Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 84 hodnocení čtenářů

60× 5 hvězdiček 17× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Monika H. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělé pokračování první knihy. Doufám bude brzy další díl.

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček Šárka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Druhý díl ze série. Opět se kniha skvěle četla a příběh byl napínavý. Závěr je též napínavý, proto se těším na další díl.

    E-kniha, Red, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie Pavlicová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Výborné pokračování série Starožitnosti. Hlavní hrdinka se opět vydává do 17. století, ovšem na úplně jiné místo než v předešlé knize. Kniha se četla jedním dechem.

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček LH registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělé! Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, napínavý romantický příběh o cestování časem. Stejně jako první díl Krámek se starožitnostmi je i pokračování výborně napsané, už se těším na třetí díl z 19. století.

    E-kniha, Red, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Alice Matúšková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Příběh je velmi hezky propracovaný. Vtáhne vás do děje a já osobně jsem velmi nerada čtení přerušovala. Doporučuji každému, kdo hledá knihu s příjemnou zápletkou a kusem romantiky.

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček Barbora Koubková registrovaný uživatel

    Krásná čtivá kniha s neobyčejným příběhem. Doporučuji.

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 4 z 5 hvězdiček Lily Pitáková registrovaný uživatel

    Tajemství čokoládovny je druhým dílem ze série Starožitnosti od britské spisovatelky Pauly Brackston. Hned na začátku se musím přiznat, že první díl s názvem Krámek se starožitnostmi jsem nečetla. O=) Věděla jsem sice, že “Čokoládovna” patří do série, myslela jsem si ale, že oba díly na sebe vyloženě nenavazují. Mno a ony navazují.. Nicméně nakonec mi až tolik nevadilo, že jsem “Krámek” nečetla - něco jsem si domyslela a některé informace autorka znova připomíná, takže mi příběh i tak dával smysl. Jakmile budu mít příležitost, dokoupím si a dočtu i ten první díl. ;o) Xanthe spolu se svou matkou Florou vlastní obchod se starožitnostmi a občas ucítí s některým ze starožitných předmětů podivné spojení. Během prohlížení zajímavých kousků z pozůstalosti k ní začne zpívat měděná konvička na čokoládu. Hned při prvním pokusu konvička dívku přenese do 17. století, kde se znova setkává se svým milým Samuelem. Tomu však nyní hrozí nebezpečí, že se za svoje názory znelíbí králi, což by jej mohlo stát i život. Xanthe brzy pochopí, že jejím úkolem je pomoci Samuelovi. Zároveň v minulosti také potkává mocichtivého záporáka Faifaxe, který může ovlivnit Samuelův osud. Fairfax také dokáže cestovat časem a nutí Xanthe, aby mu vysvětlila, jak schopnost převraceče času funguje a jak lze cestování časem ovlivnit. Xanthe sama ale spoustě faktorů ohledně převracení času nerozumí a musí se toho ještě hodně naučit. Současně je třeba, aby nějakým způsobem vysvětlila svoji nepřítomnost v současnosti, aby ji během jejích výletů do minulosti nikdo nehledal. Tajemství čokoládovny je příjemné romantické vyprávění s lehkým nádechem historie a s drobným využitím fantasy prvků. Za knížku děkuji @knihydobrovsky a slibuji, že ten první díl určitě doženu! :o)

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 4 z 5 hvězdiček Soňa registrovaný uživatel

    Na Pokračování jsem se těšila a musím říct, že druhý díl mě bavil více než ten první. Bylo to o dost zajímavější a napínavější, četlo se to velice rychle a jsem zvědavá na třetí díl.

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 4 z 5 hvězdiček Martina Holotňáková registrovaný uživatel

    Tajemství čokoládovny je druhý diel zo série Starožitnosti a hlavná hrdinka Xanthe si ma svojim životom získala. Dokáže totiž cestovať časom a spojiť túto schopnosť so svojím životom je pomerne náročné. Xanthe je postava, ktorá si ma získala hlavne tým, že bola ochotná premýšľať, nechať si poradiť a rásť. Na druhú stranu mala trochu problém s trpezlivosťou a bola do všetkého veľmi hrr. Hoci tým chcela len pomôcť, niekedy si danú situáciu dokázala akurát skomplikovať. Autorka veľmi príjemným spôsobom vykreslili postavy, dej a aj samotnú atmosféru, ktorá z príbehu vyžarovala. Dej mi spočiatku prišiel trochu kostrbatý, sčasti aj preto, že sa tam toho udialo pomerne dosť naraz a Xanthe mnohokrát cestovala. Máličko k tomuto môjmu pocitu z deja dopomohla aj to, že mi Xanthe prišla trošku roztržitá. Avšak aj napriek tomu som si cestu do Anglicka sedemnásteho storočia veľmi užila

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček Jitka Kyselová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Krámek se starožitnostmi jsem přečetla za jediný den, Tajemství čokoládovny taky, moc pěkné napínavé čtení, už se těším na 3 pokračování, doufám, že vyjde brzy.

    E-kniha, Red, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Blažková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Ještě lepší než předchozí díl. Přečetla jsem jedním dechem a těším se na pokračování.

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Moc hezká a napínavá kniha a už se těším na další díl!

    E-kniha, Red, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Klára K. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    První díl této série se mi líbil moc, na pokračování jsem se těšila, kdo má rád romantiku a fantazy tak určitě doporučuji, tiskařský šotek se dostane všude. Knihy této autorky mám velmi ráda a příběh čokoládovny je super

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček Renata registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Krámek se starožitnostmi byla první kniha kterou jsem od této spisovatelky četla. Neuvěřitelné čtení tak napínavé, krásné a když jsem knihu dočetla bylo mi líto že příběh končí. Najednou jsem objevila druhý díl a právě tu knihu čtu a nezklamala opět hledám každou chvilku abych mohla číst.

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika E. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Na pokračování Krámku se starožitnostmi jsem se hrozně těšila. První díl mě nadchnul a jsem hrozně ráda, že neméně mě bavil i druhý díl. Při záchraně Samuela Xanthe naráží na velmi silného protivníka a je hodně napínavé, jestli Samuela, ale i sebe dokáže zachránit. Mimo jiné tentokrát zjišťuje víc i o samotném cestování časem, učí se ho lépe ovládat a dokonce potká i další 'převraceče času'. Teprve nyní si naplno uvědomuje, jaká na ní je zodpovědnost, protože svými činy dokáže změnit osudy mnoha lidí. Příběh se mi dobře četl a zaručuju vám, že po dočtení budete nedočkavě vyhlížet další díl, už aby to bylo

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzana Špringlová registrovaný uživatel

    Když v loňském roce vyšel Krámek se starožitnostmi, vzbudila tato kniha poněkud rozporuplné reakce. Spoustě lidí se příběh zdál nezáživný a zdlouhavý. Což je zvláštní, neboť hodnocení na Databázi knih je poměrně dost vysoké. Já jsem byla jednou z těch, kterým se Krámek líbil, a to tak, že jsem netrpělivě očekávala pokračování. Kdo četl, tak ví, že ten konec prostě nemohl být definitivní! Kniha vypráví příběh Xanthe Westlakeové, která společně se svou matkou vede starožitnictví v malém městečku Marlborough. Dívka má zvláštní dar, kterým k ní promlouvají různé starobylé předměty a ukazují jí život, jaký prožily. Cestování časem mám v knížkách velmi ráda. I když ve mně vzbuzují četné otázky a mnohdy i chmurné myšlenky na to, co by bylo, kdyby to bylo opravdu možné. Xanthe ve svém putování minulostí zažívá spoustu dobrodružství, které jí často dostávají do smrtelných situací. Kromě toho ale potkává i architekta Samuela, do kterého se celou svou duší minulosti i budoucnosti, bezhlavě zamiluje. A je to právě Samuel, který nás navnadí na čtení druhého dílu. Xanthe nemůže zapomenout na svou lásku a snaží se vyrovnat s osudem, který k ní není vůbec přívětivý. A když k ní jednoho dne začne promlouvat konvička na čokoládovnu a ukáže jí vizi Samuela v nesnázích, rozhodne se znovu otevřít portál do sedmnáctého století a riskovat svůj život. Příběh je opět napsán velmi čtivě, ale rozhodně je zde rozdíl od jiných young adult fantasy knížek. Možná vás vyděsí poněkud malinká písmenka, ale nenechte se odradit – je to skvělé čtení. Autorka si hraje se slovy, je fakt, že má trošku složitější sloh než ostatní, ale díky tomu je příběh v celkovém konceptu velmi podrobný. Postavy, příběh jako takový, prostředí – to vše je velmi propracované. A romantická linka je tak akorát! Což je rozhodně velké plus! Tahle kniha si zaslouží být viděna a víc čtena. Takže s chutí do toho!

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček Gabriela registrovaný uživatel

    Po dlhej dobe kniha, ktorej som dala hodnotenie 5/5 hviezdičiek. Je skvelá. Prvý diel sa mi páčil tak priemerne a v druhej časti som očakávala, že sa viac prehĺbia vzťahy, dozviem sa niečo viac, objaví sa niekto z Xanthinej minulosti a toho som sa dočkala. Zoznámila som sa s novými zaujímavými, i dosť záhadnými postavami, o ktorých sa, dúfam, v ďalšom dieli dozviem viac. Páčilo sa mi cestovanie naprieč storočiami, Xanthina odvaha čeliť dosť veľkému nebezpečenstvu a nebezpečnému človeku, štipka romantiky a záhada okolo novej knihy, ktorú môžu čítať len "vyvolení". Konečne som sa dočkala toho, že Xanthe našla v jednej postave spojenca v tom zmysle, že sa mohla niekomu zdôveriť so svojimi magickými schopnosťami. No strašne dlho jej to trvalo. A tú postavu zároveň zaraďujem medzi moje naj knižné postavy. Konečne som sa tiež dočkala romantiky voči človeku, v ktorého som dúfala už v prvej časti. Milovník histórie, starožitností, romantiky a cestovania v čase si príde na svoje, keď si túto knihu prečíta.

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 4 z 5 hvězdiček Klára registrovaný uživatel

    I když jsem první díl označila jako průměrný, stejně jsem si chtěla přečíst pokračování, protože jsem byla zvědavá jak se to bude vyvíjet dále. A musím říct, že se mi to moc líbilo. Bylo to napínavější, objevil se zde pořádný záporák a konečně se zde začala vyvíjet romantická linka, která je uvěřitelná a které moc fandím ♥️ Xanthe se navíc dozví, že není jediná kdo má stejný dar jako ona a konečně dostane odpovědi na některé své/mé otázky. Co mě v obou dílech moc bavilo bylo nakupování starožitností, vždy jsem si to s Xanthe a Florou užila Pokud máte rádi v knihách cestování časem, tuhle knihu nesmíte minout

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček Andrea registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Páni, to byla jízda, knihu jsem si moc užila, doufám, že bude ještě nějaké pokračování.

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147

  • 5 z 5 hvězdiček Hanousa registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Vyborna kniha, precteno behem par dni. Uz se moc tesim na dalsi dil :-)

    Kniha, Red, 2022, 9788027711147