Hvězdy mezi Sluncem a Měsícem
Hvězdy mezi Sluncem a Měsícem - Susan Mcclellandová,Jangová Lucia Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

Svědectví ženy, která přežila věznění v KLDR a podařilo se jí i s malým dítětem uprchnout do Mongolska, odtud do Jižní Koreje a posléze do Kanady. Autorka s mrazivou věcností popisuje podmínky v zemi, naprostou lhostejnost státních představitelů k utrpení lidí a všudypřítomné policejní špehování. Lidé už často nejsou zvyklí uvažovat sami za sebe a… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Svědectví ženy, která přežila věznění v KLDR a podařilo se jí i s malým dítětem uprchnout do Mongolska, odtud do Jižní Koreje a posléze do Kanady. Autorka s mrazivou věcností popisuje podmínky v zemi, naprostou lhostejnost státních představitelů k utrpení lidí a všudypřítomné policejní špehování. Lidé už často nejsou zvyklí uvažovat sami za sebe a zcela mechanicky vykonávají nařízení pohlavárů, aktivně donáší na spolupracovníky, provádějí veřejnou sebekritiku a o vůdci si nedovolí ani zapochybovat. Neméně šokující je i náhled do prostředí věznic a pracovních táborů.

Sdílet 0

Nakladatel
Ikar
Rozměr
135x208mm
jazyk
čeština
Počet stran
256
Vydání
1
isbn
978-80-249-3043-5
Vazba
pevná vazba
datum vydání
1.01.2017
ean
9788024930435

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Tato kniha je svědectvím ženy, která vyrůstala v KLDR, sledujeme ji zde od dětství, přes uvěznění v pracovních táborech, až po její útěk do Mongolska, Jižní Koreje a Kanady. Toto je už několikátá kniha s touto tématikou a musím říct, že mě pokaždé dostane, jak je možné, že v dnešní době lidé žijí tak, jako v KLDR. Chudoba, hlad a vymývání mozků pro dobro vůdce. To je prostě příšerné a nepochopitelné. Co se týče obsahu, je to opravdu silná kniha, ale bohužel mi nesedl způsob, jakým je napsaná. Velkou část knihy se věnujeme dětství a dospívání, kdy je to trochu zdlouhavé a je to vyprávěno pohledem dítěte. Zhruba od poloviny se dostáváme do dospělosti autorky a začalo to být pro mě zajímavější, ale bohužel, ani nyní mi to nesedlo. Možná, kdyby toto byla pro mě první kniha s touto tématikou, byla bych asi více nadšená, takto, když to mám s čím porovnat, mi to přišlo průměrné. Asi bych uvítala, kdyby se část z dětství o něco zkrátila a více prostoru se věnovalo části, když byla Lucia na útěku a i poté, co se dostala přes hranice. Každopádně si myslím, že je to něco o čem by se mělo číst a mluvit. Rozhodně to není ztráta času a pokud se Vám kniha dostane do rukou, tak si ji přečtěte.

    Kniha, Ikar, 2017, 9788024930435

  • 5 z 5 hvězdiček Ivana Havličkova registrovaný uživatel

    Pěkný silný životní příběh. Po přečtení si člověk uvědomí jak si vlastně krásně žijeme. Doporučuji. Přečteno téměř za jeden den.

    Kniha, Ikar, 2017, 9788024930435

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda