Inspektorka Stoneová se vrací. Porazí v ďábelské hře vyšinutého vraha?

Inspektorka Stoneová se vrací. Porazí v ďábelské hře vyšinutého vraha? - titulní obrázek

Když jsem v červnu letošního roku se zatajeným dechem dočítala první případ Kim Stoneové s názvem Němý křik, stala se jeho autorka mojí osobní spisovatelskou jedničkou. Nadšená jsem pak vyhlížela další knihu s geniální Kim Stoneovou v hlavní roli. A dočkala jsem se!

Současně mi ale v mysli hlodala nepříjemná obava. Co když mě autorka zklame, a další kniha se ke kvalitám brilantního Němého křiku ani zdaleka nepřiblíží? Čerstvě vydané Ďábelské hry z pera talentované britské spisovatelky Angely Marsonsové mne po prvních stránkách rychle přesvědčily, že není důvod k obavám. Kim Stoneová zůstává ve skvělé formě a svým novým případem opět dokazuje, že je Angela Marsonsová vycházející hvězda současné krimi. Novinkové Ďábelské hry zkrátka musíte mít!

V hledáčku sociopata

Detektiv inspektor Kim Stoneová společně se svým týmem vyšetřuje strašlivý případ sexuálního zneužívání malých holčiček. Záhy jsou povoláni k nálezu ubodaného těla muže, který sám kdysi spáchal závažný trestný čin. Pomstila se snad oběť brutálního znásilnění člověku, jenž ji zničil? Posléze se ukáže, že se Kim Stoneová stala terčem velice nebezpečné psychopatické osoby. Ta si neváhala o inspektorce získat veškeré známé i neznámé informace, aby zjistila každičkou slabinu své sokyně.

Detektivka Stoneová, poznamenaná temnou minulostí, dlouhodobě balancuje nad propastí šílenství, a v nerovném boji si sáhne až na samé dno svých psychických sil. Tenhle boj začíná být opravdu velice osobní. Dokáže se Kim poprat se svou rozervanou duší a přežít? Připravte se, protože Ďábelské hry právě začínají!

Stará dobrá Kim

Stejně jako v případě Němého křiku, jsem z novinkových Ďábelských her doslova u vytržení. Pouze úžasná Angela Marsonsová dokáže v čtenáři vyvolat tolik rozdílných emocí. Chvílemi se přistihnete s husí kůži, později se perete se slzami, které se vám lítostí derou do očí, a nakonec samým napětím zatínáte ruce v pěst. Samotná Kim Stoneová je přesně taková, jakou jsme si ji zamilovali při vyšetřování jejího prvního případu. Neztratila nic ze své chladné logiky, stále se nenaučila společenskému chování a nezapomíná na kousavé poznámky směrem k nejlepšímu příteli Bryantovi. Jediná změna nastala u Kim doma, neboť jí proti veškerému očekávání vstoupil do života nový člen rodiny.

Co na Angele Marsonsové oceňuji nejvíce, je skutečnost, že i tentokrát mne britská spisovatelka dokonale převezla. Ano, zase jsem neuhodla pachatele, což se mi díky množství přečtených detektivek příliš často nestává. Za zmínku rozhodně stojí i způsob, jakým čtenářům autorka detailně přiblížila nebezpečnou osobnost sociopata.

Hvězda současné krimi literatury

Novinkové Ďábelské hry se mi ohromně líbily a osobně je považuji za jednu z nejlepších detektivek letošního roku. Věrné fanoušky inspektorky Stoneové pak jistě potěší zjištění, že Angela Marsonsová prodala více než milion výtisků svých knih, díky čemuž uvidíme Kim Stoneovou v celkem dvanácti dílech série.

Pokud si s chutí přečtete výbornou detektivku, máte rádi silné a charismatické hlavní hrdiny, oceňujete hutnou atmosféru a děj, který vás nenechá ani chvilku vydechnout, pak jste na správné adrese a Ďábelské hry jsou pro vás nutností. Jsem si jistá, že bestsellerová Angela Marsonsová dostojí své pověsti, a znovu potvrdí, že v moderním thrilleru patří mezi to nejlepší, co daný žánr nabízí. Spíše se bojím, abych to čekání na novou Kim přežila, protože se velice těším, jaké výzvě se mnou zbožňovaná inspektorka postaví příště.

Mohlo by vás zajímat

Ďábelské hry - Angela Marsonsová Nedostupné

4.8 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem,...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články