět se ptám PROČ? Opět lituju ty, kvůli kterým existují knihy s tak otřesnými PRAVDIVÝMI příběhy.. a zároveň nesmírně obdivuji!!

    Přečíst více
  • Jaroslava Švehlová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi pěkně napsané-přečteno, jak se říká, jedním dechem

    Přečíst více
  • Dana Plachá registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Tuto knihu jsem opravdu přečetla za večer jedním dech. Příběh mě zaujal a kniha se mi moc líbila.

    Přečíst více
  • Jana registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Nádherná kniha přečetla jsem za dva dny , velice silný příběh .

    Přečíst více
  • Veronika Vočadlová registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Obálka: 4* Hlavní postava: 5* Děj: 3,5* @knihydobrovsky @kate_valter Čtení knih s tématikou holocaustu, koncentračních táborů a hrůz, které prováděli nacisté není pro každého. Někdo tyto knihy miluje z pohledu silných příběhů, které vyprávějí. Jiní je nesnášejí pro hrůzy, které ukrývají. Nikdy to není lehké čtení a vždy ve čtenáři zůstávají dojmy i delší dobu po přečtení. Já patřím mezi první skupinu. Knihy s touto tématikou mám ráda a vyhledávám je. Jsem ráda, že existují, že zachycují všechny hrůzy a nenechají lidstvo na ně zapomenout. Vždy mě pro čtení pohltí a nutí mě číst dál a dál. Bohužel tato kniha mě zaujala až od poloviny. První polovina mě neoslovila. Naopak a je to hrozné u této tvorby říct, mě nudila. Myslím si, že je to zejména častými útěky do minulosti. Čtenář, který tuto tématiku vyhledává zná hodně příběhů. Po knize sáhne, aby se dozvěděl o osudu někoho dalšího, kdo si tím vším prošel. Tato kniha ale spíš než prostředí koncentračních táborů líčí příběh mladé ženy a její velké lásky ke svému partnerovi. Prostředí koncentračních táborů jakoby pouze vytvářelo pozadí příběhu. Nejsou zde servírovány drsné situace, jako je toho obvykle zvykem. Až v druhé polovině knihy se začnou události dít s větším napětím a přiznám se, že příběh mě opravdu oslovil az ve chvíli, kdy hlavní hrdinka otěhotní. Závěr knihy jsem předpokládala a byl pro mě celkem čitelný. Určitě nechci tuto tématiku zlehčovat. Jen si myslím (dle závěru od autorky), že pravdivé skutečnosti byli upozaděny ve prospěch fantazie autorky, která je spojila dohromady a hluchá místa vyplnila tradiční romantikou. Mě celkové hodnocení: 3,75* z 5*

    Přečíst více
  • Linda Trejbalová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Velmi poutavý příběh, který ukazuje krutosti tehdejší doby a života Židů. Navzdory všem popisovaným hrůzám, jež autorka prožila, se kniha čte dobře.

    Přečíst více
  • Bára Mrnková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Knížka byla velmi čtivá, nemohla jsem se od ní odtrhnout, přečetla jsem ji za 2 dny. Miluji příběhy s tímto tématem.

    Přečíst více
  • Eva S. registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Kniha byla pořízena jako dárek pro maminku. Jelikož je to velmi náročná čtenářka a kniha se jí moc líbila, tak doporučuju všem, kteří mají tuto tématiku rádi.

    Přečíst více
  • Tereza registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Knížka se mi četla opravdu velmi dobře. Moc jsem se na ni těšila a nezklamala. Příběh malé židovské dívky a její rodiny, která přečkala část druhé světové války v kanalizaci města Lvov, je jiný než příběhy, které jsem doposud o druhé světové válce četla. A tím mě asi i bavil víc, protože je jiný.

