Hrob kolibříka E-kniha
Hrob kolibříka - Jennifer Skutelsky Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Vysoko v Andách, ve fiktivní vesnici fiktivní jihoamerické země se chystají oslavy Dne nezávislosti spojené s pohanskými a barbarskými zvyky, které jsou noční můrou lékaře Morena, a to zvláště poté, co ovdověl a stíhají ho výčitky svědomí, že nedokázal svou milovanou ženu Nitu zachránit. Jeho žal a zmatek vystupňuje po roce nález mrtvé… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vysoko v Andách, ve fiktivní vesnici fiktivní jihoamerické země se chystají oslavy Dne nezávislosti spojené s pohanskými a barbarskými zvyky, které jsou noční můrou lékaře Morena, a to zvláště poté, co ovdověl a stíhají ho výčitky svědomí, že nedokázal svou milovanou ženu Nitu zachránit. Jeho žal a zmatek vystupňuje po roce nález mrtvé mladé ženy s podivným tetováním a připevněnými křídly kondora, která se nápadně podobá Morenově zesnulé manželce.

Do vesnice přijíždí na slavnost Američanka Sophie Lawsonová se synem, kteří se stávají nejen svědky, ale i přímými účastníky krvavých událostí.

Celou knihou se proplétá několik témat a motivů. Nádherná, skoro až mystická líčení přírodních scenérií se prolínají s pověrami a temnými stránkami společnosti ovládané bezcitnou diktaturou zkorumpovaných politiků a drogových kartelů. Řídký vzduch navozuje u některých postav vidiny a někdy je obtížné rozlišit, co je pravda a co halucinace.

           

Za knihu Hrob kolibříka získala autorka cenu Clark-Gross Award v kategorii román.

 

***

 

Jennifer Skutelsky se narodila v Jižní Africe a nyní žije se svou dcerou a třemi zvířecími mazlíčky v San Franciscu. Její první kniha Breathing Through Buttonholes: The Story of Madeleine Heitner se dostala na seznam knihovny Yad Vashem, a její vzpomínky Tin Can Shrapnel jsou finalistou knižní ceny Erica Hoffera. Hrob kolibříka, její závěrečná práce na San Francisco State University, získala cenu Clark-Gross Award v kategorii román. Věnovala se baletu a sochařství, ale nyní se její práce točí kolem knih.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
224
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 2 z 5 hvězdiček Věra Nováková registrovaný uživatel

    Zvláštní kniha, moc se mi nelíbila. Po celou dobu jsem se v ní ztrácela, pletla se mi jména a už vůbec nevím, co byl děj, co fikce, co představy a halucinace. Snad si najde svého čtenáře, mně ale ne.

    Kniha, Jota, 2018, 9788075653000

  • 3 z 5 hvězdiček Adriana Dosedělová registrovaný uživatel

    Bohužel jsem udělala chybu a nechala jsem se zlákat krásnou obálkou.Následně jsem zjistila, že celá kniha jde absolutně mimo mě. Tohle fakt nemám ráda. Nevyhledávám to a spíše se tomu vyhýbám. Ty tři hvězdy jsou subjektivní, to uznávám, tak se nenechte mnou zavést a pokud máte tenhle žánr rádi, jděte do toho.

    Kniha, Jota, 2018, 9788075653000

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda