Bail-in a ochrana vlastnického práva

Autor Radek Vojtek

Bail-in a ochrana vlastnického práva - Radek Vojtek Nedostupné

Kniha

    • Produkt je nedostupný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Monografie pojednává o ochraně vlastnického práva věřitelů, majitelů akcií či dluhopisů při řešení selhání - (před)úpadkové situace finančních institucí (především bank) a je na českém trhu první publikací tohoto zaměření.Autor se uceleně a podrobně zabývá jak praktickými, tak teoretickými aspekty - počínaje finančněprávní a konče ústavněprávní… Přejít na celý popis

J. T. Geissinger: Nádherně krutý Pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Monografie pojednává o ochraně vlastnického práva věřitelů, majitelů akcií či dluhopisů při řešení selhání - (před)úpadkové situace finančních institucí (především bank) a je na českém trhu první publikací tohoto zaměření.
Autor se uceleně a podrobně zabývá jak praktickými, tak teoretickými aspekty - počínaje finančněprávní a konče ústavněprávní rovinou - nového způsobu řešení (hrozících) úpadků bank formou rekapitalizace z vnitřních zdrojů prostřednictvím konverze pohledávek za korporací na vlastnický podíl na této korporaci (debt-for-equity-swap), tj. vynucenou restrukturalizací pasiv korporace, takříkajíc fait accompli, v zásadě nikoli na základě smluvního konsensu, tedy bez zapojení valné hromady (akcionářů), vlastníků dluhopisů, věřitelů či jiných zainteresovaných osob (stakeholderů), ale na základě rozhodnutí správního orgánu a mimo úpadkové soudní řízení (bail-in). Tento nový způsob řešení (hrozících) úpadků (typicky) bank (bail-in) je poměřován se stávajícím způsobem jejich řešení poskytnutím veřejné podpory coby rekapitalizací z veřejných zdrojů (bail-out).
Publikace může být užitečnou pomůckou nejen pro advokáty, insolvenční správce či soudce, ale i pro samotné věřitele (vkladatele), majitele akcií či dluhopisů (hrozícím) úpadkem dotčených finančních institucí (především bank) či jiné zainteresované osoby (stakeholdery).

Sdílet 0

Nakladatel
C. H. Beck
datum vydání
25.03.2021
ean
9788074008139
Počet stran
272
jazyk
čeština
Rozměr
145 x 225 x 20
isbn
978-80-7400-813-9

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda