Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček BooksForEveryYou Uživatel aplikace KDčko

    Třetí díl detektivní série o Hugo Stantonovi a Aelredu Barlingovi. Nyní odehrávající se během Velikonoc roku 1177. Po událostech z předchozího dílu dochází ze strany Barlinga k odměřenému chování vůči Hugovi. Ačkoliv společně podnikají kajícnou pouť do katedrály v Canterbury, k hrobu Tomáše Becketta, napětí mezi nimi by se dalo krájet. Což mě mrzí, nebyl k tomu ze strany Barlinga důvod. Naštěstí se nakonec srovná, a Hugo se s Barlingem podělí o značnou část svého tajemství. Před příchodem Stantona a Barlinga došlo v Canterbury k hrůzné vraždě, kdy oběť byla znetvořena vyrezaním kříže do čela. Čas běží, nervozita a počet obětí stoupá. Kdo se odvážil k takovým ohavnostem a proč? A dokáží Stanton s Barlingem řádění vraha zastavit? Opět velmi napínavě napsané, jazykové obraty perfektní, žádná extra omáčka kolem. Cca od poloviny knihy díky zkušenosti s předchozími dvěma díly jsem měla správný tip na vraha. Ovšem i sem E. M. Powell zařadila něco, co jsem nečekala, a co mě šokovalo. A Barling se v tu chvíli zachoval přesně tak, jak měl. Hodnocení 4,5 z 5 .

    Kniha, Vendeta, 2024, 9788027712281

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Šimečková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nejlepší díl. Prostě tahle série zraje jako víno. Moc mě bavil popis toho, jaký byznys umí dělat "světci" a jak se toho dá zneužít. Velmi mazané. Jen doufám, že není posledním případem - konec je takový otevřený. A zároveň mě to vedlo k pátrání po tom, jak vlastně zemřela Rosamund (kniha mluví o něčem jiném než se traduje).

    Kniha, Vendeta, 2024, 9788027712281

  • 5 z 5 hvězdiček Adéla Ňorková / adule.books registrovaný uživatel

    Čtivá detektivka. Stanton a Barling jsou prostě správná dvojka. Jak už se mi potvrdilo v předchozím díle. Takový trošku "Sherlock a Watson", kteří se navzájem doplňují. Barling se vydává na poutní cestu do canterburské katedrály . Po svém příchodu však zjišťuje, že se tu stala vražda se symbolem křížem na čele a on z pověření krále ji musí vyšetřit společně se svým asistentem Stantonem. Tlačí je čas a vražd postupně přibývá a oni musí postupovat obezřetně, protože vrah znovu útočí. Děj se odehrává v roce 1177 před Velikonocemi. Barling a Stanton se proto snaží vraždu vyřešit, jenže mají mezi sebou napjaté vztahy. Barling se snaží očistit od svých hříchů a drží půst. Za to Stanton neustále vzpomíná na svou lásku Rosamund a oddává se radostem v pivnici u piva. Což značně komplikuje situaci mezi dvěma muži. Na pozadí vidíme další osudy několika postav. Je tu Elena, která hledá svou sestru, jež záhy zmizela a nevrátila se domů. Je tu také bylinkářka a nekromancer, který provozuje zvláštní rituály. Bohatá paní, jejíž 10-tiletá dcera potřebuje lékaře, protože má záchvaty. Vdova po kameníkovi, který byl první obětí vraha. Všechno do sebe záhy začne zapadat a z poklidné detektivky, se stává boj na život a na smrt. Kolik lidí, vrah nakonec zabije? Knížka má opět nádhernou obálku a já si určitě musím pořídit i 2.díl. Díly tedy nemusíte číst postupně. Což je fajn. Pokud jste příznivcem historických detektivek, tahle kniha by Vám rozhodně neměla uniknout.

    Kniha, Vendeta, 2024, 9788027712281

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš Anton registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělé čtení.

    Kniha, Vendeta, 2024, 9788027712281