Gabriela Koukalová

Gabriela Koukalová*1989

Gabriela Koukalová je bývalá česká reprezentantka v biatlonu, dvojnásobná stříbrná medailistka ze Zimních olympijských her roku 2014, vítězka Světového poháru v biatlonu 2015/2016, mistryně světa ve sprintu a získala mnoho dalších ocenění. V souvislosti s potenciálním ukončením kariéry a s vydáním knihy Jiná Koukalová je její jméno velice často skloňováno.

 

Gábina pochází ze sportovní rodiny, přičemž její matka závodila v běhu na lyžích a otec působil jako lyžař a trenér. V dětství docházela na lidovou školu umění a věnovala se také klasickému lyžování. Později přešla k biatlonu a trénovali ji vlastní rodiče.

V Jablonci nad Nisou vystudovala uměleckoprůmyslovou školu, obor Propagační grafika. Na vyšší odborné škole se poté specializovala na ražené mince a medaile.

Úspěšná kariéra se začala rýsovat v sezóně 2008/2009, kdy zvítězila na juniorském Mistrovství světa v Kanadě jako členka českého štafetového týmu. O sezónu později reprezentovala ČR na Zimních olympijských hrách ve Vancouveru, kde jako jednotlivec obsadila 60. místo, v týmu pak 16. místo.

V kariérním žebříčku stoupala výš a výš a sklízela úspěchy. V sezóně 2017/2018 na to ale doplatila. Zasáhlo ji chronické přetížení achilovky, což mělo za následek nesnesitelnou bolest lýtkových svalů. Kvůli tomu nemohla nastoupit do závodu světového poháru. V lednu 2018 pak oznámila, že další sezónu vynechá a nezúčastní se ani Olympijských her. V dubnu pak prohlásila, že ani následující sportovní období nenastoupí do žádného závodu.

O jejich strastech i radostech napsala knihu Jiná Koukalová, která vzbudila rozporuplné reakce, emoce i recenze. Probírá v ní nejen svou kariéru, ale také osobní život. Mimo jiné poodhaluje temnou stránku vysokých sportovních soutěží a jejich zákulisí.

V současné době se Gábina věnuje hudbě a snaží se vzpamatovat ze své kariéry sportovkyně.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení