Anna Franková: Příběh zrady (Defekt)
Anna Franková: Příběh zrady (Defekt) - Gerard Kremer Nedostupné

Defekt

Stav Velmi dobrý

Vada Lehce zašpiněný přebal, zažloutlé ořezy stránek.

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

KDO ZRADIL ANNU FRANKOVOU A JEJÍ RODINU? V tomto podmanivém a strhujícím příběhu podle skutečných událostí Gerard Kremer sděluje řadu dosud neznámých faktů o mnoha ilegálních odbojových aktivitách kolem budovy na adrese Westermarkt 2 v Amsterdamu, zvané Huize Labor. Dvůr Huize Labor sousedil s dvorem Domu Anny Frankové.V roce 1941 dostal Gerard… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

Popis

KDO ZRADIL ANNU FRANKOVOU A JEJÍ RODINU?

V tomto podmanivém a strhujícím příběhu podle skutečných událostí Gerard Kremer sděluje řadu dosud neznámých faktů o mnoha ilegálních odbojových aktivitách kolem budovy na adrese Westermarkt 2 v Amsterdamu, zvané Huize Labor. Dvůr Huize Labor sousedil s dvorem Domu Anny Frankové.

V roce 1941 dostal Gerard Kremer senior místo správce kancelářské budovy na Westermarktu 2 v Amsterdamu, za rohem od takzvaného tajného křídla Domu Anny Frankové, a netušil, jakou úlohu v rámci druhé světové války sehraje. Pomalu, ale jistě se stává součástí odboje. Když část budovy obsadí Wehrmacht, ocitá se na tenkém ledě. Kvůli následnému rozhodnutí poskytnout v budově útočiště židům málem přijde o život.

O mnoho let později zjistí Gerard Kremer junior a jeho žena Toos na základě hovorů s otcem a dalšími svědky, kdo mohl prozradit rodinu Anny Frankové. Po 75 letech tak Gerard junior odhaluje pravdivý příběh svého otce a dalších svědků, který ukazuje řešení staré záhady.

Po vydání původní nizozemské verze se ozvali další svědkové. Do této knihy byla zahrnuta i jejich svědectví o dění kolem Westermarktu.

Sdílet 0

Nakladatel
Pangea
Hmotnost
406 g
isbn
DEF0000021832
Počet stran
248
datum vydání
16.02.2022
ean
DEF0000021832
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.8 z 5 25 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 13× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Karolína registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha je opravdu moc pěkná, přečtena jedním dechem. Jen bych jí dala jiný název, jelikož se tam o Anně Frankové zmiňuje jen jednou. Celkově je to spíše příběh jedné rodiny. S Annou Frankovou to nemá skoro nic společného. Možná je to tím, aby kniha nalákala čtenáře. Ale příběh a způsob, kterým je kniha napsána je velmi hezký. Jen ten název. Kdyby kniha měla jiný název, dala bych všech pět hvězd.

    Kniha, Pangea, 2022, 9788027700448

  • 4 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha má název Anna Franková: Příběh zrady. Kdyby název byl jiný, tak bych ani netušila, že otec pana Kremera bydlel tak blízko Anny Frankové a její rodiny. Název knihy by měl vypovídat o jeho obsahu, což tato kniha nesplňuje. Ale musím uznat, že je moc pěkně napsána.

    Kniha, Pangea, 2022, 9788027700448

  • 2 z 5 hvězdiček Knihomolice Uživatel aplikace KDčko

    Podle mého názoru je kniha velmi slabá. Píše se tam vlastně jen o Gerardově životě a jestli uděláte stejnou chybu jako já a přečtěte si popisek na obalu knihy zevnitř tak tu knihu ani nemá cenu číst.

    Kniha, Pangea, 2022, 9788027700448

  • 4 z 5 hvězdiček Renáta registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Príbeh to bol zaujímavý ale o Anne Frankovej nebol, čo pre mňa bolo sklamanie. Kniha bola inak dosť čtivá.

    E-kniha, Pangea, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie registrovaný uživatel

    Knihu jsem přečetla jedním dechem,moc pěkně napsané. Kniha pojednává o muži který se svou ženou pomáhal Židům kteří se skrývali .... Gerard Kremer dělal správce budovy kde se usídlili i Němci,ve sklepě měli zásoby jídla které Gerard s pomocí doktora Lama přerozděloval potřebným... Na scéně se objevuje Židovka která si až moc rozumí s Němci... Koncem knihy jsem čekala nějakou spojitost s Annou Frankovou nebyla však zcela zmíněná.

    Kniha, Pangea, 2022, 9788027700448

  • 2 z 5 hvězdiček Kristýna registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha se četla příjemně ale neodpovídá názvu. To, ze Annu nekdo zradil vime z obálky. Spíš se jedná i příběh dvou statečných Nizozemců, kteří pomáhali s úkrytem Židů.

    Kniha, Pangea, 2022, 9788027700448

  • 4 z 5 hvězdiček Sabina Novotná registrovaný uživatel

    Když se mi na střední dostala do rukou kniha Deník Anny Frankové, netušila jsem, jak si příběh utkaný ze slov třináctileté dívenky dokážu „oblíbit“. Její deník mě tehdy opravdu mimořádně zasáhl, a dodnes si pamatuji mrazivost posledních odstavců příběhu. Jméno Anny Frankové a její smutný osud zná dodnes asi každý. Kdyby nenastal osudný den, kdyby někdo neprozradil jejich úkryt, příběh mohl dopadnout zcela jinak. Anna Franková Příběh zrady je kniha, kterou napsal syn muže, který za války hodně riskoval, aby pomohl ostatním, nejen Židům. Zapojil se do tajného odboje, riskoval život sebe ale i své ženy a později i syna, aby drobnými „krádežemi“ pomohl celé řadě lidí. Právě ona budova sousedila s domem, ve kterém byl úkryt rodiny Frankových. Pokud čekáte, že se v knize s rodinou setkáte, pak vás musím zklamat. Celý příběh je založen na skutečných událostech, ze kterého pocítíte neuvěřitelnou úzkost. Gerard a celkově lidi z odboje byli mimořádně odvážní lidé, kteří riskovali své životy, ale i životy svých blízkých pro dobrou věc. Nedokážu slovy vyjádřit obdiv k lidem, kteří v této době nesledovali pouze vlastní zájmy. Kolik nocí museli žít v očekávání, zda se jim manželé vrátí, či nikoliv. Tajemství kdo udal Annu Frankovou se v této knize dozvíte, i když to není doslova popsáno, byl to ten stejný člověk, který zradil i další lidi a aktivity. Příběh zrady je krátká kniha, která má široké řádkování a budete ji mít přečtenou opravdu rychle. Pokud máte rádi historické romány z válečného období, které vám rozšíří obzory, rozhodně sáhněte po této knize. Příběh Gerarda Kremera staršího by rozhodně neměl být zapomenut.

    Kniha, Pangea, 2022, 9788027700448

  • 4 z 5 hvězdiček Milan Ferrari Merhaut registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    knihu jsem zhltal za 4 hodiny, opravdu pěkně napsaná, ale ten konec mě trochu zklamal. Čekal jsem velké odhalení, ale nikde nic, o Anně Frank v knize vlastně nepadlo jediné slovo, krom zmínky na konci, ve faktech. Kniha je pěkná, jen měl být asi jiný název. Navíc mě zarazilo, že všechna slova "židle" jsou psaná s velkým "Ž" a naopak některá přídavná jména "židovský" s velkým "Ž", ale to je jen detail.

    Kniha, Pangea, 2022, 9788027700448

  • 4 z 5 hvězdiček Kateřina Brynychová, Moje počteníčko registrovaný uživatel

    Troufám si říct, že příběh nizozemské dívky Anny Frankové, která se byla nucena během druhé světové války skrývat, zná téměř každý. Ani já nejsem výjimkou. Přestože mě její příběh oslovil, nikdy jsem neměla potřebu dohledávat informace navíc. Nejspíš proto mě kniha Gerarda Kremera ml. svým námětem hned oslovila. Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji… Gerard Kremer st. pracoval během války jako správce kancelářské budovy. Spolu s místem získal i nevelký byt, kam se s manželkou ihned přestěhoval. Později však sklepní prostory spolu s několika patry zabrali němečtí vojáci. Sklep zaplnili velkými bednami a z pater vytvořili vlastní kanceláře. Jedné noci přiměla zvědavost Gerarda, aby do beden nahlédl. Když zjistil, jaké bohatství skrývají, popadla ho obrovská zlost. Zakrátko se díky dalším kontaktům stal aktivním členem nizozemského odboje. A to až do doby, kdy kvůli své činnosti málem přišel o život. Celý tento příběh je založen na skutečných událostech. Gerard Kremer st. o tom, co během druhé světové války prožil, nikdy nemluvil. Vše vyšlo najevo až v době, kdy u něj nějakou dobu pobývala synova manželka Toos. Během nocí, kdy nemohl spát, jí o všem vyprávěl. O mnoho let později si jeho syn uvědomil, jak zásadní úlohu v životech mnoha lidí jeho otec během války sehrál. Tím spíš, že budova, ve které pracoval, těsně sousedila s místem, kde se tehdy Anna Franková ukrývala. Byl tudíž jediným člověkem, který díky vlastní zkušenosti mohl odhalit udavače rodiny Frankových. Kniha je velmi čtivá a přístupná i těm, kteří potřebují získat informace o dění během druhé světové války jemnější formou. Zobrazuje každodennost napohled obyčejného člověka, jeho pocity, starosti, strachy i obrovské odhodlání. Za mě rozhodně velké doporučení, hodnotím 4*/5*

    Kniha, Pangea, 2022, 9788027700448

  • 1 z 5 hvězdiček Leon registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Strašně slabá kniha, která je pouze popisem života v Amsterdamu za okupace. Jediná zmínka o A. Frankové je na začátku, kde se syn rozhodl napsat knihu, podle toho na co si údajně jeho otec po X letech najednou vzpomněl. Není podloženo žádnými důkazy a argumenty. Pouze povídání a popis. Za mě vyhozené peníze.

    Kniha, Pangea, 2022, 9788027700448

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda