Dům u jezera. Romantický příběh s detektivní zápletkou

Dům u jezera. Romantický příběh s detektivní zápletkou - titulní obrázek

Dům pro seniory, domov klidného stáří a v něm bydlí skoro stoletá žena. Žena, která kdysi bývala mladičkou dívkou, naivní, plná ideálů a snů. Bývala služebnou na panském sídle Riverton a tolik toho prožila. O její vzpomínky stojí mladá autorka Ursula, která o Rivertonu natáčí film. A má rozhodně co vyprávět, ale také má co tajit.

Grace mezi panstvem

Mladičká dívka Grace nastupuje do služby do velkolepého sídla, ale dům pro ni není tak neznámý. Její matka zde také pracovala, ale moc o tom nemluví. Nepřipraví Grace na život mezi šlechtou, na příval citů a myšlenek, se kterými se bude muset vypořádat.

Poznává mladou Hannah, Emmeline a Davida, děti pánů, ke kterým má věkové tak blízko, ale postavením velmi daleko. Ukrytá ve stínu je ale ráda pozoruje, poslouchá a postupně k nim získává pevné pouto, které ji samotnou připraví o vlastní štěstí. Spolu s Grace zažijete první světovou válku, smrt, i její první lásku k Alfredovi a jejich strastiplnou cestu za štěstím.

Stává se komornou Hannah a stěhuje se do Londýna. Města plného světel, blýskavých kočárů a plesů. Je svědkem nešťastného mladého manželství Hannah a Teddyho a stojí u zrodu tajemství, které ovlivní její budoucnost. Je svědkem bouřlivého dospívání Emmeline a jejího pádu.

 

Pravda vyplouvá na povrch

Po návratu na Riverton, zpustlé a smutné sídlo, přichází nečekaný, smutný konec jedné éry. Návrat, který měl být vyústěním jedné zapovězené lásky, které nemohlo být přáno. V altánku u jezera se stane neštěstí, Hannah je nucena učinit rozhodnutí, které všechno mění. A Grace tomu mohla zabránit, kdyby…
 
Nešťastná Hannah jednoho dne umírá a spolu s ní, zdá se, upadnou do zapomnění všechny okolnosti tragédie mladého básníka. Ale Grace, na prahu smrti, se rozhodne prostřednictvím nahrávek svému vnukovi příběh vyprávět tak, jak se skutečně stal, a jakou roli v něm hrála ona sama. A nic netají.
 

Dům u jezera je milostný příběh dvacátých let, ale patří ke knihám, které se dají číst v každé době. Naplnil mou citlivou stránku a já se naprosto vžila do hlavních postav. Nehledejte detektivní zápletku, jen tajemstvím protkané vyprávění jedné staré ženy, které vás zcela uchvátí. Plně se ponoříte do doby, kdy služebnictvo a panstvo mělo své pevně určené hranice. Kdy pravá láska trvala navěky, ale kde i intriky a zášť bohužel měly své místo.

Mohlo by vás zajímat

Dům u jezera - Kate Mortonová Nedostupné

4.3 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Když Grace ve čtrnácti letech poprvé vchází do impozantního šlechtického sídla Riverton, netuší, že její život se v příštích několika...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články