Poslední výročí je plné hravě napsaných zvratů

Poslední výročí je plné hravě napsaných zvratů - titulní obrázek

Někdy nám osud připraví zvláštní chvíle a my se s nimi musíme vypořádat. Někteří to zvládají lépe a jiní zase hůř.

Sophii bude brzy čtyřicet a není si jistá, kam její život poslední dobou směřuje. Nemá děti ani vážný vztah a začíná litovat, že ten poslední ukončila tak náhle. I když ví, že k tomu měla své důvody.

Tajemné dědictví

Když se jí ozve bývalý přítel Thomas se zprávou o smrti své pratety Connie, sejde se s ním a vyjádří mu svou soustrast. Čeká ji ale velké překvapení. Connie ji odkázala svůj dům. Velký nádherný dům na Ostrově počmáraných blahovičníků. Sophie váhá, zda takové dědictví přijmout, nakonec tak ale učiní.

Dostává se do středu zvláštní rodiny a ještě zvláštnější tradice. Na Ostrově počmáraných blahovičníků žije pouze Conniina rodina, provádí turisty po ostrově a osvětluje jim záhadu Munroovic děťátka. To zůstalo před mnoha lety opuštěné v domě, když beze stopy zmizeli jeho rodiče. Sophie má pocit, že za záhadou je něco víc. Něco, proč se starší ženy v rodině chovají tak divně…

 

Kdo nakonec získá vytoužené štěstí?

Jak je u Moriarty zvykem, příběh není jen o jedné hlavní postavě, ale doplňují ho i další dějové linky. Zde se setkáme s čerstvou maminkou Grace, která se nedokáže vypořádat se svými pocity. Gracina sestřenice Veronika je na tom podobně. Za každou cenu chce vyřešit Munroovic záhadu a znepříjemnit Sophii život.

Autorka je jednou z mých nejoblíbenějších spisovatelek a to obzvlášť pro tu lehkost, která z knih vyzařuje. O zvraty není v ději nouze, a přesto nepůsobí vynuceně a nelogicky. Mé čtenářské srdce si získala již Manželovým tajemstvím, ale na každou novou knihu se těším víc a víc.

„Milá Sophie, tak jsem se dneska, má drahá, rozhodla, že ti odkážu svůj dům. Je to zvláštní rozhodnutí, ale můžu tě ujistit, že to není žádný vrtoch ani následek toho, že bych byla senilní. Hodně jsem o tom přemýšlela. Není pochyb, že moje rozhodnutí vyvolá pěkný poprask a Veronika z něj bude na větvi, ale je to můj dům a já usoudila, že chci, abys ho měla ty.“

Po obrovském úspěchu Sedmilhářek, jež se dočkaly i perfektního seriálového zpracování, se nám do ruky dostává další výborná romance s nádechem tajemna. Australanka Liane Moriarty je již stálicí mezi ženskými romány. Nutno podotknout, že naprosto zaslouženě. Její knihy jsou vtipné, napínavé a obsahují spoustu lásky a něhy. Poslední výročí je zkrátka ideální kniha na nadcházející dovolené.

hodnocení : 100%

Mohlo by vás zajímat

Sedmilhářky - Liane Moriarty Nedostupné

4.6 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články