Jeeves aneb anglický Saturnin E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Byl anglický sluha Jeeves předlohou českého Saturnina? Traduje se, že se Zdeněk Jirotka v případě Saturnina nechal inspirovat příběhy sluhy Jeevese, o kterém psal britský humorista Sir Pelham Grenville Wodehouse. Podobnost zde určitě existuje – mladý, bohatý a poněkud floutkovský Bertie Wooster má stejně jako Jiří Oulický… Přejít na celý popis

Michaela Brnková: Důvěra On je chladný, ona temperamentní. Jde jen o novou práci. Co všechno z ní ale může vzejít? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Byl anglický sluha Jeeves předlohou českého Saturnina?

Traduje se, že se Zdeněk Jirotka v případě Saturnina nechal inspirovat příběhy sluhy Jeevese, o kterém psal britský humorista Sir Pelham Grenville Wodehouse. Podobnost zde určitě existuje – mladý, bohatý a poněkud floutkovský Bertie Wooster má stejně jako Jiří Oulický distingovaného sluhu, který vyniká neobyčejným intelektem, vysokou mírou vzdělanosti a nečekanými řešeními problémů svého pána.
Sluha Jeeves je v Británii velmi oblíbený. P. G. Wodehouse (1881–1975) o něm v průběhu let 1915–1974 napsal 35 povídek a 11 románů, z nichž některé byly zfilmovány, objevily se v rozhlasovém zpracování nebo jako muzikály a v televizním seriálu BBC.

Titul obsahuje vždy na dvojstraně anglickou verzi a český překlad. Po každém příběhu se zaměříme na zajímavý gramatický jev či slovní obrat, který následně procvičíme. Naleznete zde i otázky pro porozumění textu. Vzadu se nachází klíč ke cvičením a slovníček. Nahrávky ke stažení jsou namluveny rodilým mluvčím.

Titul byl vytvořen týmem internetové jazykové školy www.anglictina.com. Autoři projektu vedeni Petrem Špirkem mají s výukou angličtiny více než desetileté zkušenosti. Své poznatky spojují s moderní technologií – publikovali i připravují českými studenty vyhledávané a ceněné multimediální učebnice.

Sdílet 0

Nakladatel
Edika
jazyk
angličtina
Počet stran
160
datum vydání
1.01.2013

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Stanislava Neubauerová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Vtipné čtení. Navíc praktické na zopakování angličtiny. Dvojjazyčné verze knih jsou bezva.

    Kniha, Edika, 2013, 9788026603597

  • 5 z 5 hvězdiček Martina registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížka je úplně super. Jednak pečlivý výběr slovíček, vět a gramatiky - angličtina odpovídá uvedené úrovni. Příběh je zajímavý a vtipný, krásné povídky. Přečetla jsem ji ve dvou dnech, ani nevím, že jsem procvičovala angličtinu. Škoda, že nemá víc dílů, určitě bych si koupila další.

    Kniha, Edika, 2013, 9788026603597

  • 5 z 5 hvězdiček Ludmila Korečková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Velice jednoduché věty , takže i bez překladu srozumitelné a hezké příběhy, anglický humor.

    Kniha, Edika, 2013, 9788026603597

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 189 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora