Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 122 hodnocení čtenářů

81× 5 hvězdiček 28× 4 hvězdičky 11× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta Kubíčková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Příjemné završení trilogie. Pořád mě zajímá kdo je Morris, ale asi bez toho můžu žít. Za ně nakonec dopadl jak jsem si myslela, ale je to jak to má být. Je to plynule navazující na druhý díl, vlastně jako by to byly jen jedna kniha ve dvou vytiscich. Ale rozhodně je to must read, jestli už jste začali. Celkově bych to shrnula jako jiné Stmívání. Určitě vyspělejší. A mnohem víc soft verzi Sukuby od Jill Myles (kterou doporučuji)

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Sedláčková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nádherné zakončení série Dark Elements. Autorka píše velmi čtivě a rozmanitě popisuje stále se gradující děj. Stále se v knize něco děje a rozhodně se nebudete nudit, nechybí akce, zvraty i vtipné scény. (Moc se mi líbí Rothova samolibost, nemůžu si pomoct, mám pro něj slabost i když je Zayn takový slaďouš.) Na posledních několik stran jsem potřebovala spoustu kapesníčků. Je úžasné sledovat jak se Layla během celého příběhu vyvíjí a mění. Moc se mi líbí jakým způsobem autorka dokáže v knize popisovat emoce, u kterých jsem měla pocit jako by byly mé vlastní. Moc jsem si celou sérii užila a zamilovala.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta Němcová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Dokonalé zakončení.. přesně v takový konec jsem doufala od prvního dílu.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 5 z 5 hvězdiček Em Radostná registrovaný uživatel

    Tak tohle byl nejlepší díl z celé série. Zayna mi bylo celkem líto ale Roth! To, jaké k sobě chovali city mě dojimalo. Nemohla jsem se odtrhnout a zapomněla jsem, že vůbec žiju v tomhle světě a ne v tom jejich, kde jsou démoni a strážci. Na konci byly všichni šťastní, ale ještě zbývalo více jak deset stránek a já se bála, co se tam sakra stane?! Ale nakonec jsem se bála zbytečně. Z téhle triologie se budu ještě dlouho vzpamatovávat, zničila mě jak jen to šlo a já nikdy nezapomenu na tu radost, když si Roth a Layla řekli miluju tě. Tohle bylo nezapomenutelný a mě nezbývá než autorce složit hlubokou poklonu. Každá její knížka, kterou jsem přečetla, si ukradla část mého ❤️

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 5 z 5 hvězdiček Renata Pavlinakova registrovaný uživatel

    Poslednímu dílu série nic nechybělo. Nejen tento díl ale celá série byla úžasná. Romantická, milá a nemůžu se přestat usmívat. Hlavní postavy mi byly velmi sympatické a oba jsem si zamilovala. Určitě si sérii znovu přečtu.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 3 z 5 hvězdiček Jaroslava Tichá registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nejslabší knížka z celé série. Od půlky jsem jen koukala kdy už “to budu mít za sebou”. Otrávilo mě sté popisování polibků, které bylo opravdické sladké klišé. Pro mě tato série byla zklamáním.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 2 z 5 hvězdiček Barbora Rothova registrovaný uživatel

