Zápisník Paperblanks - Verne Around the World - Mini nelinkovaný

Zápisník Paperblanks - Verne  Around the World - Mini nelinkovaný - Nedostupné
Značka
paperblanks
Počet stran
176
Vazba
pevná vazba
ean
9781439765005
Kategorie
Papírnictví » Zápisníky a deníky » Paperblanks » Nelinkované » Mini (95 x 140 mm)

Zápisník Paperblanks - Verne Around the World - Mini nelinkovaný

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

  • Luxusní zápisník Paperblanks z kolekce Embellished Manuscripts.
  • Originální design inspirovaný světovými vzory a uměleckými díly.
  • Hedvábná záložka pro nalezení správné strany.
  • Sešívaná vazba.
  • Zadní kapsa pro poznámky.
  • Zesílené listy, kterými neprosvítá inkoust.
  • Zavírání pomocí bočního překlápěcího klipu s magnetem.
  • Velikost mini - 100 x 140 mm.
  • 176 stran.
  • Nelinkovaný.

Unikátní kolekce Embellished Manuscripts je inspirovaná nejznámějšími tvůrčími osobnostmi a snaží se vylíčit práci největších myslitelů, spisovatelů a umělců všech dob. Tyto reprodukce úryvků z původních rukopisů, dopisů, kreseb, partitur a náčrtků poskytují náhled do tvůrčích procesů postav jako je Shakespeare, Chopin, Wilde, Rembrandt, Freud, Rodin, Twain, Dickens, Frida, Poe, Fitzgerald, Van Gogh, Schiller, Goethe, Brontë, Balzac, Darwin, Rousseau, Mozart, Beethoven či Byron.

Objevte Verneho cestu kolem světa

  • Originální dílo: originální rukopis díla Cesta kolem světa za osmdesát dní od Julesa Verna
  • Éra: druhá polovina 19. století
  • Region: Francie

Jules Verne je autorem několika nejslavnějších knih na světě. Tento zápisník z kolekce Embellished Manuscripts obsahuje stránku z Verneho rukopisu mistrovského díla Cesta kolem světa za osmdesát dní a přední stranu románu ilustrovanou Alphonsem de Neuvillem, zobrazenou na zadní straně zápisníku.

Francouzský spisovatel, básník a dramatik Jules Gabriel Verne (1828 - 1905) vytvořil prostřednictvím spolupráce s vydavatelem Pierre-Jules Hetzelem cyklus Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires) - populární sérii románů, která zahrnuje také knihy Dvacet tisíc mil pod mořem a Cesta kolem světa za osmdesát dní. Dnes tato dvě díla představují pilíře žánru science fiction. Při návrhu zápisníků Paperblanks se designéři nemohli rozhodnout mezi jedním nebo druhým dílem, a proto navrhli do nové kolekce rovnou obě díla!

Jules Verne, který napsal své příběhy ve své rodné francouzštině, je známý jako druhý nejpřekládanější autor v historii, přímo mezi Williamem Shakespearem a Agathou Christie. Pravděpodobně kvůli nesmírné popularitě a rozmanitosti přeložených interpretací bylo jeho dílo někdy mimo Evropu označováno jako "žánrová beletrie" nebo dětská literatura, zajímavé, ale lehké příběhy, které si nezaslouží seriózní diskuzi.

Až po jeho smrti na začátku 20. století se vědecké postoje k Verneho práci začaly měnit, a to z velké části díky Société Jules Verne, akademické organizaci, která se věnuje studiu jeho práce. Také řada z jeho prvních obdivovatelů (včetně George Sanda a Théophila Gautiera) pokračovala ve své vlastní oslavované kariéře, což přineslo Verneho práci ještě větší úctu. Zajímavé je, že sám Verne nikdy nezamýšlel být vědeckým spisovatelem. Místo toho se snažil podělit o krásu skutečného světa a řekl, že jeho cílem bylo "zobrazit zemi a zároveň realizovat velmi vysoký ideál krásy".

Kniha, která se stala předobrazem pro tyto unikátní zápisníky, byla vydána v roce 1873 pod názvem Cesta kolem světa za osmdesát dní (Le tour du monde en quatre–vingts jours).

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda