Marvel

Autor Sean Howe

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

„Howe vás přesvědčí, že tvůrci komiksů mají životy mnohem podivnější než jejich zmutované výtvory.“ — Rolling Stone Příběh Stana Leeho, který toužil po slávě a získal ji díky Spider-Manovi, Avengers, Fantastické čtyřce nebo X-Menům. Příběh Jacka Kirbyho, o němž jste nikdy neslyšeli, přestože v kině fandíte i jeho hrdinům. Příběh o autorských… Přejít na celý popis

Hororový duben? Pecky od FOBOSU od 99 Kč včetně e-knih! FOBOS je záruky kvality a čtivosti pro všechny fanoušky hororu! Knihy vycházející pod touto značkou teď koupíte od 99 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

„Howe vás přesvědčí, že tvůrci komiksů mají životy mnohem podivnější než jejich zmutované výtvory.“ — Rolling Stone

Příběh Stana Leeho, který toužil po slávě a získal ji díky Spider-Manovi, Avengers, Fantastické čtyřce nebo X-Menům. Příběh Jacka Kirbyho, o němž jste nikdy neslyšeli, přestože v kině fandíte i jeho hrdinům. Příběh o autorských právech, kdo na nich vydělal a kdo ostrouhal. Příběh o proměně kreslených superhrdinů ve figurky, reklamní předměty, videohry, televizní seriály a velkorozpočtové filmy. Příběh o budování značky i kultu osobnosti. Příběh o tom, že komerční úspěch je pěkná věc, ale někdy vás přinutí dělat dost ošklivé věci nejlepším kamarádům. Tohle je skutečný a srdcervoucí příběh vydavatelství Marvel.

Sean Howe napsal fascinující dějiny slavné společnosti a zachytil její přerod od skromných začátků po současnou nadvládu nad Hollywoodem. Obnažil pravdu skrytou za červenobílým logem a spoustě z nás vzal veškeré iluze. Na základě ohromujícího množství výzkumů, rozhovorů a rešerší vznikl poctivý portrét Marvelu, který se některým z těch, o nichž se v knize píše, nelíbí. Ale čtenářům rozhodně ano.

"Epická" New York Times

"Fantastická" Booklist

"Nepostradatelná" Los Angeles Times

"Ohromující" Bosotn Globe

"Zásadní" The Daily Beast

"Fascinující" GQ

"Uchvacující" USA Today

 

Howe Sean
Sean Howe je americký publicista a kritik. Sestavil knihu Give Our Regards to the Atomsmashers!: Writers on Comics, ve které současní spisovatelé hodnotili svoje oblíbené i nenáviděné komiksy. Jeho články se objevily v Entertainment Weekly, The Los Angeles Times, Spin, The Village Voice, The New York Observer nebo The Economist. Vydání knihy Marvel: Co jste neměli vědět o komiksovém zázraku mu přineslo prestižní Cenu Willa Eisnera i místo na seznamu lidí, kteří už nikdy nemají volat Stanovi Leemu. Žije v newyorském Brooklynu.

 

Sdílet 0

Nakladatel
Paseka
jazyk
čeština
Počet stran
491
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Judita registrovaný uživatel

    Překvapilo mě, že v knížce není žádná ilustrace

    Kniha, Paseka, 2016, 9788074327087

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda