Přidejte své hodnocení knihy
Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5
Defekt
Stav Velmi dobrý
Vada Mírně zašpiněné desky, lehce naražené hrany desek, natržený hřbet.
Kniha ( pevná vazba )
Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize… Přejít na celý popis
23. dubna je Mezinárodní den knihy, proto jsme si pro vás na tento týden přichystali speciální dárek Více informací
Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!
4.9 z 5 21 hodnocení čtenářů
18× 5 hvězdiček 1× 4 hvězdičky 1× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5
4 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel
Skvělé recepty
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Kristyna registrovaný uživatel
Knizka je super - navody jsou lehko pochopitelne a snadno realizovatelne a vysledek je vzdy perfektni! Doporucuji i Klenoty klasicke evropske kuchyne ze stejne edice.
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Andrea registrovaný uživatel
Nejlepší kuchařka, kterou jsem kdy měla!!!
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Josefin registrovaný uživatel
Naprosto skvělá kuchařka, jedna z nejlepších v mé knihovně. Recepty jsou napsány přehledně a srozumitelně, zvládne je i začátečník. Děkuji pane Vaňku :).
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Markéta Švehlová registrovaný uživatel
Jedna z nejlepších kuchařek, co znám a mám. Je tam detailní popis, spousta věcí nafocena. Podle kuchařek Prakulu se dá opravdu uvařit.
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Denisa Hofírková registrovaný uživatel
Skvělá kuchařka s klasickými českými recepty, které jsou snadno pochopitelné i pro začátečníka. Doporučuji :)
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Martin registrovaný uživatel
Tuto kuchařku doporučuji.je skvěla,přehledna.určena pro každeho. recepty jsou dokonale-jak popis,fotografie,rady atd
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Veronika Vasková registrovaný uživatel
Má první kniha od pana Vaňka! Často podle ní vařím a co recept, to lahoda pro chuťové buňky :)
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Bozkobob registrovaný uživatel
Klenot mezi českými kuchařkami. Tu by každý měl mít doma. Gastronomická bible
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Veronika registrovaný uživatel
Tato kuchařka je naprosto perfektní pro někoho kdo se učí vařit. Recepty jsou napsané krok za krokem, takže je zvládne opravdu i začátečník. Líbí se mi, že na konci každého receptu jsou rady a ty fotografie? Paráda.
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.