Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 27 hodnocení čtenářů

15× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Hana Frimmerová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělé čtení, výborný překlad. Báječná osobnost, nikoli “jen” profesor Snape!

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 5 z 5 hvězdiček Iveta Mesteková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Alan Rickman je bezpochyby jeden z nejlepších herců všech dob. Nicméně mě osobně tento styl psaní moc neseděl, tudíž ji musela odložit. I přesto hodnotíme velmi kladně.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Kdo by ho nemiloval? Ať už jako Severuse Snapea nebo podivínského manžela v Lásce nebeské, pokaždé je to charismatický Alan Rickman do jehož života můžeme právě teď nakouknout. Milovaný herec napříč generacemi, který si získal miliony fanoušků. Měl smysl pro humor, ale byl i krutě upřímný. Deníky si psal v podstatě celý život. Díky této knize se podíváme do jeho soukromí mezi lety 1993 a 2016. Budeme s ním cestovat, večeřet s přáteli, samozřejmě hrát, ale i dívat se na filmy a hodnotit předávání Oskarů. Alana Rickmana jsem asi nejvíce zaznamenala v mém oblíbeném filmu Láska nebeská. Od té doby jsem si ho zařadila mezi mé oblíbené herce. Dozvědět se o něm více bylo lákavé a díky jeho deníkům jsem pronikla do jeho soukromí i niterných pocitů. Už z předmluvy Emmy Thompson je jasné, jak skvělý a výjimečný člověk Alan byl. Pak se ponoříme do jeho deníkových zápisků, některé jsou kratší, jiné delší a s jejich pomocí si poskládáte střípky jeho života, až Vám z nich vznikne ucelený obrázek tohoto zajímavého a charismatického člověka. Při čtení zjistíte, jak skvělý má pozorovací talent, dozvíte se jeho názory na filmy a divadelní hry a také poznáte, že byl stále na cestách. V knize jsou skvělé myšlenky, postřehy a citáty. Spoustu z nich jsem si i vypsala. Už jen díky tomu je to prostě úžasná kniha. Navíc je krásně graficky zpracovaná, jsou tu ukázky z jeho ručně psaných deníků, fotografie z jeho nejznámějších filmů i něco málo ze soukromí. Myslím si, že tato kniha rozhodně nesedne každému. Jsou to běžné dny, je tu spousta jmen různých lidí. Ze začátku jsem si i já myslela, že to nebude kniha pro mě, ale postupně jsem měla pocit, že mi Alan vypráví svůj život a já ho v těch denících prostě našla. Mám moc ráda životopisné knihy, tato je podána jinak, než jsem zvyklá, ale i tak jsem si čtení užila a poznala Alana takového, jaký byl. Nahlédněte i Vy do jeho myšlenek.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 5 z 5 hvězdiček Petra Svobodová registrovaný uživatel

    Jde o mého nejoblíbenějšího herce a knížka nabídla úžasný výhled do jeho života. Moc mě bavilo ji číst.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 3 z 5 hvězdiček Jana Lednická registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Alan Rickman byl vynikající herec a taky osobnost. O jeho povaze, chování a podobně jsem slyšela od jiných herců z jejich vyprávění a tak mě možnost přečíst si Alanovy deníky pochopitelně nadchla. Je třeba ale zdůraznit, že tohle opravdu není kniha pro každého. Jde o krátké zápisky s jednotlivých dnů, které jsou velmi zhutnělé a často můžou dávat smysl jen těm, kteří u daných události byli osobně přítomni. Časem se ale Alan v denících rozepisuje víc, člověk má možnost zahlédnout jeho pocity a nálady vůči určitým tématům - byť jenom ve velmi krátkém zápisu. Pokud se do knihy chce pustit fanoušek Harryho Pottera s tím, že tam najde něco extrémně zajímavého - tak zápisky o HP začínají až někde v půlce knihy a jsou opravdu jenom tu a tam pár vět. Takže pro fanoušky Alana Rickmana, které skutečně zajímá jeho život to stojí k přečtení. Ale jinak může být kniha únavná, nesrozumitelná a těžko uchopitelná.

    Kniha, Canongate Books, 2023, DEF0000057535

  • 4 z 5 hvězdiček Hana Lajtkepová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Alana Rickmana jsem jako herce měla moc ráda. Byl skvělý. A jeho deníky odhalili i jeho soukromý život. Vlastně jsem si ho takhle představovala. Pro jeho fanoušky jsou Deníky skvělé, ale určitě je doporučuji k přečtení i ostatním.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 2 z 5 hvězdiček Markéta Foglová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Na knihu jsem se velmi těšila, hned jak byla možnost jsem si jí koupila. A i přes to, že věřím, že život Alana Rickmana byl velmi zajímavý, formát jakým je kniha psána mi absolutně nevyhovoval a musela jsem knihu odložit, nebyla jsem schopna se jí prokousat.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 5 z 5 hvězdiček Jan Čižinský registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem kupoval jako dárek pro moji maminku. Herec Alan Rickman byl její oblíbený a po několikátém shlédnutí filmu "Králova zahradnice" chtěla tuto knihu, libí se jí a proto i já jsem spokojen.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444

  • 1 z 5 hvězdiček Viktória Šimíková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Toto bolo absolútne sklamanie. Na každej dvojstrane 60 rôznych neznámych mien, ktoré mi nič nehovorili. Áno, bolo tam aj pár vtipných a skvelých myšlienok, ale inak katastrofa. Za mňa najväčšie sklamanie tohto roka zatiaľ.

    Kniha, Universum, 2023, 9788024288444