Fangirl vypráví příběh prvních lásek i nástrah na vysoké škole

Fangirl vypráví příběh prvních lásek i nástrah na vysoké škole - titulní obrázek

Cath a Wren jsou nerozlučná dvojčata, jež nastupují společně na univerzitu. Wren chce být nezávislá a užívat si života plnými doušky. Cath zase umírá strachem o všechny v okolí a nedokáže uniknout ze své ulity. Pomůže sestrám vzájemné odloučení a nové zážitky na vysoké škole?

Cath a Wren jsou dvojčata vyrůstající bez matky. I když si myslí, že tuto nepříznivou situaci překonaly, její důsledky působí na jejich životy dál. Cath je uzavřená dívka, která se bojí navazovat vztahy s okolním světem, zatímco z Wren se stala přímočará divoška, vymetající každý mejdan v okolí. Sestry, ač stále blízké jedna druhé, přestávají být na sobě závislé a rozhodují se jít každá svou vlastní cestou. Je to však správné rozhodnutí?

Sestry spojí fanfikce

Na první pohled se možná zdá, že jsou Cath a Wren naprosto rozdílné. Opak je ale pravdou. Obě totiž spojuje láska k sobě navzájem, ale i k otci, a také společný koníček, jímž se stalo vymýšlení fanfikcí o kouzelníkovi Simonu Snowovi. Při psaní příběhů sestry zjistí, že se úžasně doplňují. Vše se však zhatí, když dvojčata nastoupí na vysokou školu. Ta je pro jednu vzrušující zkušeností a pro druhou stresující záležitostí. Obě se budou muset vyrovnat s následky svých činů a najít cestu zpět k sobě samým.

Obyčejné hrdinky všedního dne

Fangirl Fangirl

Rainbow Rowellová

299 s DPH

Nedostupné

Fangirl je románem úspěšné autorky Rainbow Rowellové, která napsala také známou romanci Eleanor a Park. Ve Fangirl se autorka soustředí především na uzavřenou Cath, jež celý příběh vypráví, a její postupné sbližování s okolím a boj s novými zkušenostmi. Příběh je neuvěřitelně čtivý, a i když se ve Fangirl čtenáři nedočkají žádných velkých dramatických situací, přes čtyři sta stran uběhne jako nic.

Fangirl se věnuje i lásce k rodině, psychickým poruchám a objevování sebe sama. Nezapomíná ani na počínající romanci mezi postavami, která je pro young adult romány typická. Autorka se vyznačuje tím, že její hrdinové nikdy nejsou klasičtí krasavci a krásky. Naopak, jsou to obyčejní lidé se svými chybami, jako je obezita, počínající plešatost nebo křivý nos. A právě tím se hrdinové jejích knih stávají pro srdce čtenářů bližšími.

Z úryvků fanfikce se stal samostatný příběh

Autorka proložila Fangirl krátkými úryvky fanfikcí ze světa Simona Snowa, mladého kouzelníka, a jeho uhlavního nepřítele upíra Basila, které píše hlavní hrdinka Cath. Ty se mezi čtenáři staly tak populární, že dostaly svou vlastní knihu, která v Česku vyšla pod názvem Nedej se. Fangirl je kniha s pohodovým dějem, příjemnými postavami a začínajícími láskami. Doporučuji jej mladším čtenářům young adult románů nebo jako oddechovou knihu dospělým.

Mohlo by vás zajímat

Fangirl - Rainbow Rowellová Nedostupné

4.3 z 5 hvězdiček

kniha

Ačkoli jsou až na fyzickou podobu každá úplně jiná, Cath odjakživa sdílela se svým dvojčetem Wren všechno: oblečení, trápení s rodiči i...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články