    Séria so zaujímavými postavami a rasou strážcov začala výborne. Autorka má pútavý štýl, vie pekne zapojiť iróniu. Bohužiaľ, tretí diel ma sklamal. Dvojka bola useknutá dosť účelovo a tento posledný diel je strašne natiahnutý a nič sa v ňom poriadne nedeje. Layla sa zo sympatickej hrdinky zmenila na otravnú tínedžerku, ktorá sa ospravedlňuje za všetko, čo spravila/nespravila. Nahromadilo sa príliš veľa Mary Sue prvkov. Layla ide zachrániť svet, a pritom netuší, ako to má spraviť. Hlavná dejová línia sa mi zdala nedotiahnutá, väčšina knihy sa točila okolo presladených romantických scén, keďže dilema s dvoma nápadníkmi sa vyriešila dosť skoro. Pre mňa sklamanie, že sa zase hrdinka rozhodla takto – doteraz neviem, čo hlavnú dvojicu vlastne spájalo okrem hrdinovho oslnivého vzhľadu. V príbehu chýbal poriadny nepriateľ – Lilith ani lilin nemali dotiahnutú motiváciu a boli nezaujímaví. Pritom postava Lilith mala potenciál a vedela prekvapiť. Zišla by sa jej však väčšia hĺbka. Akčné scény plávali na povrchu, Alfy sklamali, pretože sa správali ako pubertiaci a nie ako prastará mocná rasa. Kopili sa nelogické veci a klišé. Kniha na mňa pôsobila, akoby bola napísaná na kolene len preto, nech je čo najrýchlejšie vydaná. Aspoň že v nej bol Zayne – ten ako postava stál za to. Paradoxne najlepší bol úplný záver, kedy sa zjavila veľmi zaujímavá postava a vyvolala pár záludných otázok. Inak som s knihou bojovala, striedavo ma nudila a iritovala. Dúfala som, že autorka sériu zavŕši nejakým epickým spôsobom, ale nestalo sa tak. Čakala som oveľa viac. Radšej teda nemajte žiadne očakávania a možno vás to bude baviť aspoň ako romantická oddychovka.

    E-kniha, King Cool, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Moncas Uživatel aplikace KDčko

    Úžasná kniha a úžasný konec

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 5 z 5 hvězdiček Pavla Cenefelsova registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvěle napsany

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 5 z 5 hvězdiček Věra Rousková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nádherné zakončení série , nemohla jsem se odtrhnout od čtení .

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 4 z 5 hvězdiček Alena Novotná registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Moc hezke zakončení. Koupí této serie určitě nešlápnete vedle. Trošku mi tam chyběla vetší jiskra mezi postavama, ale příběh je krásný a propracovaný. Nudit se nebudete.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 4 z 5 hvězdiček Kristína Rydlová registrovaný uživatel

    Na záverečný diel série Dark Elements som sa veľmi tešila a našťastie, splnil moje očakávania. Priznávam, že prvý diel bol pre mňa najlepší, ale zvyšné dva som si tiež užila. Celkom mi za touto partičkou bude smutno... hlavne za Rothom. Layla je postavou, z ktorej mám trochu zmiešané pocity, pretože v niektorých momentoch mi príde veľmi naivná a mám nad jej správaním chuť pretáčať očami. Avšak, páči sa mi na nej jej láskavosť, pre svojich blízkych by urobila prvé i posledné.  Roth je úplné zlatíčko, zamilovala som si ho už v jednotke a s každou ďalšou časťou som ho mala radšej a radšej. Zbožňujem jeho zmysel pre humor (mnohé jeho hlášky ma fakt pobavili) i jeho lásku k Layle. Občas pôsobí ako taký šašo, čo nič neberie vážne a jeho ego prekračuje hranice, ale keď ide do tuhého, môžete sa naňho vždy spoľahnúť. Pre mňa rozhodne najlepšia postava z celej série. K srdcu mi prirástli aj jeho "miláčikovia" a jedna scéna mi absolútne zlomila srdce, až mi vybehli aj slzy.  Cayman bol tiež zaujímavý týpek, ktorý do príbehu vniesol dávku humoru. Páčilo sa mi to neustále doberanie medzi ním a Laylou s Rothom. Romantická linka ma veľmi bavila, celý čas som sa nad týmito dvomi len prihlúplo usmievala. Samozrejme, dostatok priestoru dostala aj fantasy časť príbehu, opäť sme sa dozvedeli mnoho nového a objasnili sa nezodpovedané veci z predchádzajúcich časti. Čo viac dodať, ja som s touto sériou bola spokojná. Najviac ma na nej bavil humor a romantika, v tomto smere sa mi autorka trafila do chuti.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 4 z 5 hvězdiček Lenka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Na zakončení série jsem se těšila. Ovšem musím říct, že jsem mírně zklamaná. Oproti předchozím dílům tento ztratil dynamiku. Kromě toho, že se Layla konečně rozhodla, koho miluje a s kým chce být, se celý děj točil na místě. Nejhorší je, že jsem si myslela, že bude v posledním díle více ozřejměna Laylina existence a co je zač, to mi velmi chybělo. Úplně se vytratilo příjemné pnutí. Konec byl odflánutý a neskutečně natahovaný. Bohužel veškeré emoce zabilo několika stránkové rozhodování, ujišťování a rozebírání, které velmi uškodilo a ve výsledku mě jako čtenáře ztratilo. Jsem ráda, že série je zakončená. Některým příběhům protahování nesluší. Jako hodnocení bych dala tři a půl hvězdičky, to tady nejde, tak se tedy kloním spíše ke čtyřce.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 3 z 5 hvězdiček Petra Literarytwins registrovaný uživatel

    Tato série je pro mladší čtenáře, první dva díly mi to však ale vůbec nevadilo a příběh Layly se mi opravdu dost líbil až na pár drobností. Bohužel nevím, čím to je, ale už je to od autorky druhá série, u které jsem totálně ztroskotala u třetího dílu, který pro mě vždy byl zlomem k horšímu. Bodík dávám za pěknou obálku knihy a celkově všech v sérii. Dalším bodem si cením toho, že zde konečně dostáváme alespoň nějaké odpovědi na otázky, jako například, co je ve skutečnosti Layla zač (i když se nadřete, než se tam dostanete), nebo například za to, že Jennifer konečně rozpletla milostný trojúhelník a hlavní hrdinka se konečně rozhodla, komu patří její srdce (já byla s výsledkem maximálně spokojená). A v neposlední řadě jsem ráda, že takový Roth zůstal alespoň trochu normální, což se bohužel nedalo říct o Layle. Jako dlouho mi už žádná hlavní hrdinka nelezla takovýmto způsobem na nervy. Chvílemi jsem se chtěla rozeběhnout hlavou proti zdi, protože proboha proč Laylo... Celou sérii mi také neskutečně vadilo to, jak jí Zayne oslovoval "Lalinko". Jenže teď zpětně si říkám, že je to sice příšerný, ale chápu to. Ona se tady opravdu místy chovala, jako kdyby nedávno teprve sundala pleny. V závěru mi přišlo, že by šlo rozhodně ubrat na stránkách a osekat tak tu tunu zbytečně omáčky kolem, která příběh zbytečně uměle natahovala. Dost tam bylo navíc i sáhodlouhé Layliny úvahy, které se motaly stále dokola jako vítr v bedně. No a ten závěr tedy nic moc. Celkově mám některé postavy dost ráda, ale přiznám se, že jsem ráda, že jsem sérii uzavřela. Ya mám sem tam ráda, ale musí být dobře napsané a tato kniha pro mě moc nefungovala. 3/5 s odřenýma ušima

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 5 z 5 hvězdiček Nikol Katarína Richterová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha je čtivá, s koncem jsem spokojená. Neomrzela.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 4 z 5 hvězdiček Patricie Gillarová registrovaný uživatel

    Není žádným tajemstvím , že všechny knížky od této autorky zbožňuju . Není tomu jinak ani u série Dark elements. Kdo čte moje recenze taktéž ví, že milostné trojúhelníky já můžu, ale v tomto díle už žádný trojúhelník nemáme, protože Layla už se konečně rozhodla pro toho pravého... asi nikoho nepřekvapí koho . Já osobně mám ráda Zayna i Rotha, ale Roth prostě vede . Děj knihy není žádným překvapením protože asi je každému jasné kam to celé směřuje, Layla a její parta musí chytit Lilina, který se ale nedá tak snadno, až do konce dílu, kde to šlo až moc snadno . V knize mi chybělo víc nějakého napětí, nebo akce, prostě od začátku je vám jasné , jak to dopadne, občas je nějaká bitka, nebo si Layla užívá se svým miláčkem, trochu citových výlevů a je konec . Co se mi na knize líbí je Roth jak jinak že.... Další plus jsou u mě pokrevníci,což je opravdu fajn nápad a asi si postupně pár falešných pokrevníků taky nechám vytetovat . Celou sérii bych doporučila spíš mladším čtenářům, je to celkově v knize poznat, že je hodně young adult. Ale i přes nedostatky celé série to miluju .

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 2 z 5 hvězdiček Pavla V registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Pro mě velké zklamání. Dej se táhnul, byly tam chyby a nedomyšlené části. Místo zdlouhavých romantických pasáží bych raději viděla pečlivě vybroušený příběh se zajímavější zápletkou. Věcné sebeobětování mi už celkem pilo krev a přišli mi, že autorka ztratila během psaní nit.

    E-kniha, King Cool, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Tereza Kaluzikova registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tak tohle byla strhující jízda. Ještě teď nedokážu pořádně vyjádřit, jak moc jsem se v této knize ztratila. Celou knihu jsem měla přečtenou během jednoho dne. Příběh mě vtáhl do sebe a neexistovalo nic, co by mě dokázala vrátit zpět do reality. Na tuto knihu jsem netrpělivě čekala, abych zjistila, jak se Layla nakonec rozhodne. A bože, takové štěstí když se rozhodla správně jsem z knihy nikdy neměla. U tohoto dílu jsem prožívala vše naplno. V určitých pasážích jsem se smála jak nějaký blázen, šklebila jako Roth. Nejednou jsem u u čtení plakala. Myslela jsem si, že v jednu chvíli vybulim oči. Zvlášť když se Roth musel vzdát druhé největší lásky. Zlomilo mi to srdce. Celou sérii a hlavně tedy tento díl doporučuji všem. Ať už jste fanouškem YA fantasy, máte rádi sci-fi , romány, crimi nebo cokoliv. Tohle je příběh, který pohltí všechny. Nemohu se dočkat, až příští rok vyjde první díl série Harbinger, který nás vrátí zpět do světa mezi Laylu, Rotha, Zayna a Stacey.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 3 z 5 hvězdiček Václava Havlíková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Prvne chci rici, ze miluju dark elements. Miluju Rotha a Bambi i Laylu. Ale do haje.. uplne mi posledni kniha přišla odflaknuta. Zaver knihy je uplne mimo misu, trochu vykradene lovci stínů. Autorka ma neuveritelny talent na psani, ale tedy tady musim rict to uplne zazdila. Je mozne, ze jsem ovlivnena jejimi dalsimi knihami, ktere ted vysly a proste prijde mi tato kniha jako krok zpátky. Tri hvezdy davam proto, ze miluju postavy.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288

  • 1 z 5 hvězdiček Karina Modrá registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Jedním slovem HROZNÉ. Hlavní postava se neustále lituje a zakončí to frází “už jsem si na to zvykla”. Jakmile by se tam podobný obsah párkrát objevil, tak neřeknu, ale obsah této knihy by byl o polovinu kratší nebýt její naivity. Její nevyspělost je asi základem její postavy, ale když je opravdu takto “zaostalá” neměla by tedy zachraňovat celý svět před lilinem. Do teď jsem autorku docela dávala a zvykla jsem si, že to nemůže jen tak ukončit a od druhého dílu jdou všechny série ke dnu, ale čeho je moc, toho je moc. Tímto už jsem opravdu vzdala snahu o to, abych našla nějakou motivaci číst její díla🙃.

    Kniha, King Cool, 2023, 9788027713288