Vychytaná pizza - Domácí klasická, sicilská a kvásková pizza, calzone a focaccia Maxine Clark

Vychytaná pizza - Domácí klasická, sicilská a kvásková pizza, calzone a focaccia - Maxine Clark Sleva 42

Vychytaná pizza - Domácí klasická, sicilská a kvásková pizza, calzone a focaccia

Maxine Clark

Četl(a) jsem
Chci přečíst

Kniha ( pevná vazba )

Do košíku

357 Kč s DPH
Ušetříte 42 Kč Běžně 399 Kč

Pizza je nejoblíbenější fastfoodové jídlo na světě. Díky starým původním i moderním receptům, které jsou uvedeny v této knize, můžete ve své troubě připravit pizzu, calzone nebo focacciu, na které se člověku budou sbíhat sliny. Kromě toho můžete také připravit mnoho dalších výborných druhů italského pečiva. Pro skutečné labužníky je pec na… Přejít na celý popis

Popis

Pizza je nejoblíbenější fastfoodové jídlo na světě. Díky starým původním i moderním receptům, které jsou uvedeny v této knize, můžete ve své troubě připravit pizzu, calzone nebo focacciu, na které se člověku budou sbíhat sliny. Kromě toho můžete také připravit mnoho dalších výborných druhů italského pečiva. Pro skutečné labužníky je pec na dřevo nutností, ale na přípravu skvělé pizzy všichni potřebují především základní kuchyňské náčiní, troubu – a své ruce! V knize jsou uvedeny důležité informace o pizze a základní postupy, jak ji připravit. Při čtení jistě pocítíte touhu upéct si vlastní. Kniha obsahuje podrobné pokyny pro přípravu základního těsta na pizzu, kváskového těsta a několika bezlepkových těst. 

V kapitole o pizzách se silnějším a tenkým těstem najdete pizzu Margheritu, pizzu s karamelizovanou červenou cibulí, kapary a olivami, pizzu s kimči, masovými kuličkami a se sójovo-limetkovou omáčkou, pizzu z quinoy se sýrem burrata a artyčoky a s citronovo-olivovou tapenádou a bramborovou pizzu (bezlepkový bramborový koláč s ančovičkami). Kapitola o focacciích přináší focacciu z formy s vyšším okrajem, focacciu překypující sýrem, focacciu plněnou fíky, prosciuttem a taleggiem, focacciu se salámem nduja a s bazalkovo-citronovým olejem na potírání. Také jsou zde sladké verze vonící po citrusech. Zkuste calzone a pizza koláče, například calzone alla parmigiana nebo calzone s vepřovým masem, sladkým bramborem, kukuřicí a nakládanou zeleninou. Podívejte se na minipizzy a jednohubky, mezi nimiž najdete minipizzy s kozím sýrem a pestem nebo malé plněné muffiny a ligurskou sardenairu, která se krájí na plátky a podává se s vychlazeným pivem.

Sdílet 0

Nakladatel
Edice Knihy Omega
datum vydání
19.9.2017
isbn
978-80-7390-615-3
ean
9788073906153
Jazyk
čeština
Počet stran
168
Vazba
pevná vazba

Bestseller v knihy Dobrovský

41. v e-shopu | 39. minulý týden | 37. nejlepší dosažené 10.05.2019

1. v Italská kuchyně | 1. minulý týden | 1. nejlepší dosažené 27.04.2019

Hodnocení čtenářů

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Nic moc 1 2 3 4 Perfektní 5

  • 4 z 5 hvězdiček

    Výborné recepty na pizza těsto. Navíc mám alergii na lepek a i bezlepkové těsto bylo super.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2017, 9788073906153

Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

34 prodejen s odběrem Zdarma