    Přečíst více
  • Knihomolice registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Hodnoceno z aplikace

    Tahle kniha jsem mi velmi líbila. Je to velmi silný a emotivní příběh a docela přesně poukazuje na hrůzy holokaustu. Eva je velmi statečná, chytrá a cílevědomá žena, která se potýká s velmi těžkými životními situacemi. Konec mě velmi mile překvapil. Rozhodně doporučuji!

    Přečíst více
  • Tereza Karlová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Začátek mě moc nenadchl, ale nakonec se knížka rozjela a četla se sama.

    Přečíst více
  • Jindřich Pecka registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Neskutečný příběh, mohu všem doporučit

    Přečíst více
  • Milada Bradová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Je to super knížka. Dobře se čte v rámci možností . Člověk dočte jeden příběh a už se nemůže dočkat na další.

    Přečíst více
  • Kateřina Zabloudilová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Dle mého názoru jeden z nejsilnějších příběhů z období hrůz 2.světové války. Emotivní a srdcervoucí příběh popisující život plný nástrah, nebezpečí, ale také odvahy jedné malé židovské dívenky a její rodiny. Příběh o tom, jak rychle dokáže malá dívenka vlivem hrůz 2. světové války dospět, a to jak mentálně, tak psychicky. Díky autobiografické autentičnosti je příběh mnohem silnější a zároveň i snáze uvěřitelnější. Jinak řečeno, člověk si již po prvních řádcích připadá jako součást příběhu a samotného dění. Závěrem bych chtěla poděkovat za skvěle a velmi poutavě načtenou první kapitolu knihy, na kterou jsem narazila zcela náhodou a to prostřednictvím podcastu "Bookcheck". Byl to totiž jeden z hlavních podnětů k tomu, abych si knížku přečetla.

    Přečíst více
  • Karolína registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Jedna z nejlepších knížek, kterou jsem kdy četla. Co se týče knížek s tímto tématem, tak je to asi ta nejlepší ze všech, které jsem četla. A že jsem jich četla dost. Knížka měla všechno. Často jsem měla husí kůži a na konce i slzy tekly. Moc oceňuji poslední kapitolu, díky které se čtenář dozví jak to bylo dál. Škoda, že tam nebyll více o dalším životě rodiny autorky.

    Přečíst více
  • Kristýna registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Myslím, že u každé knihy týkající se druhé světové války, lze hodnotit pouze to, jak je napsána. Zážitky jsou to otřesné a nerozumím tomu, jak tato zvěrstva mohl svět dovolit.

    Přečíst více
  • Aneta Ledvinková registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Kniha byla občas velmi smutná a emotivní. Celý příběh jsem byla napjatá, jak to bude dál. Knize jsem dala průměr.

    Přečíst více
  • Aneta Ledvinková registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Kniha byla občas složitá na čtení, ale příběhy boxerů byly celkem zajímavé. Doporučuji toto téma spíše pro ty, co opravdu zajímá nějakým způsobem box.

    Přečíst více
  • Žaneta Gryczová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Perfektní, přečteno během jednoho odpoledne :)

    Přečíst více
  • Petr Šarvaic registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    Knihu jsem dostal jako dárek k nákupu. Sám bych si jí asi nekoupil, jelikož už mám přečteno o tématu Holocaustu dost. Pro mladé čtenáře však vhodná pro nepříliš naturalistické popisy než aby začínali Schindlerovým seznamem nebo Sophiinou volbou. Máme tady šablonovité formy: dívka prožívající útrapy v Osvětimi prokládané vzpomínkami na život před válkou. Najde si kamarádky, aby mohly řešit všední útrapy a hledat své blízké. Velmi mi to připomínalo jiné knihy. Sympatické je, že hlavní postava je z Prahy a autorka naznačovala postup záboru Čech vedle vzpomínek rakouské Židovky, její kamarádky. Občas byly rušivé opakující se slova v jedné větě nebo naivní obraty, asi pro přiblížení věku hlavní hrdinky.

    Přečíst více