Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.1 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Nouzová registrovaný uživatel

    Jedná se o první díl ze série Soukromé problémy od slovenské autorky. Sledujeme osudy čtyř sourozenců - Tiny, Lilly, Sebastiana a Denise poté, co tragicky přišli o rodiče a musí se tak postarat o dům, ve kterém vyrůstali. Situace se vyvine tak, že se nakonec všichni ocitnou zpět pod jednou střechou a odkrývají se problémy každého. Nicméně tato kniha se hlavně věnuje Tině a jejímu manželství, které právě prochází pořádnou krizí. O mně už je docela známé, že mám ráda v knihách rodinné příběhy, potažmo těžká témata. A na tuto knihu jsem se už z toho důvodu moc těšila, dalším je ten, že se jedná o knihu od slovenské autorky, takových knih mám načteno úplně minimum! A ještě ta krásná obálka :) Nebudu vás napínat, kniha se mi líbila moc! Je velmi čtivě napsaná, kapitoly jsou kraťoučké, takže čtení velmi rychle plyne. Příběh je vyprávěn v er-formě, což je vzhledem k počtu postav velmi příjemné a přehledné. Občas tam ale není úplně dokonalý překlad ze slovenštiny - např. baklažán :D Asi se při překladu opomnělo. Ale přijde mi škoda to také nepřeložit, když pro to máme i české slovíčko. Jsem moc zvědavá na další díly, které by se jednotlivě měli věnovat i dalším sourozencům, jejich osudy a potíže zde byly pouze nakousnuty a vyvstávají z nich další otázky. Určitě se ale dozvíme i něco dalšího o Tině :) A já se to dalších dílů 100% pustím :)

    Kniha, Red, 2022, 9788027712304

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika E. registrovaný uživatel

    Soukromé problémy - výstižný název série. Opravdu čekejte pořádnou nálož problémů. Občas jsem si až říkala, že si snad autorka řekla: co ještě bych jim mohla naložit na hrb :⁠-⁠). Několikrát jsem přemýšlela, jestli by se reálně opravdu někdo choval tak, jako některé postavy, třeba Adam. Člověk si ale díky tomu na mnoha místech uvědomí, jak je opravdu důležitá vzájemná komunikace, kam až to může zajít, když člověk o problémech mlčí. Příběh je napsaný velmi čtivě, knížku jsem zhltla rychle, byla jsem zvědavá, jak se všechno vyvine. Až vyjdou další díly, ráda si přečtu i o osudech dalších sourozenců.

    Kniha, Red, 2022, 9788027712304

  • 4 z 5 hvězdiček Adéla Plundráková registrovaný uživatel

    Dobře se četla, ale zápletka se táhla dlouho a rozuzlení přišlo v asi 3 stranách na konci a přijde mi, že byla neuspokojivá.

    Kniha, Red, 2022, 9788027712304

  • 5 z 5 hvězdiček Eliška Chroustová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Úplně mě kniha pohltila. Jsem zvědavá na další díly

    Kniha, Red, 2022, 9788027712304

  • 4 z 5 hvězdiček Michaela Vrabcová registrovaný uživatel

    Úplně na úvod chci říct, že se knížka četla úplně bombasticky! Moc se mi líbilo, jak autorka píše a upřímně nutně potřebuju další díly. Čtyři sourozenci mají před sebou nelehký úkol. Musí se rozhodnout zda prodají dům po rodičích nebo si ho nechají a opraví. Rozhodnutí padlo na nechání domu. Ovšem nemají tolik peněz. Je zde jen jediná možnost - znovu se nastěhovat do rodinného domku. Bylo skvělé pozorovat, jak každý má nějaké problémy a potřebuju další díly, abych zjistila příběh ostatních sourozenců. Tento první díl byl, jak je již z názvu patrné, o Tině. Tina se ve svém příběhu snaží zachránit manželství a práci. Bylo fascinující pozorovat její cestu plnou pádů a rozuzlení. V jednu chvíli mě autorka slušně vodila za nos a absolutně jsem nevěděla, kdo může být viníkem.

    Kniha, Red, 2022, 9788027712304

  • 5 z 5 hvězdiček Hanka registrovaný uživatel

    Těším se na další díl :)

    E-kniha, Red, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Dudová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Opět kniha od spisovatelky která mě chytla za srdce a doufám ,že bude i zbytek přeložen do českého jazyka .! Na další díl již čekám v před objednávce a moc se těším

    Kniha, Red, 2022, 9788027712304