Objevujte s dětmi příšerky v nové interaktivní knížce

Objevujte s dětmi příšerky v nové interaktivní knížce - titulní obrázek

Na pultech našich knihkupectví najdete krásnou novou knížku, kterou jsme pro vás vyzkoušeli na vlastní prstíky svých dětí. Jaký je verdikt? Čtyřletky byly naprosto nadšené!

Pozor na příšerky patří mezi oblíbené typy dětských knížek, které ve svých stránkách ukrývají překvapení. Tato funguje na principu otáčení: děti otočí kouskem stránky dokolečka a hop: najednou se před nimi objeví místo akvária ufounek, podzimní strom se promění v chobotnici, upír se obleče do zvonkového květu a holínka vycení ostré vlčí zuby…

Ilustrace italské grafičky Agnese Baruzzi jsou nápadité a zároveň jednoduché. Pokud se vám líbil příběh o přátelském žabákovi Matěj objevuje , nadchne vás i tato knížka, protože stylově jsou ilustrace podobné.

Na rozdíl od interaktivních  „odklápěček“, kdy děti berou do ruky kousek stránky a tu nějakým směrem ohýbají, aby našly, co je pod ní ukryto, Pozor na příšerky je praktičtější. Hodí se i pro mladší děti, které odklápěcí obrázky často trošku poničí, protože je to na jejich jemnou motoriku ještě příliš náročné. Otáčení v této knížce je snadné, papír knihy je odolný a je snad úplně nemožné, aby se při čtení zničila.

„Sluníčko nám zažene mraky do dáli… pozor si dej na draka, ať tě nespálí!“

Na levé straně doprovází veselé obrázky krátké jednoduché říkanky, které se čtyřleté děti po pár prolistováních naučí skoro nazpaměť, a tak rodiče s dětmi mohou číst unisono. Knížku uzavírá veselá dvoustrana, na které malí čtenáři v množství ilustrací hledají všech deset příšerek, se kterými se při čtení seznámily. Aktivita se hodí také k trénování počítání do desíti a k podivu nás dospělých děti neomrzí ani po mnohém opakování.

Pozor na příšerky doporučujeme pro všechny školkové děti i ty ještě mladší. A kdybyste se přece jen báli, že pro vaši příšerku by knížka byla zatím moc náročná, můžete se těšit na dvě nová krásná leporela Zvířecí domečky a Zvířecí vzory s plastickými ilustracemi, která pro vás připravujeme.

 

Mohlo by vás zajímat

Největší kouzelník na světě - Matt Edmondson,Garry Parsons Nedostupné

4.1 z 5 hvězdiček

pevná vazba

ODHAL TAJEMSTVÍ… PŘEDVEĎ TRIKY… STAŇ SE KOUZELNÍKEM! Připoj se v tomto dobrodružném příběhu plném zábavy k Elliotovi, chlapci posedlému...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články