Stín

Autor Adam Przechrzta Interpret NULL

Audiokniha (CD)

Stín Audiokniha (CD)

Autor Adam Przechrzta Interpret NULL

Součástí série: Materia Prima 3. díl z 3

Audiokniha

Na prodejně

348 Kč s DPH
Běžně 389 Kč Nápověda Jsme transparentní

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

Varšavská republika se snaží udržet neutralitu, balancuje mezi dvěma silami – Němci a Rusy –, ale mladý stát má čím dál více potíží. V enklávách se objevují přímí vyslanci Šeptajících, a slovo moci, které Polákům dalo vítězství, je už známo všem stranám konfliktu. Samarin a Rudnicki jsou vtaženi do víru politických a společenských intrik, jenomže… Přejít na celý popis

Drobek čte dětem. 60 skvělých dětských knih od 49 Kč Dráček Drobek na svých křídlech přináší čtení pro děti maličké i trošičku větší. A tentokrát ho rozdává za ceny od 49 Kč na našem e-shopu i v knihkupectvích. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Varšavská republika se snaží udržet neutralitu, balancuje mezi dvěma silami – Němci a Rusy –, ale mladý stát má čím dál více potíží. V enklávách se objevují přímí vyslanci Šeptajících, a slovo moci, které Polákům dalo vítězství, je už známo všem stranám konfliktu. Samarin a Rudnicki jsou vtaženi do víru politických a společenských intrik, jenomže to není ani jediné, ani největší nebezpečí.
*****
Někdo přísahal, že je zabije. Že zabije všechny, jako jsou oni. K tomu jak v Berlíně, tak v Sankt Petěrburku sílí přesvědčení, že nastal čas zaútočit. Polská armáda se chystá na rozhodující střet, ale velitelství si uvědomuje, že žádná strategie neumožní porazit nepřítele, který má dvacetinásobnou početní převahu.
*****
Jen čas ukáže, kdo zemře a kdo přežije...
*****
Délka: 14 hodin 23 minut

Sdílet 0

série
Materia Prima 3. díl z 3
Další ze série
Nářez z Polska
1. Adept
2. Místodržící
3. Stín
kategorie
Audioknihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy » Fantasy
Témata
Berlín fantasy magie urban fantasy
Nakladatel
Kanopa
datum vydání
4.01.2024
Vazba
CD
jazyk
čeština
Rozměr
126 x 142 x 12
ean
8594169900209
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Dočetl jsem závěrečný díl trilogie a osud se završil. Skončilo to nadobro? Kdo ví. Stál ten konec za to? Bez váhání křičím, že ano! První díl byl zjevení, číslo dvě bylo důstojným pokračováním, u kterého jsem pochyboval, jestli série dokáže přinést něco nového, a pak bum, prásk a máme tu finále. Z Polska dorazila živá voda v papírové formě, schovaná před chtivými zraky v krásné obálce.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 21 hodnocení čtenářů

18× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Petr Boček registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělé finále celé řady.

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027711178

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Čecháková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Potřebuju další :( Po dlouhé době zas něco, co mě úplně uchvátilo a celou sérii jsem přečetla téměř jedním dechem.

    E-kniha, Fobos, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Lašťovková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Až je mi úplně líto, že trilogie MATERIA PRIMA končí... Tento třetí (závěrečný) díl byl snad nejakčnější, co se různých překvapení a dějových zvratů týče. Oč méně zde teče krve, o to víc se toho děje. Po celou dobu (myslím tím během všech tří knih) nelze přehlédnout vývoj postav, nikdo neustrnul na "mrtvém bodě", každý měl plno podnětů k tomu, aby jeho postava měla čtenáři stále co nabídnout. A to bez ohledu na to, jaké národnosti kdo je... a dokonce i ti "prokletí". V tomto díle se zase vracíme i na carský dvůr, ale tentokrát ne jen tak "na skok", jako v těch předešlých. Nyní zažijeme nějaké to "dobrodrůžo" právě tam... Zajímavá je ta část, kdy v tomto alternativním světě vzniká ve Varšavské republice nová měna: zloté... Jen samozřejmě za úplně jiných podmínek, než se o tom můžeme dozvědět z naší reálné historie. Nechybí opět skvělé ilustrace, od začátku se pořád něco děje, žádná zbytečná klišé typu "zakopnout, když to nejméně potřebujete" - prostě pěkně plynulý sled, bez zbytečného okecávání a jako vždy perfektní dialogy či popisnost všeho (prostředí, pocitů...). Takový malý detail: u minulého dílu mi vrtalo, proč je na obálce sova v oprátce, když tam (v malé vedlejší roli) vystupovali úplně jiní ptáci. A ejhle: ona to byla předzvěst ke knize třetí: zde už sova v souvislosti s oprátkou zmíněna byla, jen ta sova byla... (to se dočtete, nebudu spoilerovat) Když jsme u spoilerů... asi upozorním: KDO KNIHU NEČETL, TAK ZDE SE SPOLU DNES ROZLOUČÍME... POZOR! SPOILER! Běžně moc na "happyendy" nejsem, ale zde musím pochválit konec: není odbytý. Ač v podstatě "všechno dobře dopadlo", přesto to není jen zalité sluncem s hrncem medu k tomu, ani kapesníčky netřeba vytahovat... Je to konec sice zdánlivě ukončený¨, ale dá se tam vyčíst náznak toho, že si ještě užijí své... Někde jsem zahlédla, že by měla existovat i MATERIA SECUNDA... Tak jsem "zaggoglila" - a ona vážně je! Jen zatím pouze v rodné autorově polštině... Teď jen si přát, aby vyšla i v češtině...

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027711178

  • 5 z 5 hvězdiček Gabriela registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nejsem absolutně příznivcem fantasy, ale celou sérii Materie Prima jsem doslova zhltla. Čte se samo, odsejpá, napínavý příběh, historické souvislosti.

    E-kniha, Fobos, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček David R. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Výborný závěrečný díl. První díl nás seznámil s odlišnostmi, druhý nás provedl válkou a třetí je uzavírání příběhu na pozadí politického boje o nezávislé Polsko. Kniha se čte velmi dobře, postupně ukončuje hlavní i vedlejší dějové linky a to vše proložené pár novými objevy z nadpřirozené části světa, hromadou nenucených zábavných situací a politikou. Osobně se mi líbí, že autor jako historik příběh zasadil do co nejreálnějších kulis té doby, včetně míst, osob a událostí. I přes fantasy/sci-fi prvky to příběhu dává pocit realičnosti a kromě toho, že se snáze přenesu do doby před více než 100 lety, ještě se zábavnou formou dozvím střípky z historie. Škoda, že už si tu každá z původních postav ústředního tria žije vlatní život, v knize má svou část příběhu, ale už zde není ta společná chemie. I tak je Stín důstojné a pozitivně působící ukončení příběhu, který si rád někdy znovu přečtu.

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027711178

  • 5 z 5 hvězdiček Martin Stavěl registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Autor opět nezklamal. Kniha se četla sama. Děj ubíhal před očima jako v rychlíku a konec překvapivě uklidňující.

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027711178

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 348 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora