Marie Antoinetta Soumrak rozmařilosti

Autor Juliet Grey

Marie Antoinetta Soumrak rozmařilosti - Juliet Grey Nedostupné

Marie Antoinetta Soumrak rozmařilosti

Autor Juliet Grey

Součástí série: Marie Antoinetta 2. díl z 3

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Co zůstalo skryto za okázalou garderobou a výstředními účesy? Když Marie Antoinetta roku 1774 usedla po boku manžela na francouzský trůn, bylo jí pouhých osmnáct let. Mnozí hodlali jejím prostřednictvím získat nemalý politický vliv, avšak jejich naděje záhy zašly na úbytě. Od francouzské královny se totiž očekávaly pouze dvě věci: půvabný… Přejít na celý popis

Edgar Allan Poe: Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe je hororová klasika, která právě vyšla ve vydání s krásnou ořízkou, které ozdobí knihovnu každého fanouška tohoto žánru! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Co zůstalo skryto za okázalou garderobou a výstředními účesy? Když Marie Antoinetta roku 1774 usedla po boku manžela na francouzský trůn, bylo jí pouhých osmnáct let. Mnozí hodlali jejím prostřednictvím získat nemalý politický vliv, avšak jejich naděje záhy zašly na úbytě. Od francouzské královny se totiž očekávaly pouze dvě věci: půvabný zevnějšek a následník trůnu. V naplnění druhého, zásadnějšího poslání Antoinettě bránil panovníkův liknavý postoj k manželským povinnostem – a možná právě proto se upnula k povrchním kratochvílím. Hedvábné toalety, výstřední účesy, oslnivé šperky či nekonečné karetní večírky však jen zastíraly bolest duše týrané podlými intrikami a nepřetržitými zákulisními boji o moc. Královnin trpký úděl nakonec nedokázal zmírnit ani příchod vymodlených potomků. Mateřské radosti kráčely ruku v ruce s bolestí a žalem. Ludvík XVI. sice svou choť zahrnul přátelstvím, nikoli však opravdovým něžným citem, a proto hledala oporu u své tajné lásky, švédského hraběte von Fersen. Během neblaze proslulé aféry s náhrdelníkem vyšlo najevo, že Versailles ani Francie nikdy nepřijaly někdejší rakouskou arcivévodkyni za svou. Nespokojení poddaní rádi uvěřili štvavým pamfletům, které Antoinettu líčily jako zpustlou a rozhazovačnou madame Defi cit. Blížil se den, kdy královna bude muset začít bojovat nejen o dobrou pověst, ale také o osud celé monarchie, bourbonského rodu… a životy svých blízkých.

Sdílet 0

série
Marie Antoinetta 2. díl z 3
Další ze série
1. Marie Antoinetta Raná léta ve Versailles
2. Marie Antoinetta Soumrak rozmařilosti
3. Marie Antoinetta: Strmý pád
kategorie
Knihy » Historická literatura » Historické romány
Nakladatel
Domino
Rozměr
141 x 211 x 30
isbn
978-80-7303-838-0
Počet stran
356
datum vydání
1.03.2013
ean
9788073038380
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček Eva registrovaný uživatel

    Příjemné počtení, při kterém se člověk vžije do kůže Marie Antoinetty... Celkem čtivě napsáno, přestože se tu objevuje více postav, které se kolem Marie točily, stále se dá v příběhu dobře orientovat. Doporučuji spíše jako čtení pro ženy a dívky, určitě stojí za přečtení :-)

    Kniha, Domino, 2013, 9788073038380

  • 5 z 5 hvězdiček Adriana Dosedělová registrovaný uživatel

    Jen málokdo ví, jak se žilo ve skutečnosti ve Versailes a jen málokdo ví, že o svůj konec si tak trochu Maruška svým chováním koledovala. V knize je pěkně vidět, jak rozmařile si žila.

    Kniha, Domino, 2013, 9788073038380

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda