Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Pelčáková registrovaný uživatel

    Musím uznat, že jsem o této knize nic nevěděla, oslovil mě především překrásný přebal a také velmi kladné recenze. Knížka mě však okamžitě začala pohlcovat a nehodlala mě pustit až do konce (opravdu si myslím, že bych knížku zhltla za den, kdybych měla možnost). Příběh se skládá ze dvou časových os. Tou první je rok 1967, kdy se Odelle, mladá nadějná básnířka a pisatelka v galerii The Skelton, seznámí s Lawriem, která zdědil po své matce obraz, o kterém nic neví. Jak se později zjistí, tento obraz namaloval Isaac Robles, slavný malíř o němž se neví mnoho informací, ovšem Quick, ředitelka The Skelton, skrývá tajemství právě o tomto malíři. Druhou časovou linií je rok 1935 (-36) a následuje Olive Schloss, devatenáctiletou utajenou malířku, jejíž rodiče nepodporují její nadání, a právě Isaaca Roblese a jeho sestru Teresu. Obě linie se protkávají a odhalují spoustu tajemství nejen o tajemném Roblesovi, ale také o Quick a samotné matce Lawrieho. Nakonec vypučí vše napovrch, a jak se ukáže, Odelle o všem, co se stalo napíše po několika letech knihu (ano, právě tuto knihu!). Příběh je nejen zajímavý, strhující a překrásně napsaný, ale je také nabitý emocemi a napětím, které vás především po druhé polovině knihy neopustí a bude ve vás, dokud knihu nezavřete (a možná i po tom). Pro mě dokonalá kniha musí být strhující, napínavá a musí ve mě vyvolat snad všechny emoce, a to právě The Muse dokázala. Rozhodně doporučuji!

    Kniha, Argo, 2017, 9788025720738

  • 3 z 5 hvězdiček Klara registrovaný uživatel

    Knížka se dotkla hned několika zajímavých témat, ale bohužel nebyla to pravé pro mě. Spojitostem trvalo dlouho se ukázat a nemohla jsem si najít k postavám kladný vztah.

    Kniha, Argo, 2017, 9788025720738

  • 3 z 5 hvězdiček Adriana Dosedělová registrovaný uživatel

    Kniha mě zlákala přebalem, anotací a recenzemi, leč bohužel jsme si nesedly. Nemohla jsem se začíst. Styl mi nesedl. To však neznamená, že je to špatné.

    Kniha, Argo, 2017, 9788025720738

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Moje nejoblíbenější kniha. Krásně napsaný román, který jsem přečetla na posezení. Doporučuji milovníkům romantiky.

    Kniha, Argo, 2017, 9788025720738