Omyl kronikáře Kosmy
Omyl kronikáře Kosmy - Jiří Dobrylovský Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 9 Kč dárek zdarma v hodnotě 329 Kč

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Stál na počátku nejstarších českých dějin, neodmyslitelně spjatých s praotcem Čechem, mudrcem Krokem a jeho třemi dcerami, Přemyslem a dalšími legendárními postavami, jeden kolosální omyl? Tvůrcem „starých pověstí českých“ je náš první kronikář Kosmas a díky jeho proslavené Kronice české je spousta lidí přesvědčená, že naše… Přejít na celý popis

Merit Niemeitz: Už nikdy tvá Mulberry Mansion je historická vila a zároveň projekt univerzitních studentů, kteří ji mají zrenovovat, aby zde mohli bydlet. Avery se na tuto novou část svého života moc těší, dokud tu nepotká svého ex... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Stál na počátku nejstarších českých dějin, neodmyslitelně spjatých s praotcem Čechem, mudrcem Krokem a jeho třemi dcerami, Přemyslem a dalšími legendárními postavami, jeden kolosální omyl? Tvůrcem „starých pověstí českých“ je náš první kronikář Kosmas a díky jeho proslavené Kronice české je spousta lidí přesvědčená, že naše „pohanské dějiny“ opravdu nějakým podobným způsobem probíhaly. Jestliže však Kosmovy zprávy zkonfrontujeme s autentickými dobovými prameny, na žádného Přemysla či Kroka, o praotci Čechovi nemluvě, nikde nenarazíme.
 

Sdílet 0

Nakladatel
Moba
Vydání
1
ean
9788024383071
Počet stran
216
datum vydání
25.07.2018
Vazba
pevná vazba
isbn
978-80-243-8307-1

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček J@ registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zdalo se mi to obcas trosku na vode, ale nicmene je pravda, ze v Kosmove dobe, bylo velmi malo pisepmnosti a pri uvedomeni toho co bychom my dokazali napsat o dobe odehravajicici se pred 2sty lety... Pri uvedomeni si faktu ze obecne dejiny pisi vitezove. Ano asi na vode stoji dost ta kronika v jeji prehistoricke casti. Zname fuldske letopisy jsou v jistem roporu s nasimi povestmi, nebo nepojednavaji o udalostech o kterych kosam pise. Tezko rict. Kniha je to dobra a stoji za to si ji precist A je videt jak obrovsky kus prace pro nasi kulturu vykonali Cyril a Metodej. Je naprosto zrejme ze az z jejich prichodem kdyz vznikla psana forma naseho jazyka se mohla nase kultura a nase dejiny odvijet. Berme si aspon pouceni z tech historickych udalosti ktere zdokumentovany mame a aspon tech se drzme a poucme se z nich. I tak je toho dostatek v nasi historii.

    Kniha, Moba, 2018, 9788024383071

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Žváková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zajímavý příběh našeho nejznámějšího kronikáře s nečekaným rozuzlením mě velice zaujal. I báje a pověsti mohou měnit dějiny.

    Kniha, Moba, 2018, 9788024383071

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora