Černá ruka

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 9 Kč dárek zdarma v hodnotě 329 Kč

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Válka mezi geniálním detektivem a nejnebezpečnějším tajným spolkem americké historie.   Chytlavý pravdivý příběh o vzniku mafie v Americe a o brilantním italském detektivovi, který dal v sázku svůj život, aby ji zastavil.   Je léto roku 1903 a vlna zločinu zasáhla nejprve New York a pak celou zemi. Děti italských přistěhovalců byly uneseny a… Přejít na celý popis

James Lovegrove: Sherlock Holmes a Shadwellské stíny Sherlock Holmes vyšetřuje zvláštní sérii úmrtí. Nalezené oběti vypadají jako by zemřely hladem, přitom však byly spatřeny živé a zdravé několik dní předtím... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Válka mezi geniálním detektivem a nejnebezpečnějším tajným spolkem americké historie.
 
Chytlavý pravdivý příběh o vzniku mafie v Americe a o brilantním italském detektivovi, který dal v sázku svůj život, aby ji zastavil.
 
Je léto roku 1903 a vlna zločinu zasáhla nejprve New York a pak celou zemi. Děti italských přistěhovalců byly uneseny a desítky nevinných obětí postříleny. Bomby srovnaly se zemí činžovní domy. Soudcům, senátorům, Rockefellerům a členům dalších zámožných rodin bylo vyhrožováno smrtí. Pachatelé se zdáli být všudypřítomní a neviditelní. Jejich jedinou vizitkou byl symbol černé ruky. Zločiny rozdmýchaly vášně a napětí.
 
Mezi americkou veřejností a Černou rukou stojí jediný muž: Joseph Petrosino. Italský Sherlock Holmes byl geniální detektiv a mistr převleků. Vzhledem k tomu, že zločiny byly čím dál tím víc bizarní a aktivity Černé ruky se rozšířily daleko za hranice New Yorku, Petrosino a policejní oddíl složený výhradně z Italů musel rychle jednat, protože antipřistěhovalecké nálady rychle sílily a hrozily přerůst v občanskou válku.Petrosinovo pátrání vyústilo až v cestu na Sicílii, rodného místa Černé ruky.
 
Příběh s bohatou rezonancí v současnosti. Černá ruka je historický příběh v té nejlepší podobě. Připravuje se také stejnojmenný film s Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

Sdílet 0

Nakladatel
Edice Knihy Omega
Vydání
1
isbn
978-80-7390-752-5
Počet stran
304
datum vydání
16.04.2018
ean
9788073907525
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček ykwia registrovaný uživatel

    Skutočná udalosť vyrozprávaná z polovice ako príbeh, z polovice ako dokument. Veľmi zaujímavé čítanie z ktorého bolo zrejmé, že autor vie, o čom píše. Doteraz som vôbec nepoznal reálie Talinov prichádzajúcich na prelome 19. a 20. storočia do USA. Teraz to už viem.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073907525

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Myslela jsem, že to bude napsáno jako detektivní příběh inspirovaný skutečností, ale klasická beletrie to tak úplně není. Zklamaná jsem nebyla, naopak. Joe Petrosino byla nevšední postava americko-italské historie. Kniha popisuje období, kdy byli Italové v Americe stiženi terorem ze svých vlastních řad a zbytek Ameriky je všechny vnímal jako nepřizpůsobivé kriminálníky. Jak aktuální že? Petrosino zasvětil život boji s organizací Černá ruka, s mentalitou vlastního národa a s předsudky. Jeho odvaha a odhodlání mi brala dech. Množství postav v knize mi nevadilo. Na každé té postavě a jejím příběhu byl vykreslen další kousíček do puzzlí celého příběhu. Kniha nabízí detailnější pohled do historie začátku 20. století. Na začleňování irského a italského obyvatelstva do Nového světa, na násilí a teror a zhroucení amerického snu. A zároveň pohled na jednoho podsaditého hrdinu, s malou postavou, ale obrovským srdcem, odvahou a odhodláním.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073907525

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina registrovaný uživatel

    Opravdu úžasný příběh. Boj mezi dobrem a zlem. Takový knihy mám nejraději.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073907525

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda